km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Méltó módon emlékezik meg a város a halottakról

Méltó módon emlékezik meg a város a halottakról

2020. október 30-án halottak napi megemlékezésen és koszorúzáson vesz részt a városvezetés 10 órától, a Jáki úti temetőben. Elsőként dr. Újvári Endre néhai polgármester síremlékénél helyezik el a megemlékezés virágait, majd Brutscher József, a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó és Mentőszolgálat megalapítójának sírjánál helyeznek el mécseseket.

 

Koszorúzások:


- I. világháborús emlékmű a 83. gyalogezred emlékére, Kálvária domb alatt
- I. világháborús emlékmű - 'Kürtös szobra' Jáki úti temető
- Wagner András és Éhen Gyula néhai polgármesterek sírjánál a megemlékezés virágainak elhelyezése
- A bombázás áldozatainak emlékére állított emlékhely
- 'A második világháború szombathelyi áldozatainak emlékére' és 'Az embertelenség áldozatainak' emlékműve, Jáki úti temető


Az esemény zártkörű.


2020. november 1-én 17 órai kezdettel a Jáki úti temetőben, a ravatalozó előtt irodalmi műsorral adózunk az elhunytak emlékének. Az emlékműsort a történelmi egyházak képviselőinek közreműködésével ökumenikus ima és a megemlékezés mécseseinek elhelyezése zárja. Az esemény nyílt, de kérnek mindenkit a járványügyi szabályok betartására: a kötelező maszkviselésre és a védőtávolság betartására. A műsort Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vas Megyei Temetkezési Kft. közösen szervezi.
 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.