km/óra
  2021.05.08., szombat  •  Mihály napja
Megyei II. osztály, déli csoport: gólgazdag rangadó után helycsere a tabella élén

Megyei II. osztály, déli csoport: gólgazdag rangadó után helycsere a tabella élén

A Tanakajdé a forduló egyetlen hazai győzelme, ezzel pedig továbbra is szorosan ott van a dobogósok mögött. A Vasszécseny, valamint a Körmend egyaránt négy találatig jutott, a Viszák a Gyöngyöshermán-Szentkirály együttesét győzte le. A Szentpéterfa-Csákánydoroszló összecsapáson egy gól döntött a vendégek javára.

 

Gyöngyöshermán-SZSE - Viszák KSE 1-2 (0-1)  Szombathely, vezette: Mónos

Gyöngyöshermán-SZSE: Geicsnek - Horváth Á. (Wágner 89.) , Bihun, Dalmi, Kis, Hegedűs (Németh 58.) , Szabó (Horváth A. 75.) , Dénes, Kopácsi, Orbán (Bakos 65.) , Balázs (Péntek 53.)

Viszák: Tarafás - Tóth, Benkő, Novák, Horváth J., Németh, Agg, Vass, Biczó (Elekes 71.) , Seres, Horváth B.

Gólszerzők: Kopácsi 61., ill. Biczó 10., Vass 78.

 

A hazai csapatnak ezúttal sem sikerült kimásznia a hullámvölgyből, a győzelmet jobban akaró Viszák begyűjtötte a három pontot. 

 

Tanakajd TC - Rábatótfalui SE 2-1 (1-1)  Tanakajd, vezette: Molnár

Tanakajd: Marcz L. - SVÓB (Varga 82.) , KÖNCZÖL SZ. (Könczöl B. 17.) , Kovács, KÖLKEDI, MARCZ G., Mészáros (Tóth 35.) ,PÁL , Kalmár, Filakovszky, Marcz M. (Preiczer 78.)

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri, Náricza, Kovács (Muszka 70.) , Domján Do., Domján Dá. (Horváth 62.) , Düh, Papfalvi, Sipos, Anderkó (Ropos 78.) , Csenterics

Gólszerzők: Svób 45., Könczöl B. 58., ill. Domján Dá. 34.

 

Egy rendkívül szervezett, rutinos, tudatos futballt játszó Rábatótfalu látogatott vasárnap délután Tanakajdra. A játék főként mezőnyben folyt, igazán komoly, kidolgozott helyzet egyik oldalon sem alakult ki. A vezetést aztán egy pontrúgás után a vendégek szerezték meg, majd a játékrész hajrájában szintén rögzített szituáció után egyenlíteni tudott a házigazda. A térfélcserét követően nem sokat változott a játék képe, a mezőnyjáték dominált, az 58. percben viszont fordítani tudott a Tanakajd. Ezt követően sokkal jobban kinyílt a Rábatótfalu, nagyobb területek nyíltak a hazaiak előtt, akik jobb helyzetkihasználással tovább növelhették volna előnyüket. Ez végül nem sikerült nekik, de így is értékes győzelmet könyvelhettek el.

 

Szentpéterfa - Csákánydoroszló KSE 0-1 (0-0)   Szentpéterfa, vezette: Boda

Szentpéterfa: Páll - Udvardi, Török (Jurasits Á. 83.) , Tóth (Hoós G. 59.) , Horváth, Frányi, Skrapits, Gaál, Jurasits A., Hoós B., Wágner

Csákánydoroszló: Baba - Danyi (Horváth 62.) , Kis-Nemes, Draskovics (Gérnyi 89.) , Takács (Major 79.) , Makai, Urbán, Pandur, Lónai (Pesti 65.) , Biczó, Albert

Gólszerző: Draskovics 71.

 

A hazaiak több meghatározó játékosukat is kénytelenek voltak nélkülözni a Csákánydoroszló elleni találkozón. A mérkőzés nagy csatát hozott, a második félidőben egy pontrúgást követően szerzett góllal tudták elvinni a három pontot a vendégek. A Szentpéterfa egy pontra mindenképpen rászolgált volna. 

 

Club Walnut Nádasd - Táplán SE 2-3 (2-1)  Nádasd, vezette: Papp

Nádasd: Rejtli - Pálmai, Gerencsér (Doktor 70.) , Kalamár, Meskó M., Tuboly, Németh Bo., Szabó, Németh Be., Meskó E., Burka

Táplán: Molnár - Stieber, Karda, Borbás (Káldi I. 82.) , Németh, Jantos (Káldi M. 67.) , Farkas, Polyák, Polgár (Rajzinger 92.) , Horváth (Pásztor 46.) , Versegi

Gólszerzők: Meskó E. 14., Németh Be. 24., ill. Versegi 37., Németh 60., Borbás 80.

 

A forduló rangadóján a tabella első két helyezettje csapott össze, mindkét fél jó formában várta a találkozót. A nádasdiak hiába vezettek 2–0-ra, és játszottak mezőnyfölényben, a rutinos, célfutballt játszó vendég alakulat megérdemelten vitte el a három pontot. 

 

Felsőcsatári KSK - Petőfi SE Vasszécseny 1-4 (0-2)  Felsőcsatár, vezette: Sebesi

Felsőcsatár: Tieber B. - Czlenner (Lakics 56.) , Simon, Horváth Sz., Krancz Gy., Schmalzl (Takács 81.) , Tieber J., Böhm, Cseri (Kopácsi 56.) , Horváth L., Krancz K. (Sipos 66.)

