km/óra
  2023.06.09., péntek  •  Félix napja
Dacia
Megyei I. osztály: nyert a forduló rangadóján, így élre állt a Sárvár

Megyei I. osztály: nyert a forduló rangadóján, így élre állt a Sárvár

A Király SE, a Lukácsháza, valamint a Haladás-Zanat is magabiztos győzelemmel tartotta otthon a három pontot, a Szentgotthárd és a Jánosháza pedig egyaránt döntetlent ért el a 18. játéknapon.

 

Hat találkozót, azon belül egy igazi slágermérkőzést is tartogatott a megyei I. osztály 18. fordulójának szombati napja, ugyanis a tabella élén álló Celldömölk a második helyezett Sárvár gárdáját látta vendégül. Ezen a mérkőzésen kívül Király SE-Répcelak, Szentgotthárd-Körmend, Jánosháza-Vép, Haladás-Zanat - Bük, valamint Lukácsháza-Egyházasrádóc párosítások voltak terítéken.

 

Király SE - Répcelaki SE-Sport 36 5-0 (3-0)  Szombathely, vezette: Papp

Király SE: Horváth - Szalay, Auer, Takács (Kondákor 72.) , Subicz (Kiss 69.) , Fábián (Marton 75.) , Kudron (Tamás 63.) , Reseterits, Vigh (Márfy 75.) , Halmosi, Schimmer

Edző: Hegyi László

Répcelak: Kovács - Baranyai (Szabó B. 63.) , De Paula (Verasztó 46.) , Szabó D., Németh (Horváth R. 65.) , Sipos, Horváth T., Rácz, Prystupa, Tar, Szabó A.

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerzők: Fábián 17., Halmosi 2 (31., 86.), Kudron 38., Auer 83.

 

A hazaiak magabiztos győzelmet arattak, ezzel pedig első tavaszi sikerüknek örülhettek.

 

SCHOTT Lukácsháza SE - Egyházasrádóci SE 3-1 (0-0)  Lukácsháza, vezette: Sebesi

Lukácsháza: Bán - Kondics, Gombás, Takács, Lengyel, Vörös, Gugcsó, Németh N. (Horváth 78.) , Németh R., Dr. László (Bolfán 87.) , Bősze

Edző: Mitterstiller Csaba

Egyházasrádóc: Gáspár - Márovics (Balogh 72.) , Péter, Molnár L., Németh, Halász (Molnár I. 46.) , Kenesei, Mészáros, Molnár G. (Horváth 59.) , Szendrődi, Krajczár

Edző: Simon Attila

Gólszerzők: Bősze 56., Németh N. 68., Dr. László 76., ill. Mészáros 89.

 

Két, a tabella alsó második felében elhelyezkedő csapat találkozott egymással, akik ezúttal a mérkőzés második félidejére tartogatták a gólokat. A hazaiak a második játékrész első húsz percében háromszor is bevették ellenfelük kapuját, amire csak egy rádóci gól érkezett válaszként, ez pedig azt jelentette, hogy a Lukácsháza megszakította rossz szériáját, és 3-1-es győzelmet könyvelhetett el.

 

Sárvár FC - CVSE-Vulkánfürdő 2-0 (1-0)  Sárvár, vezette: Vass

Sárvár: Viganó - Kovács Bá., Ódor (Czöndör 58.) , Illés (Tóth 79.) , Potyi, Tokaji, Csákvári (Fülöp 88.) , Horváth, Szabó, Kovács Be., Szemes (Vass 88.)

Edző: Haraszti Zsolt

CVSE: Osvald - Marsai Mi. (Szabó K. 62.) , Enyingi, Göntér, Szuh (Gábor 84.) , Szabó R., Marsai Má., Keszei T. (Tóth 68.) , Galovich (Horváth 76.) , Keszei R., Piri

Edző: Kovács Balázs

Gólszerzők: Tokaji 45., Potyi 71.

 

Szép számú nézősereg fogadta a csapatokat Sárváron a forduló rangadóján. A találkozó elején a hazai együttes mezőnyfölényt tudott kialakítani, amely helyzetekkel is párosult, azonban az utolsó momentumokba, passzokba, rendre hiba csúszott. A játékrész hajrájában CVSE előtt is adódott lehetőség, a sárváriaknak a gólvonalról kellett menteniük. Tokaji Dávid révén aztán sikerült megszereznie a vezetést a házigazdának, amely továbbra is mezőnyfölényben játszott, Potyi Gábor 71. percben szerzett találatával pedig kialakult a 2-0-ás végeredmény. A Sárvár egy fegyelmezett, jól játszó Celldömölkkel szemben tudta begyűjteni a három pontot, így a két csapat helyet cserélt a tabellán.

 

Szentgotthárdi VSE - Körmendi Football Club 1-1 (0-0)  Szentgotthárd, vezette: Talabér

Szentgotthárd: Kapui - Fábián, Papp (Korpics 68.) , Nagy, Báger, Nyári (Sömenek 92.) , Dancsecz, Gécsek, Sulics, Sipos G., Sipos B. (Holecz 79.)

Technikai vezető: Robert Kercmar

Körmend: Balogh - Lakosi, Sipos (Majczán 58.) , Buti (Bita 72.) , Karvalics, Köntés, Majtényi, László, Zsoldos (Németh 82.) , Osvald, Tompa (Sály 46.)

Edző: Kurucz Ádám

Gólszerzők: Papp 50., ill. Majtényi 88.

Kiállítva: Lakosi 90. (Körmend)

 

A gól nélküli döntetlenre végződő első félidő után az 50. percben a hazaiak szereztek vezetést, amire a hajrában válaszolni tudott a Körmend, így 1-1-es eredmény, valamint pontosztozkodás lett az összecsapás vége.

