km/óra
  2024.03.02., szombat  •  Lujza napja
Megyei II. osztály, déli csoport: a Szarvaskend, valamint a Csákánydoroszló is magabiztosan nyert a tavaszi nyitányon

Megyei II. osztály, déli csoport: a Szarvaskend, valamint a Csákánydoroszló is magabiztosan nyert a tavaszi nyitányon

A Vasszécseny a Gyöngyöshermán-Szentkirály, a Rábatótfalu a Tanakajd ellen hagyta el győztesen a pályát, az Őriszentpéter és a Szentpéterfa pedig egyaránt gólgazdag mérkőzésen játszott döntetlent.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Petőfi SE Vasszécseny 0-3 (0-2)   Szombathely, vezette: Harcsár

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Kopácsi, Németh, Szabó (Balázs 46.) , Hegedűs (Kondor 46.) , Dénes, Bazsó, Horváth (Nagy 74.) , Bihun, Szekeres, Séfer

Vasszécseny: Szentgyörgyvári - Joó (Boda 90.) , Kontics, Maczek (Viszked 46.) , Szalay (Bakonyi 90.) , Márok (Kiss 90.) , Bori, Orsós, Sásdi, Varga, Kámán

Gólszerzők: Dénes 20. (öngól), Márok 2 (67., 87.)

 

A tavaszi rajt a Vasszécseny csapatának sikerült jobban, a vendégek megérdemelten vitték el a három pontot. 

 

Telekes MEDOSZ SE - Csákánydoroszló KSE 1-7 (1-4)  Telekes, vezette: Szabó

Telekes: Tóth - Ujj, Pénzes (Büki 59.) , Németh T., Németh M., Blaskovics (Horváth 59.) , Osvald, Kónya, Vincze, Nyári, Németh F.

Csákánydoroszló: Baba - Kolosits (Lónai 71.) , Danyi, Draskovics, Török, Makai, Horváth (Dihen 68.) , Dedics, Sárközi, Albert, Urbán

Gólszerzők: Kónya 35., ill. Makai 3 (16., 41., 87.), Draskovics 2 (20., 25.), Urbán 2 (57., 90.)

 

A Telekes húsz percig egyenrangú partnere volt bajnokaspiráns ellenfelének, ezt követően azonban súlyos hibáknak köszönhetően 3-0-ás előnyre tett szert a Csákánydoroszló. A hazaiak szépítő találata után felcsillant a remény, a folytatásban viszont egy büntető megpecsételte a Telekes sorsát. Az ötödik csákánydoroszlói találat a házigazda szavaival élve már-már kabaréba illő módon született, majd az utolsó percekben szerzett újabb két vendég góllal alakult ki az 1-7-es végeredmény. A csákányiak annyit adtak ki magukból, amennyi elegendő volt a három pont megszerzéséhez, a Telekes gratulál a vendégek sikeréhez.

 

Rábatótfalui SE - Tanakajd TC 3-1 (0-0)   Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Sebesi

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri (Papfalvi 73.) , Náricza, Domján, Sütő, Szakács, Düh, Kovács, Falb (Anderkó 60.) , Könye (Pukhely 79.) , Kóczán

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Gombkötő, Marcz G., Neubauer, Pál, Kalmár, Filakovszky, Marcz M., Könczöl (Tóth 74.) , Nagy

Gólszerzők: Kóczán 2 (55., 73.), Falb 57., ill. Kalmár 68.

Kiállítva: Marcz G. 32.

 

Mindkét együttes győzelemmel zárta a bajnokság őszi szakaszát, így nem volt kérdés, hogy ezen az úton szerettek volna tovább haladni a csapatok. A vendégek számára nem alakult jól a találkozó, ugyanis bő harminc perc elteltével emberhátrányba kerültek, ezt pedig nem bírták el: a második játékrészben két perc alatt két gólt szerzett a Rábatótfalu, és bár a szépítés összejött, a házigazda a 73. percben szerzett találattal eldöntötte a három pont sorsát. 

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 8-0 (4-0)  Szarvaskend, vezette: Kondor

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag, Jóna, Németh (Nagy R. 70.) , Kovács, Földes, Nagy Á. (Szakály 78.) , Kunovics, Kopfer, Wolf (Somogyi 72.)

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó (Moór 46.)  - Czlenner, Horváth L. (Krajczár 72.) , Pehr (Orbán 70.) , Horváth Sz., Krancz Gy. (Terentii 78.) , Kopácsi (Windisch 50.) , Schmalzl, Böhm, Hábetler, Krancz K.

Gólszerzők: Velekei 6 (20., 24., 68., 69., 75., 80.), Jóna 2 (6., 41.)

