km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja

Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja

A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.

 

Bozsoki SE - Boba SE 3-1 (2-0)  Bozsok, vezette: Füst

Bozsok: Szenteleki Á. - Bigner, Kratochwill, Kaposi, Pál (Kalmár, 29.) , Dévényi, Dobány, Szalai, Tompek, Németh (Szárnyas, 89.) , Marti (Szenteleki B., 69.)

Boba: Fábián - Balogh Mi., Fodor (Horváth, 84.) , Sütő, Balogh Ma., Szabó, Dákai, Kóbor, (Porkoláb, 70.)  Dénes, Farkis, Magyar

Gólszerzők: Bigner 38., Marti 44., Kaposi 56., ill. Balogh Mi. 53.

 

Dermesztő hidegben léptek pályára a csapatok az őszi utolsó fordulóban. A mérkőzés elején a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést, mezőnyjátékban a bozsokiak fölé nőttek, ami helyzetekben is megmutatkozott. A szünetre mégis kétgólos előnnyel vonulhattak a hazaiak. A második félidőt sok párharc és szabálytalanság  jellemezte. A bozsoki győzelem ekkor már nem forgott veszélyben. Kiváló játékvezetés mellett megérdemelt hazai győzelem született.

 

Pecöl SE - Kemenesalja FC 3-4 (2-2)  Pecöl, vezette: Talabér

Pecöl: Kollarics - Gáspár, Bori, Svób, Gyürü, Kiss, Hóbor, Seper (Pálfi, 64.) , Joó, Szemes (Horváth, 57.) , Balázs (Oszkó, 57.)

Kemenesalja: Hujbert - Szakál, Őri (Kolompár, 72.) , Fülöp (Bakos, 87.) , Géczi (Smidéliusz, 95.) , Czöndör, Vajda, Pethő, Erdélyi, Varga, Ölbei

Gólszerzők: Gyürü 16., Joó 2 (31., 59.), ill. Géczi 2 (9., 38.), Fülöp 2 (49., 53.)

 

Egy lelkes vönöcki csapat és egy enervált Pecöl küzdött egymással a mély talajú pályán. A találkozón a lelkesedés döntött, fordulatos mérkőzésen vendég győzelem született. A pecöli sorminta nem változott. 

 

Gérce-Vásárosmiske KSE - CONOIL Mersevát SE 6-1 (4-0)  Gérce, vezette: Busi

Gérce-Vásárosmiske: Fehér (Lengyel, 76.)  - Lakatos (Soós, 76.) , László, Lőrincz (Komáromi, 66.) , Pethő, Lerik, Major (Kiss, 66.) , Nunkovics, Kovács, Csonka (Sebestyén, 70.) , Kövesdi

Mersevát: Homlok - Csótár, Gönye, Döbröntei, Csite, Horváth, Orbán, Fülöp (Czupor, 46.) , Nagy, Takács B. (Dénes, 46.) , Takács M. (Rába, 70.)

Gólszerzők: Pethő 4., Kovács 20., Lerik 28., Major 30., Nunkovics 48., Kiss 78., ill. Horváth 80.

 

A gérceiek a Lukácsháza elleni siker után ismét győztesen hagyhatták el a pályát, ezúttal a Mersevátot múlták felül. 

 

Gencsapáti KSE - Elektromol Spari FC 2-0 (1-0)  Gencsapáti, vezette: Kondor

Gencsapáti: Horváth Gy. (Böröcz, 89.)  - Kovács, Sulyok (Varga, 74.) , Soldatenko, Dancs (Horváth A., 89.) , Fülöp, Jónás (Tóth, 87.) , Egyed, Roshko, Lőrincz, Skrapits (Bokor, 46.)

Elektromol Spari: Pungor - Láda, Kovács, Sipos, Majtényi, Jónás, Barbalits, Pados, Németh, Varsányi, Neubauer (Fehér. 85.)

Gólszerzők: Sulyok 28., Soldatenko 79.

Kiállítva: Majtényi 79., Jónás 80. (mindketten Elektromol Spari)

 

A hazai csapat az első félidőben játékban a vendégek fölé nőtt, a gyenge helyzetkihasználás miatt azonban 1-0-val vonultak szünetre a csapatok. A fordulás után a Spari próbált váltani, de a gencsiek is kitaláltak az öltözőből és a cseréknek is köszönhetően újra átvették a játék irányítását. Ugyan egy büntető kimaradt hazai oldalon, ám röviddel utána egy szép góllal lezárta a Gencsapáti a mérkőzést. 

 

Újperinti SE - Sé Honvéd SE 5-1 (1-1)  Szombathely, vezette: Boda

Újperint: Szlámer - Fliegler (Varga, 46.) , Hujber, Viszket, Egyed, Péter (Kiss R., 46.) , Hegedűs (Kiss Á., 46.) , Vigh, Kovács A., Nyári, Szabó (Kovács G., 69.)

Sé: Földi - Szalay, Hancz (Rada, 65.) , Kovács, Werderits, Muzsai (Kiss Máté, 52.) , Halmos (Kiss Mihály, 46.) , Nemes, Farkas, Kiss Márton (Hende, 79.) , Uri (Vámos, 79.)

