km/óra
  2023.02.06., hétfő  •  Dorottya, Dóra napja
Megyei I. osztály: fölényes győzelmet aratott a Király SE, Celldömölkön nyert a Haladás-Zanat

Megyei I. osztály: fölényes győzelmet aratott a Király SE, Celldömölkön nyert a Haladás-Zanat

A Rábapaty, a Szentgotthárd, valamint a Táplán is idegenben tudott nyerni, a Kőszeg gól nélküli döntetlent játszott a Répcelakkal.

 

Hat mérkőzéssel, köztük Celldömölk - Haladás-Zanat rangadóval folytatódott a megyei I. osztályú bajnokság. A szombati játéknapon a Vasvár a Szentgotthárdot, a Bük a Rábapatyot fogadta, a Táplán Jánosházára látogatott, de Kőszeg-Répcelak, valamint Király SE-Lukácsháza összecsapásokat is rendeztek.

 

Vasvár VSE - Szentgotthárdi VSE 0-2 (0-0)  Vasvár, vezette: Árpád

Vasvár: Tóth - Bíró, Varga, Berta, Vinczem Fülöp, Elekes (Gotthárd 56.) , Dávid (Márton 60.) , Pálla, Czövek, Schermann (Németh 78.) 

Edző: ifj. Sziffer István

Szentgotthárd: Kapui - Komáromi (Papp 42.) , Nagy (Sömenek 89.) , Dancsecz, Laczó, Gécsek, Fábián, Sulics, Sipos G. (Holecz 78.) , Sipos B., Gyécsek

Technikai vezető: Robert Kercmar

Gólszerzők: Nagy 53., Gyécsek 78.

 

A védekezésre, kontrákra berendezkedő, s főleg pontrúgások után veszélyeztető vendégek ellen két nagy helyzetet is elpuskázott az első félidőben a vasvári csapat, így nem tudott előnyre szert tenni. A fordulás után is inkább a hazaiak kezdeményeztek, a játék képe azonban megváltozott, ugyanis egy gyors ellentámadás után a Szentgotthárd szerezte meg a vezetést az 53. percben. A Vasvár játéka görcsössé vált, a gotthárdiak pedig egy sarokrúgást követően lezárták a mérkőzést, és eldöntötték a három pont sorsát. 

 

Király SE - SCHOTT Lukácsháza SE 8-0 (3-0)  Szombathely, vezette: Mórocz

Király SE: Király - Szalay, Auer, Subicz (Kalmár 64.) , Fábián (Németh 24.) , Tamás (Vargyas 64.) , Kudron, Reseterits (Kondákor 46.) , Kiss, Vigh (Devecseri 46.) , Schimmer

Edző: Hegyi László

Lukácsháza: Bán - Szentkúti (Bolfán 30.) , Kondics (Krancz 46.) , Takács, Lengyel, Vörös, Osztrosits, Gugcsó, Kovács (Horváth 84.) , Németh N. (Kovács 87.) , Németh R.

Edző: Mitterstiller Csaba

Gólszerzők: Reseterits 18., Kudron 2 (32., 51.), Vigh 43., Németh 3 (57.,78., 81.), Kalmár 90.

 

Egy rendkívül gólgazdag mérkőzésen ilyen arányban is megérdemelten nyert a házigazda.

 

Kőszegi Lóránt FC - Répcelaki SE-Sport 36 0-0  (0-0)  Kőszeg, vezette: Kondor

Kőszeg: Németh M. - Lintner, Kovács, Csuka, Szabella, Csák (Horváth 79.) , Németh O. (Molnár 79.) , Rákhely, Kiss, Fehér, Rácz

Edző: Őri Gábor

Répcelak: Kovács - Tóth, Baranyai, De Paula, Szabó D., Verasztó, Sipos, Horváth, Rácz, Prystupa, Szabó A.

Edző: Tóth Zsolt

 

Az összecsapás első játékrésze egyenlő erők küzdelmét hozta, a Kőszeg próbált támadni, a Répcelak nagyon jól megszervezte a védekezését, így aztán 0-0-ás állással fordultak a csapatok. A fordulás után több gólszerzési lehetősége is volt a hazaiaknak, ezeket nem tudták gólra váltani, a vendégek pedig szórványos ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni. Összességében igazságos döntetlen született, a helyzetek számát tekintve viszont a házigazda valamelyest közelebb állt a győzelemhez. 

 

Jánosháza VSE - Vasi Bádogos Kft. Táplán SE 0-2 (0-0)   Jánosháza, vezette: Szabó

Jánosháza: Pethő - Péter, Szabó, Binder, Horváth, Laczi, Ambrus, Büki, Nagy, Benkő, Balázsi

Edző: Vágusz Arnold

Táplán: Gyécsek - Manganelli Zs., Vidák, Farkas, Németh, Gyurcsányi (Fürdős 90.) , Polyák, Huszár, Manganelli A. (Varga 90.) , Polgár, Markó (Balikó 60.)

Edző: Borbás János

Gólszerzők: Manganelli A. 64., Farkas 89.