 

A hazaiak már az első perctől kezdve próbáltak dominálni, irányítani, szebbnél szebb támadásokat vezettek, a fölény pedig már az első játékrészben megmutatkozott gólokban is, 4-0-ára vezetett negyvenöt percnyi játék után a Szarvaskend. A lényegi kérdések eldőltek, a fordulás után valamelyest visszavett a tempóból a házigazda, a félidő második felében azonban ismét megrázta magát, s újabb négy találatot szerezve 8-0-ás győzelmet aratott. A sportszerű mérkőzésen a szarvaskendiek két csatárának rendkívüli gólérzékenysége döntőnek bizonyult.

 

Őriszentpéter SE - Bajánsenye SE 3-3 (2-1)  Őriszentpéter, vezette: Szabó III.

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Kaszás, Németh, Sály, Szabó S., Kulcsár, Tamaskó, Szép, Horváth A. (Horváth L.  83.)

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Könye-Balla, Szabó (Fábián 57.) , Hodács, Kosár, Kovács (Horváth J. 46.) , Stunya (Bakó 69.) , Horváth Z., Horváth B., Horváth M. (Vörös 85.)

Gólszerzők: Németh 2 (11., 72.), Kaszás 17., ill. Horváth M. 7., Könye-Balla 58., Horváth B. 89.

 

Napsütéses koratavasz, hat gól, hibák sokasága és pontosztozkodás az őrségi derbin. Az első félidőben a tetszetősen és jól játszó szentpéteriek eldönthették volna a mérkőzés végkimenetelét, ám az ellenfél tizenhatosánál hozott rossz döntések miatt csak egygólos hazai előnnyel fordultak a felek. A második félidőben a jól küzdő senyeiek a hazai kapus megingásait kihasználva döntetlenre tudták menteni a találkozót.  

 

Szentpéterfai SE - Rum KSC 2-2 (0-1)  Szentpéterfa, vezette: Bagoly

Szentpéterfa: Páll - Török, Wágner K., Horváth, Hoós, Skrapits, Garger, Farkas (Németh 72.) , Wágner R., Gaál (Udvardi 81.) , Jurasits

Rum: Székely (Kovács Z. 68.)  - Horváth, Preiczer, Bíró (Molnár M. 91.) , Gyurkó, Kovács B., Koronczai, Kozma, Rosta (Tárkányi 74.) , Horváth, Pásti (Molnár R. 83.)

Gólszerzők: Horváth 63., Udvardi 93., ill. Horváth 39., Bíró 76.

 

Küzdelmes, jó iramú mérkőzést játszottak a felek, ahol a játék képe alapján igazságos eredmény született. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 8. szám - 2024.03.01.
Savaria Fórum 33. évfolyam 8. szám - 2024.03.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Piszok drága lesz idén egy gombóc fagyi
Emelkedtek a költségek, drágább az alapanyag és a béreket is emelni kellett, ezért akár 600-650 Forint is lehet tavasztól a fagyi gombóconként.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Lomtalanítás Szombathely 2024 - tavaszi időpontok és helyszínek
A SZOVA Nonprofit Zrt. meghirdeti a lomtalanítást Szombathelyen 2024-ben is. A város egyes részein, a tavalyi évhez hasonlóan idén is, nagyrészt úgynevezett bejelentéses rendszerben, illetve házhoz menő módon végezik el a lom, hulladék gyűjtését.
Isten éltesse, Gáti Oszkár!
Ma 75 esztendős. 1949. február 21-én született Gáti Oszkár Jászai Mari-díjas magyar színész, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
A korai gyümölcsöket veszélyezteti a jövő héten érkező lehűlés és fagy
Az elmúlt hetekben sorra dőltek meg a melegrekordok, a növények a tavaszt érezve fejlődésnek indultak, de a jövő hét közepén előre láthatólag lehűlés és fagy érkezik, ami veszélyezteti a korai csonthéjasokat - írta a HungaroMet Zrt csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.
Itt nézheti meg, hogy a megvásárolni kívánt termék érintett-e a zsugorinflációban
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) március 1-én indított adatbázisában kikereshető, hogy melyik terméknek mennyivel csökkent a kiszerelése.
Porcukor helyett tisztítószerrel ízesítették a gyerekek reggelijét a Mesevölgy Óvodában
Több gyerek rosszul lett szerda délelőtt a pilisborosjenői Mesevölgy Óvodában, ahol a reggeli tálalása közben összekeverhették a porcukrot a tisztítószeres zacskóval, értesült a Bors.
Közgyűlési értékelők - Nemény András: Büszkék lehetünk a költségvetésre!
Elfogadta a közgyűlés a város idei költségvetését. Ebben szerepel többek között az út- és járdafelújítási program folytatása, a 16 éven aluliak ingyenes közlekedése és a nyugdíjasok tízezer forintos támogatása is. Erről, illetve az SZKKA támogatásáról és a kegyelmi botrány szombathelyi fejezetéről esett a legtöbb szó az ülést követő sajtótájékoztatókon.
A család jogi védelme lesz az idei Vasi Jogásznap fókuszában
A Magyar Jogász Egylet Vas Vármegyei Szervezete és Vas Vármegye Önkormányzata pénteken sajtótájékoztatón ismertette a XXVII. Vasi Jogásznap programját.