km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Megyei II. osztály, déli csoport: a Szarvaskend, valamint a Csákánydoroszló is magabiztosan nyert a tavaszi nyitányon

Megyei II. osztály, déli csoport: a Szarvaskend, valamint a Csákánydoroszló is magabiztosan nyert a tavaszi nyitányon

A Vasszécseny a Gyöngyöshermán-Szentkirály, a Rábatótfalu a Tanakajd ellen hagyta el győztesen a pályát, az Őriszentpéter és a Szentpéterfa pedig egyaránt gólgazdag mérkőzésen játszott döntetlent.

 

Gyöngyöshermán-Szentkirály SE - Petőfi SE Vasszécseny 0-3 (0-2)   Szombathely, vezette: Harcsár

Gyöngyöshermán-Szentkirály: Geicsnek - Kopácsi, Németh, Szabó (Balázs 46.) , Hegedűs (Kondor 46.) , Dénes, Bazsó, Horváth (Nagy 74.) , Bihun, Szekeres, Séfer

Vasszécseny: Szentgyörgyvári - Joó (Boda 90.) , Kontics, Maczek (Viszked 46.) , Szalay (Bakonyi 90.) , Márok (Kiss 90.) , Bori, Orsós, Sásdi, Varga, Kámán

Gólszerzők: Dénes 20. (öngól), Márok 2 (67., 87.)

 

A tavaszi rajt a Vasszécseny csapatának sikerült jobban, a vendégek megérdemelten vitték el a három pontot. 

 

Telekes MEDOSZ SE - Csákánydoroszló KSE 1-7 (1-4)  Telekes, vezette: Szabó

Telekes: Tóth - Ujj, Pénzes (Büki 59.) , Németh T., Németh M., Blaskovics (Horváth 59.) , Osvald, Kónya, Vincze, Nyári, Németh F.

Csákánydoroszló: Baba - Kolosits (Lónai 71.) , Danyi, Draskovics, Török, Makai, Horváth (Dihen 68.) , Dedics, Sárközi, Albert, Urbán

Gólszerzők: Kónya 35., ill. Makai 3 (16., 41., 87.), Draskovics 2 (20., 25.), Urbán 2 (57., 90.)

 

A Telekes húsz percig egyenrangú partnere volt bajnokaspiráns ellenfelének, ezt követően azonban súlyos hibáknak köszönhetően 3-0-ás előnyre tett szert a Csákánydoroszló. A hazaiak szépítő találata után felcsillant a remény, a folytatásban viszont egy büntető megpecsételte a Telekes sorsát. Az ötödik csákánydoroszlói találat a házigazda szavaival élve már-már kabaréba illő módon született, majd az utolsó percekben szerzett újabb két vendég góllal alakult ki az 1-7-es végeredmény. A csákányiak annyit adtak ki magukból, amennyi elegendő volt a három pont megszerzéséhez, a Telekes gratulál a vendégek sikeréhez.

 

Rábatótfalui SE - Tanakajd TC 3-1 (0-0)   Szentgotthárd-Rábatótfalu, vezette: Sebesi

Rábatótfalu: Szukics - Keresztúri (Papfalvi 73.) , Náricza, Domján, Sütő, Szakács, Düh, Kovács, Falb (Anderkó 60.) , Könye (Pukhely 79.) , Kóczán

Tanakajd: Marcz L. - Svób, Gombkötő, Marcz G., Neubauer, Pál, Kalmár, Filakovszky, Marcz M., Könczöl (Tóth 74.) , Nagy

Gólszerzők: Kóczán 2 (55., 73.), Falb 57., ill. Kalmár 68.

Kiállítva: Marcz G. 32.

 

Mindkét együttes győzelemmel zárta a bajnokság őszi szakaszát, így nem volt kérdés, hogy ezen az úton szerettek volna tovább haladni a csapatok. A vendégek számára nem alakult jól a találkozó, ugyanis bő harminc perc elteltével emberhátrányba kerültek, ezt pedig nem bírták el: a második játékrészben két perc alatt két gólt szerzett a Rábatótfalu, és bár a szépítés összejött, a házigazda a 73. percben szerzett találattal eldöntötte a három pont sorsát. 