Kiállítva: Nagy 81. (Jánosháza), ill. Németh 40. (Táplán)

 

A hazaiak fegyelmezetten védekeztek az első játékrészben, átadták a területet ellenfelüknek. A félidő hajrájában, a 40. percben a vendégek csapatkapitányuk kiállítása miatt megfogyatkoztak, aminek köszönhetően a megfordult a játék képe a második félidőben. A Jánosháza átvette a játék irányítását, a Táplán kontrákra rendezkedett be, ezekből pedig két gólt is szereztek. A 81. percben aztán ismét a játékvezető került főszerepbe, miután a hazaiak szavaival élve játékosuk véletlenül nekifutott, amiért piros lapot osztott ki neki. 

 

Büki TK - Rábapatyi KSK 1-3 (0-2)  Bük, vezette: Szabó III.

Bük: Kamondi - Czingráber, Németh T., Czirók (Tóth 71.) , Wágner (Kovács 46.) , Németh G., Csonka (Komálovics 46.) , Schimmer, Németh Z., Taródi (Kostyál 81.) , Németh J. (Mercs 71.) 

Edző: Marton Róbert

Rábapaty: Viczmándi - Csonka, Balhási (Piros 24.) , Horváth, Dugovics, Tóth, Vajda (Meicz 68.) , Csupor, Kovács, Illés (Varga 85.) , Könczöl

Edző: Nagy Dániel

Gólszerzők: Németh Z. 72., ill. Dugovics 27., Piros 31., Horváth 64.

 

A hazaiak mélyen tudásuk alatt, sok pontatlansággal, hibával játszottak, így fájó vereséget szenvedtek a meglehetősen alacsony színvonalú, kevés helyzetet hozó találkozón.

 

CVSE-Vulkánfürdő - Haladás VSE-Zanati SE 0-1 (0-1)   Celldömölk, vezette: Bagoly

CVSE: Osvald - Marsai Mi., Galovich, Göntér, Szuh, Marsai Má., Keszei T., Horváth (Gorácz 85.) , Gábor (Tóth 64.) , Keszei R., Piri

Edző: Kovács Balázs

Haladás-Zanat: Luisser - Nagy, Simon (Iván 81.) , Pap (Likerecz 91.) , Szenczi (Edelényi 92.) , Németh G. (Németh E. 46.) , Péter, Szőts, Baumgartner, Varga, Ferencz (Perger 14.) 

Edző: Szenczi Imre

Gólszerzők: Szenczi 44.

 

Komoly betegséghullám söpört végig a hazai csapaton a héten, aki lábra tudott állni az játszott a rangadón, amelyet a CVSE kezdett aktivabban, voltak lehetőségeik is, de ezek kimaradtak. Érezhető volt, hogy amelyik csapat vezetést szerez, nagy lépest tesz a győzelem felé. Ezt a lépest a vendég tudta megtenni így előnnyel ment pihenőre. A masodik félidőben a Celldömölk mindent megtett a minimum egyenlítésért, végig dominált, sokszor beszorította az ellenfelét, de ma nem tudott gólt lőni, így a vendég csapat el tudta vinni a 3 pontot. A celli játekosok nagy erőket mozgósítottak, sokszor jól is jatszottak, sokat birtokolták a labdát, legalább egy pontott megérdemelt volna a házigazda.

 

A tabella állása az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Melletted a mindennapokban
A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. Támogató Szolgálata új szolgáltatást indít az idei évben Melletted a mindennapokban címmel. „A klasszikus értelemben vett személyi asszisztencia tulajdonképpen egy fizetett szolgáltatás, amelyben a fogyatékossággal élő ember maga alkalmazza azokat a személyeket, akik támogatják abban, hogy önrendelkező életet tudjon élni”, vélekedik a projekt szakmai vezetője, Szűcs Gabriella, aki ismertette az új program részleteit.
legfrissebbek
Takács Péter: „Az orvosok többsége többet keres havonta, mint az ágazatot vezető miniszter”
Az egészségügyi államtitkár szerint nem az orvostársadalommal, hanem a Magyar Orvosi Kamarával van konfliktusuk.
Scholz: kizárólag Oroszország felelős a háborúért
Kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel."
Haladás: Győzelem Győrben!
Az NB/II-es focibajnokság 22. fordulójában Michal Hipp alakulata 3-1-re nyert Győrben a vasárnap délutáni összecsapáson. Verpecz István a második félidő elején büntetőt hárított, Csernik duplázott.
Kiütéses SZKKA-siker Kecskeméten
A kézilabda NB/I B 17. fordulójában az SZKKA magabiztosan nyert Kecskeméten. A két pont sorsa már az első tíz percben eldőlt.
Időjárás: januárban tavasz volt a télben
Az idei január bővelkedett a meglepetésekben: az év szokatlanul magas hőmérséklettel kezdődött, s a jó idő kitartott a hónap végéig. Bár többször is ígértek nagyobb mennyiségű havat, ami nem ért ide, de csapadékból nem volt hiány a környéken. Kőszegen például január 22-én 6-8 centiméter hó fedte be a tájat.