Gólszerzők: Nyári 44., Viszket 55., Kovács A. 64., Varga 81., Kiss Á. 84., ill. Kovács 6.

 

A hazaiak folytatták remek sorozatukat és a Sé elleni 5-1-es sikernek köszönhetően egy pontra megközelítették a listavezető Uraiújfalut.

 

Kemenesmagasi FC - Szeleste-Pósfa SE 1-0 (1-0)  Kemenesmagasi, vezette: Magyar

Kemenesmagasi: Papp - Molnár Zs., Sebestyén (Fülöp, 72.) , Solymos (Princzes, 56.) , Poós, Palotai, Csemer, Kerekes, Peresznyei, Horváth, Molnár T.

Szeleste-Pósfa: Szentgyörgyvári - Nardai, Németh (Kovács T., 60.) , Pomper, Fülöp, Pethő (Horváth D., 60.) , Riba, Molnár, Fehér (Horváth L., 75.) , Kovács R., Földi

Gólszerző: Csemer 7.

Kiállítva: Peresznyei 88. (Kemenesmagasi)

 

A küzdelmes mérkőzésen a győzelmet jobban akaró Kemenesmagasi gyűjtötte be a három pontot. 

 

Alsóújlaki SC - Uraiújfalu SE 1-0 (0-0)  Alsóújlak, vezette: Elek

Alsóújlak: Gábor - Varga K., Kovács, Toldi (Papp, 89.) , Varga N., Káldi M., Ódor, Gampel Dá., Káldi I. (Gampel Do., 72.) , Nagy (Tóth, 65.) , Varga R.

Uraiújfalu: Horváth - Szabó, Agg (Pungor I., 77.) , Pungor Sz., Gallen (Kollárits, 43.) , Burka, Németh, Kovács, Gáspár, Keszei, Simon (Csete, 77.)

Gólszerző: Tóth 70.

Kiállítva: Ódor 93. (Alsóújlak) és Csete 93. (Uraiújfalu)

 

A már biztos őszi bajnok Uraiújfalut látta vendégül az Alsóújlak együttese. A vendégek remek idényt futnak, a szezonban még nem találtak legyőzőre, ráadásul zsinórban nyolc mérkőzést nyertek, így érkeztek Alsóújlakra. A hazaiak rengeteg hiányzóval, ám annál nagyobb lelkesedéssel várták a rangadót. Az első játékrészben nagy taktikai csata zajlott, feltérképezték egymást a felek, helyzetecskék azonban csak a házigazda oldalán adódtak. A szünet után az Uraiújfalu ébredezni kezdett és magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, nagyobb nyomás alá helyezte ellenfelét, amely azonban a cseréknek köszönhetően jól reagált erre, sőt, mi több, egy kiváló akciót góllal fejezett be. A vezetés után is adódtak ígéretes lehetőségek az alsóújlakiak előtt, egy lesgólt is szereztek, ez azonban már nem változtatott az eredményen. Az Uraiújfalu csapata nem tudta feltörni a kiválóan működő hazai védelmet, megérdemelt győzelmet aratott az Alsóújlak. A hazaiakat gratuláció illeti az egész éves kitartó munkájukért, valamint ifjúsági csapatukat is ki kell emelni, akik második helyen zárták az őszi idényt.

 

A csoport őszi végeredménye az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
legfrissebbek
Hét balesetnél helyszíneltek a rendőrök tegnap a vármegyében
A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. február 1-jén 5 óra és 2023. február 2-án 5 óra közötti időben kettő könnyű sérüléssel járó és öt anyagi kárral végződött közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés, olvasható a police.hu-n.
Örömkorcsolyázással köszönt el a jégcsarnok
Elköszönt a Fedett Jégcsarnok a nagyközönségtől - szombaton jégdiscót tartottak, közönségkorcsolyázásra pedig vasárnap délelőtt volt lehetőség a szezonban utoljára. A jégkészítést az elszabadult rezsi díjak miatt állították le. A csarnok a tervek szerint néhány hét múlva görkorcsolyapályaként nyit ki újra, a hokicsapatok is részben műanyagborításon edzenek tovább.
Szabadságvesztésre ítélte Szombathelyen a bíróság az édesapjára késsel támadó vádlottat
A Szombathelyi Törvényszék életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt állapította meg a bűnösségét annak a férfinak, aki 2021 februárjában késsel megsebesítette édesapját, közölte a Szombathelyi Törvényszék Sajtóosztály.
Devizapiac: erősödött a forint reggel
A szerda esti jegyzésekhez képest erősödött a forint a főbb devizákkal szemben csütörtök reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon.
Koronavírus: 620 az új fertőzöttek száma, a múlt héten elhunyt 19 beteg
A koronavírus ellen beoltottak száma 6 421 498, közülük 6 208 088-an a második, 3 904 558-an a harmadik, 422 103-an pedig már a negyedik oltását is megkapták - közölte a múlt heti összesített adatokat a Koronavírus Sajtóközpont.