km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
A földimalac, aki semmiben sem volt biztos

A földimalac, aki semmiben sem volt biztos

A földimalac, aki semmiben sem volt biztos címmel tart a Mesebolt Bábszínház és a zalaegerszegi Griff Bábszínház közös bemutatót vasárnap. Az óvodásoknak szóló történetet a 2017-es ősbemutató után 3 fiatal színésszel frissítették fel idén.

 

Pim egy földimalac, nemrég született, és még sosem hagyta el azt a kényelmes odút, ahol édesanyjával él. A nagyvilágban sok ismeretlen dologba ütközik. A kismalac történetét 5 évvel ezelőtt már bemutatta a Mesebolt, most új színészekkel keltik életre a történetet. Jill Tomlinson meséjét kifejezetten óvodások figyelmébe ajánlja a Mesebolt Bábszínház. 


Bartal-Kiss Rita rendező elmondta, hogy óvodáskorú gyerekeknek nagyon jó, ha állatmeséken keresztül mutatják meg ezeket a problémákat. Egyébként Jill Tomlinson meséit sokszor használják a pszichológusok pszichoterápia során is.


A jó hangulatú, könnyed próbafolyamatban új impulzusokat adtak a színészek, és ahogy Kovács Géza igazgató elmondta, érdemes volt rájuk hangolni az előadást. 


A három szereplős előadás a ,,ki vagyok én a világban?,, vagy a közösségben való érvényesülés kérdését is taglalja.


Pim malac mellett a barátok és az anyuka karaktere is lényeges a történetben. Széles skálán mutatják be egy kisgyerek és környezete hétköznapi helyzeteit - játékosan. 


A színház pénzügyi okokból csak két bemutatót tart az évadban. A földimalac, aki semmiben sem volt biztos című előadást január 30-án láthatja először a közönség. 


Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.