km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Méhek, Mikulás és advent a szombathelyi piacon

Méhek, Mikulás és advent a szombathelyi piacon

Decemberben is sokféle programokkal várják az érdeklődőket a Vásárcsarnokban. December 2. és 9. között téli ruhabörzét tartanak, lesz adventi vásár, természetesen a Mikulás is tiszteletét teszi, és a méhek világával is megismerkedhetnek kiállításon és vásáron az érdeklődők.

 

Az ünnepek előtti összevont börze lesz több mint 500 négyzetméteren a piacon, az emeleten. December 2-án, szombaton 9-től 12-ig téli ruhabörzét tartanak: kinőtt, jó állapotú gyermekruhák, megunt, felesleges, de jó állapotú gyermekjátékok, használt, feleslegessé vált, de jó minőségű korcsolyák, sífelszerelések, szánkó, snowboard, kiegészítők, ruházat is lesz a kínálatban.


Ugyanezen a napon 10 és 17 óra között szépséghibás és akciós könyvvásárt is tartanak. A kiadócsoport több mint 15.000 különféle, szépséghibás és akciós könyvét hozza el a szombathelyi piacra a Hunyadi út felőli kiscsarnokba. 


Természetesen advent is lesz a piacon. Szombaton karácsonyi termékekből nyílik vásár az előtetőnél, a II. csarnokban. Ezt december 9-én és 16-án is megrendezik. 


December 3-án, 10 órakor kezdődik az Incifinci Gyermekfoglalkoztató Mikulás-váró foglalkozása az I. és II. csarnok közötti átjáróban, a zongoránál található üzletben. December 5-én, reggel 6 és 9 óra között pedig maga a Mikulás is ellátogat a piacra, ahogy minden évben teszi. Egészen pontosan 1967 óta jön a Mikulás a piacra és hoz szaloncukrot minden kereskedőnek és vásárló gyermeknek. Idén sem lesz ez másként, várják a kicsiket az ovi vagy az iskola előtt. 


December 9-én, szombaton 10 órakor a Hunyadi út felőli kiscsarnokban Édes élet – a méhek világa: A Természettár újabb, nagy sikerű vándorkiállítása nyílik meg ünnepélyesen a szombathelyi vásárcsarnokban. Az érdeklődők megismerhetik a méhek csodálatos világát, érdekes dolgokat tudhatnak meg a mézről, a méhekről, a kaptárról. A kiállítás mellett a méhészek is bemutatkoznak, mézárusok kínálják termékeiket, lesz mézeskalács, mézkóstolás, mézórák és is mézes reggeli a regisztrált csoportoknak. A kiállítás ingyenesen megtekinthető december 5–23. között a piac nyitvatartási idejében. 


Ugyancsak december 9-én, 10.15-kor Peltzer Géza – Piac című CD-jét is bemutatják a Hunyadi út felőli kiscsarnok és az I. csarnok közötti közlekedőfolyosón.  

 

Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak