km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Vackor karácsonya
Újévi Operettgála
A földimalac, aki semmiben sem volt biztos

A földimalac, aki semmiben sem volt biztos

A földimalac, aki semmiben sem volt biztos címmel tart a Mesebolt Bábszínház és a zalaegerszegi Griff Bábszínház közös bemutatót vasárnap. Az óvodásoknak szóló történetet a 2017-es ősbemutató után 3 fiatal színésszel frissítették fel idén.

 

Pim egy földimalac, nemrég született, és még sosem hagyta el azt a kényelmes odút, ahol édesanyjával él. A nagyvilágban sok ismeretlen dologba ütközik. A kismalac történetét 5 évvel ezelőtt már bemutatta a Mesebolt, most új színészekkel keltik életre a történetet. Jill Tomlinson meséjét kifejezetten óvodások figyelmébe ajánlja a Mesebolt Bábszínház. 


Bartal-Kiss Rita rendező elmondta, hogy óvodáskorú gyerekeknek nagyon jó, ha állatmeséken keresztül mutatják meg ezeket a problémákat. Egyébként Jill Tomlinson meséit sokszor használják a pszichológusok pszichoterápia során is.


A jó hangulatú, könnyed próbafolyamatban új impulzusokat adtak a színészek, és ahogy Kovács Géza igazgató elmondta, érdemes volt rájuk hangolni az előadást. 


A három szereplős előadás a ,,ki vagyok én a világban?,, vagy a közösségben való érvényesülés kérdését is taglalja.


Pim malac mellett a barátok és az anyuka karaktere is lényeges a történetben. Széles skálán mutatják be egy kisgyerek és környezete hétköznapi helyzeteit - játékosan. 


A színház pénzügyi okokból csak két bemutatót tart az évadban. A földimalac, aki semmiben sem volt biztos című előadást január 30-án láthatja először a közönség. 


Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.