Vasszécseny: Pungor - Joó, Kiss K. (Horváth 53.) , Viszked (Maczek 74.) , Kiss B., Németh, Orsós, Balikó (Kiss P. 65.) , Sásdi, Varga (Gombkötő 77.) , Vadász (Vilics 77.) 

Gólszerzők: Horváth Sz. 83., ill. Vadász 2 (7., 76.), Joó 21., Horváth  59.

 

A tabella második felében helyet foglaló csapatok összecsapásán a vendégek a jó kezdésnek köszönhetően magabiztos győzelmet arattak. 

 

Őriszentpéter SE - TUTITEXTIL-Körmend VSE 1-4 (0-0)  Őriszentpéter, vezette: Busi

Őriszentpéter: Horváth K. - Rados, Talabér (Őr 66.) , Horváth Cs., Farkas, Sály, Tóth (Mihály 57.) , Mihályka, Embersics, Szép, Horváth A.

Körmend: Sály - Sipos, Velekei, Papp, Horváth Á., SImon (Nagy 66.) , Horváth D., Petrovics, Sákovits (Szatmáry 59.) , Horváth A., Szabó

Gólszerzők: Farkas 49., ill. Szatmáry 65., Sipos 75., Horváth A. 80., Horváth D. 90.

 

A sok hibával játszó csapatok találkozóján az első félidőben nem született találat. Bár a játék képe alapján a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez, a második játékrész elején egy szöglet után a szentpéteriek szereztek vezetést. A félidő derekáig tartották is előnyüket, de jobb erőnlétüknek köszönhetően a vendégek fordítottak, majd bebiztosították győzelmüket. Az elmúlt heti kiütésből igyekezett visszaszerezni önbecsülését a bajonokság sereghajtója, és a szintén tartalékos nádaljaiak ellen a hajrától eltekintve ez sikerült is az őrségieknek. A vendégek megérdemelt győzelmet arattak.

 

A csoport állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
Savaria Fórum 30. évfolyam 16. szám - 2021.04.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több halálos áldozata van a Celldömölk és Mersevát közötti buszbalesetnek (frissítve)
Az elsődleges információk alapján személyautó és utasokat szállító autóbusz ütközött a 834-es úton Celldömölk és Mersevát között.
Maruzsa: minden készen áll az érettségi vizsgák megkezdésére
Minden készen áll ahhoz, hogy hétfőn elkezdődjenek az érettségi vizsgák, a kormány döntése értelmében néhány kivétellel csak írásbeli vizsgák lesznek az egészségügyi óvintézkedések betartásával - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján.
26 új fertőzött Vasban, 1219 Magyarországon, 106-an meghaltak
1219 az új fertőzött, elhunyt 106 beteg - közölte a koronavirus.gov.hu. A koronavírusosok száma a megyében 22.772-ről 22.798-ra nőtt.
Koronavírus: május 19-én nyit Ausztria, újra lehet étterembe, szállodába menni
Az újranyitás időpontjáról és módjáról tanácskozott tartományi vezetőkkel és szociális partnerekkel pénteken a kormány. Ezt követően Sebastian Kurz kancellár bejelentette, hogy május 19-én nyithatnak újra a vendéglátóegységek és a turisztikai szolgáltatók. Az iskolákban május 17-től folytatódhat a jelenléti oktatás, olvasható az orf.at-n.
Covid19-igazolvány: oltással vagy ingyenesen végzett tesztekkel lehet majd utazni az EU-n belül?
Az Európai Parlament csütörtökön elfogadta kiinduló álláspontját a járvány ideje alatt Európában szabad mozgást biztosító igazolványról szóló tárgyalásokra. A képviselők egyetértettek, hogy a bizottsági javaslatban szereplő „digitális zöldigazolvány" helyett „Covid19-igazolványnak" nevezett okmány legfeljebb egy évig maradhat érvényben.
legfrissebbek
Szlovéniában hétfőtől kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei
Szlovéniában hétfőtől az egész ország területén kinyithatnak a vendéglátóhelyek belső helyiségei - közölte a helyi sajtó szombaton, a kormány legújabb rendeletére hivatkozva.
György István: hétfőn, kedden és szerdán foglalhatnak időpontot oltásra a 16-18 év közöttiek
A 16-18 éves regisztráltak számára hétfőn, kedden és szerdán nyílik meg az időpontfoglalás lehetősége a koronavírus elleni oltásra, és csütörtöktől kezdik a korosztály oltását Pfizer-vakcinával - nyilatkozta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára szombaton a közmédiának.
Megnyílt a szombathelyi Plazma Pont
Nyújtsd a kezed, és ments életet! Ezzel a mottóval várja a donorokat a most megnyílt szombathelyi Plazma Pont. A vérplazmából számos, szintetikus úton nem előállítható életmentő koncentrátum készül. Az országos hálózatú plazmaszolgálat tavaly az elsők között csatlakozott a Covid-fertőzésből felgyógyultak plazmájának gyűjtéséhez, a Vérellátóval együttműködve pedig véradókat is fogadnának.
Elmarad az idei Joskar-Ola Napok
Aszfaltszállító Tatra hajtott fának Őrimagyarósd közelében
Súlyosan megsérült annak a teherautónak a vezetője, amely Nádasd irányába tartott és aszfaltot szállított.