 

Lorry GM Kft. Szarvaskend - Pinkavölgye-Felsőcsatári KSK 8-0 (4-0)  Szarvaskend, vezette: Kondor

Szarvaskend: Esztergályos - Velekei, Csillag, Jóna, Németh (Nagy R. 70.) , Kovács, Földes, Nagy Á. (Szakály 78.) , Kunovics, Kopfer, Wolf (Somogyi 72.)

Pinkavölgye-Felsőcsatár: Szabó (Moór 46.)  - Czlenner, Horváth L. (Krajczár 72.) , Pehr (Orbán 70.) , Horváth Sz., Krancz Gy. (Terentii 78.) , Kopácsi (Windisch 50.) , Schmalzl, Böhm, Hábetler, Krancz K.

Gólszerzők: Velekei 6 (20., 24., 68., 69., 75., 80.), Jóna 2 (6., 41.)

 

A hazaiak már az első perctől kezdve próbáltak dominálni, irányítani, szebbnél szebb támadásokat vezettek, a fölény pedig már az első játékrészben megmutatkozott gólokban is, 4-0-ára vezetett negyvenöt percnyi játék után a Szarvaskend. A lényegi kérdések eldőltek, a fordulás után valamelyest visszavett a tempóból a házigazda, a félidő második felében azonban ismét megrázta magát, s újabb négy találatot szerezve 8-0-ás győzelmet aratott. A sportszerű mérkőzésen a szarvaskendiek két csatárának rendkívüli gólérzékenysége döntőnek bizonyult.

 

Őriszentpéter SE - Bajánsenye SE 3-3 (2-1)  Őriszentpéter, vezette: Szabó III.

Őriszentpéter: Tarafás - Szabó D., Mihály, Kaszás, Németh, Sály, Szabó S., Kulcsár, Tamaskó, Szép, Horváth A. (Horváth L.  83.)

Bajánsenye: Kalamár - Bacsák, Könye-Balla, Szabó (Fábián 57.) , Hodács, Kosár, Kovács (Horváth J. 46.) , Stunya (Bakó 69.) , Horváth Z., Horváth B., Horváth M. (Vörös 85.)

Gólszerzők: Németh 2 (11., 72.), Kaszás 17., ill. Horváth M. 7., Könye-Balla 58., Horváth B. 89.

 

Napsütéses koratavasz, hat gól, hibák sokasága és pontosztozkodás az őrségi derbin. Az első félidőben a tetszetősen és jól játszó szentpéteriek eldönthették volna a mérkőzés végkimenetelét, ám az ellenfél tizenhatosánál hozott rossz döntések miatt csak egygólos hazai előnnyel fordultak a felek. A második félidőben a jól küzdő senyeiek a hazai kapus megingásait kihasználva döntetlenre tudták menteni a találkozót.  

 

Szentpéterfai SE - Rum KSC 2-2 (0-1)  Szentpéterfa, vezette: Bagoly

Szentpéterfa: Páll - Török, Wágner K., Horváth, Hoós, Skrapits, Garger, Farkas (Németh 72.) , Wágner R., Gaál (Udvardi 81.) , Jurasits

Rum: Székely (Kovács Z. 68.)  - Horváth, Preiczer, Bíró (Molnár M. 91.) , Gyurkó, Kovács B., Koronczai, Kozma, Rosta (Tárkányi 74.) , Horváth, Pásti (Molnár R. 83.)

Gólszerzők: Horváth 63., Udvardi 93., ill. Horváth 39., Bíró 76.

 

Küzdelmes, jó iramú mérkőzést játszottak a felek, ahol a játék képe alapján igazságos eredmény született. 

 

A tabella állása ide kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.
A szombathelyi piacon dolgozók és bérlők helyzetén javítana az önkormányzat
A Szombathely Városi Vásárcsarnok igazgatója az intézmény működtetése kapcsán felmerülő nehézségek miatt két kérelemmel fordult az önkormányzathoz, erről is tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Szeretnék megemelni a dolgozók bérét, illetve segítséget nyújtani a bérlők energiaköltségeihez.
Vármegyei II. osztály, déli csoport: Rum elleni rangadót nyert az Egyházasrádóc, magabiztos győzelmet aratott a Tanakajd és a Rábatótfalu
A Nárai az Ikervár után a Gyöngyöshermán-Szentkirályt is legyőzte, az Újperint Telekesről távozott három ponttal. A Ják és a Szentpéterfa is 2-2-es döntetlent játszott.