 

Jánosháza VSE - Vép VSE 2-2 (2-0)  Jánosháza, vezette: Szabó III.

Jánosháza: Pethő - Péter, Szabó, Virág, Binder (Palkovits 66.) , Laczi, Ambrus, Büki, Nagy, Székács, Horváth

Edző: Vágusz Arnold

Vép: Bezdi B. - Pogácsás, Viszket (Szijártó 81.) , Bezdi Sz. (Berta 82.) , Illés, Szalai, Auer, Varga, Takács Á., Balikó, Takács M. (Németh 46.)

Edző: Simon Miklós

Gólszerzők: Virág 28., Büki 42., ill. Takács Á. 61., Büki  71. (öngól)

Kiállítva: Virág 55. (Jánosháza)

 

A hazai csapat remek hozzáállással játszott, mindent megtett a győzelemért, ám a szentgotthárdiak szavaival élve a játékvezetés hagyott némi kívánnivalót maga után, ami befolyásolta az eredmény alakulását. 

 

Haladás VSE-Zanati SE - Büki TK 3-0 (2-0)   Szombathely, vezette: Bíró

Haladás-Zanat: Luisser - Szőts, Simon (Perger 74.) , Pap (Likerecz 85.) , Ferencz (Kiss 85.) , Szenzi, Németh G. (Hende 63.) , Baumgartner (Németh E. 79.) , Nagy, Varga, Péter

Edző: Szenczi Imre

Bük: Kamondi - Németh T. Kovács (Czirók 55.) , Németh G., Csonka, Schimmer, Czingráber (Wágner 78.) , Komálovics (Tóth 61.) , Németh Z., Taródi, Németh J. (Mercs 61.)

Edző: Marton Róbert

Gólszerzők: Simon 8., Ferencz 39., Péter 82.

 

A hazaiak két győzelemmel kezdték a tavaszt, céljuk pedig a Bük ellen sem volt más, mint hogy folytassák a jó sorozatot. Az újabb három ponthoz két pazar találattal kerültek közelebb az első félidőben, negyvenöt percnyi játék után 2-0 állt az eredményjelzőn. A folytatásban aztán még egy alkalommal megzörrent a büki háló, a szombathelyiek pedig továbbra is őrzik százszázalékos idei mérlegüket.

 

A tabella ide kattintva érhető el.

 

Malomsoki Cintia

 

Fotó: Király Sportegyesület

Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
Savaria Fórum 32. évfolyam 20. szám - 2023.06.02
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Dr. Perger Gyula atya visszatér Szombathelyre
A székesegyház plébánosa lesz. Több személyi változás is történt.
Elkészült a Belvárosi Levendulás
Megszépült a Mártírok tere: a Szombathelyi Belvárosért Egyesületnek köszönhetően a korábban inkább balkáni állapotokat mutató teret szombattól 700 tő levendula díszíti.
Helyi sikerek a XIII. Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőn
Május 12-14. között rendezték meg idén az Országos Nyugdíjas Ki-Mit-Tud és Népek Tánca-Népek Zenéje vetélkedőt Hajdúszoboszlón. A nagy hagyománnyal bíró, 13. alkalommal megrendezett megmérettetésen két helyi csoport, a Gyöngyöshermán Szentkirályi Polgári kör Népdal és nótaköre, valamint a Szombathelyi Horvát Nemzetiségi Önkormányzat ĐURĐICE vegyes kórusa és senior táncsoportja is kiemelkedő eredményt ért el.
Civil összefogásból valósul meg a belvárosi levendulás
A Szombathelyi Belvárosért Egyesület június 2-án és 3-án levendulatelepítést végez a Mártírok terén. A civil kezdeményezés magánadakozásokból gyűjtötte össze a szükséges összeget ahhoz, hogy a Fő tértől alig pár méterre lévő tér megszépüljön, és újabb turistalátványosságot kínáljon a városba érkezőknek.
Egygólos győzelmet aratott és lépéselőnybe került a Haladás VSE az NB III-as osztályozón
A szombathelyiek Ferencz Zoltán és Tóth Márton találataival 2-1-es idegenbeli sikert arattak Orosházán az osztályozó első találkozóján.
legfrissebbek
Az áradó Rába szigetéről mentettek embereket a tűzoltók Vasban
Dugólétrák és kötelek segítségével menekítették ki a bajbajutottakat.
Ráfutásos balesetek okoztak nagy dugót több helyen is Vasban
Balogunyomnál egy Mercedes nyergesvontató lengyel vezetője volt figyelmetlen és a társának a szerelvényébe tolt egy álló személyautót. Szombathelyen csúcsidőben tolta össze a sort egy MAN teherautó.
A hét végén is folytatódik a záporos, zivataros idő
Folytatódik a záporos, zivataros időjárás a hét végén is, többórás napsütés az ország nagy részén csak vasárnap várható. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan 21-26 Celsius-fok körül alakul a legmelegebb órákban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.
Pert nyert a polgármester Dankó István ellen, jótékony célra fordítja az összeget
Hende Csaba titkárságvezetője, korábban államtitkára Dankó István beperelt, mert a közgyűlésen azt találtam mondani, hogy számomra tisztességében megkérdőjelezhető az az ember, aki államtitkárként a saját cégének milliárdos üzletet intéz, olvasható dr. Nemény András polgármester Facebook-oldalán.
Eddig hat jelölés érkezett a „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra
Hat jelölés érkezett a frissen alapított „Szombathelyi hétköznapi hősök” díjra. Az elismerést olyan személy kaphatja, aki sokat tesz a közösségért. Már tart a szavazás, a jelöltekre június 16-ig lehet voksolni egy online űrlapon. A díjat az Érezd Szombathelyt! programsorozat keretében, az első teraszkoncerten adják át.