km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Méhek, Mikulás és advent a szombathelyi piacon

Méhek, Mikulás és advent a szombathelyi piacon

Decemberben is sokféle programokkal várják az érdeklődőket a Vásárcsarnokban. December 2. és 9. között téli ruhabörzét tartanak, lesz adventi vásár, természetesen a Mikulás is tiszteletét teszi, és a méhek világával is megismerkedhetnek kiállításon és vásáron az érdeklődők.

 

Az ünnepek előtti összevont börze lesz több mint 500 négyzetméteren a piacon, az emeleten. December 2-án, szombaton 9-től 12-ig téli ruhabörzét tartanak: kinőtt, jó állapotú gyermekruhák, megunt, felesleges, de jó állapotú gyermekjátékok, használt, feleslegessé vált, de jó minőségű korcsolyák, sífelszerelések, szánkó, snowboard, kiegészítők, ruházat is lesz a kínálatban.


Ugyanezen a napon 10 és 17 óra között szépséghibás és akciós könyvvásárt is tartanak. A kiadócsoport több mint 15.000 különféle, szépséghibás és akciós könyvét hozza el a szombathelyi piacra a Hunyadi út felőli kiscsarnokba. 


Természetesen advent is lesz a piacon. Szombaton karácsonyi termékekből nyílik vásár az előtetőnél, a II. csarnokban. Ezt december 9-én és 16-án is megrendezik. 


December 3-án, 10 órakor kezdődik az Incifinci Gyermekfoglalkoztató Mikulás-váró foglalkozása az I. és II. csarnok közötti átjáróban, a zongoránál található üzletben. December 5-én, reggel 6 és 9 óra között pedig maga a Mikulás is ellátogat a piacra, ahogy minden évben teszi. Egészen pontosan 1967 óta jön a Mikulás a piacra és hoz szaloncukrot minden kereskedőnek és vásárló gyermeknek. Idén sem lesz ez másként, várják a kicsiket az ovi vagy az iskola előtt. 


December 9-én, szombaton 10 órakor a Hunyadi út felőli kiscsarnokban Édes élet – a méhek világa: A Természettár újabb, nagy sikerű vándorkiállítása nyílik meg ünnepélyesen a szombathelyi vásárcsarnokban. Az érdeklődők megismerhetik a méhek csodálatos világát, érdekes dolgokat tudhatnak meg a mézről, a méhekről, a kaptárról. A kiállítás mellett a méhészek is bemutatkoznak, mézárusok kínálják termékeiket, lesz mézeskalács, mézkóstolás, mézórák és is mézes reggeli a regisztrált csoportoknak. A kiállítás ingyenesen megtekinthető december 5–23. között a piac nyitvatartási idejében. 


Ugyancsak december 9-én, 10.15-kor Peltzer Géza – Piac című CD-jét is bemutatják a Hunyadi út felőli kiscsarnok és az I. csarnok közötti közlekedőfolyosón.  

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.
legfrissebbek
Az albán tengerpart lehet a magyarok új Balatonja (képgalériával)
A sokáig lesajnált balkáni országban szárnyal a turizmus, egyre több magyar szót hallani az Adriai- és a Jón-tenger strandjain, miközben a gazdaság is pörög: mindenütt építkeznek, az éves infláció 2023-ban mindössze 4% volt, a helyi fizetőeszköz, a LEK pedig egy év alatt 14 százalékot erősödött az euróhoz képest. Mi tudnak az albánok, amit mi nem?
A Körösladányi MEDOSZ Sportkörben lett többségi tulajdonos az Illés Akadémia
Aki eddig tudta követni, hogy mi történt a Haladással, annak egy újabb fejtörő: a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján - ahogyan leváltották a település fideszes vezetését - az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe.
Kulturális megszállás alatt a belváros: szombaton tartják az Utcaművészeti Fesztivált Szombathelyen
A négy éve útjára indított Utcaművészeti Fesztivál idén július 13-án, szombaton várja egész napon át az érdeklődőket az interaktív művészeti élményt nyújtó programokra.  
Zártkapus Konferencia Liga mérkőzés volt a Király Sportlétesítményben
Július 11-én az UEFA Európa Konferencia Liga első selejtező körében a belorusz FC Torpedo Belaz Király Gábor komplexumában fogadta a moldáv FC Milsami Orheit. 
Készüljön: nagy dugók várhatók ezen a szombathelyi bevezető úton
A GYSEV Zrt. a lakosság türelmét kéri, mert július 15-től a hónap végéig ismét karbantartási munkát végez a Zanati úti aluljáró feletti vasúti hídon, ezért két héten át a Zanati úti aluljáró közúti forgalmát két belső sávra fogják szűkíteni.