km/óra
  2022.10.06., csütörtök  •  Brúnó, Renáta napja
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme

Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme

A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.

 

Szombathoz hasonlóan vasárnap is négy mérkőzést rendeztek a megyei I. osztály nyitófordulójában. Az előző idény ezüstérmese, a Király SE a Táplánszentkereszt otthonába látogatott, a Bük a Szentgotthárdot fogadta, de pályára lépett az II. osztály északi csoportjának két feljutója, a Csepreg, valamint a Söpte is. Előbbi a Rábapatyot látta vendégül, utóbbi pedig Vasváron vizitált.

 

Vasvár VSE - Söpte SE 4-2 (2-1)  Vasvár, vezette: Németh

Vasvár: Tóth - Vincze (Sipos, 83.) , Czövek, Elekes, Smolczer (Berta, 32.) , Réfi, Pálla (Holdosi, 72.) , Kónya, Tausz, Márton, Schermann

Söpte: Gáspár - Rómer (Udvardi, 78.) , Németh, Mester, Hujber (Fogl, 83.) , Kondákor, Koronczai, Vámos (Marton, 83.) , Varga, Koszokovits, Molnár (Horváth, 72.)

Gólszerzők: Pálla 2 (2., 71.), Schermann 46., Berta 51., ill. Koszokovits 10., Marton 87.

 

A hazaiak rögtön az első támadásukból gólt szereztek, sokáig viszont nem örülhettek, ugyanis egy pontrúgást követően egyenlíteni tudott a Söpte. A játékrész végén aztán szintén rögzített játékhelyzetből született gól, ezt a vasváriak szerezték, így ők mehettek előnnyel a szünetre. A második félidőben a házigazda két kontratámadást is végigvitt, ezzel pedig már háromgólos vezetésre tettek szert. A Vasvár ezután növelhette is volna a különbséget, a helyzetek azonban kimaradtak, a vendégek pedig egy büntetőből szépíteni tudtak, ami egyben a 4-2-es végeredményt is jelentette. A hazaiaknál újabb két saját nevelésű játékos mutatkozott be a felnőtt csapatban.

 

Csepregi SE - Rábapatyi KSK 1-3 (1-1)   Csepreg, vezette: Talabér

Csepreg: Farkas - Kótai, TÁJMEL (Németh, 58.) , Kossuth D. (Kossuth K., 78.) , NIKA M., Simon, Nagy (Takács, 75.) , JANZSÓ, NIKA B., LUKÁCS, Steiner C. (Merk, 58.)

Rábapaty: Király - Horváth, Varga (Zeke, 72.) , Dugovics, Manganelli, Csupor, Balhási, Bakonyi (Őri, 75.) , Piros, Németh, Könczöl, Király

Gólszerzők: Lukács 2., ill. Varga 31., Dugovics 68., Manganelli 88.

 

A hazaiak bátran, támadólag léptek fel, ennek köszönhetően pedig már a 2. percben megszerezték a vezetést Lukács találatának köszönhetően. A folytatásban sem lassított a Csepreg, veszélyes lehetőségeket dolgozott ki, amik kimaradtak, a Rábapaty pedig büntetett, a 31. percben érkezett az egyenlítő találat. A fordulást követően kiegyenlített volt a játék képe, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a hazaiak beszámolója alapján egy jogos tizenegyes elmaradt, nem sokkal később viszont a vendégek voltak eredményesek, megfordítva ezzel a mérkőzés állását. A Csepreget megfogták a történtek, ám így is támadtak becsülettel, a Rábapaty viszont egy harmadik góllal kialakította az 1-3-as végeredményt. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Király SE 0-2 (0-1)  Táplánszentkereszt, vezette: Sebesi

Táplán: Gyécsek - Szakasics, Vidák, Mercs, Farkas, Gyurcsányi (Gombos, 46.) , Huszár, Manganelli, Dala (Fürdős, 82.) , Rosner, Markó

Király SE: Király - Takács, Kalmár (Kovács, 61.) , Verasztó (Velekei, 61.) , Reseterits, Németh (Nyári, 82.) , Kiss, Halmosi, Csákvári, Vigh, Schimmer (Czingráber, 69.) 

Gólszerzők: Verasztó 24., Velekei 88.

 

Küzdelmes, jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok. A hazaiak kerete sajnos túl rövid volt ahhoz, hogy meglepetést okozzanak, ettől függetlenül jól beleálltak a mérkőzésbe. Minden tápláni játékos dicséretet érdemel a hozzáállása miatt. 

 

Büki TK - Szentgotthárdi VSE 0-3 (0-2)  Bük, vezette: Imre

Bük: Viczmándi - Kocsis, Kiss, Fehér, Györe, Wágner, Bősze, Komjáthy, Szabó, Kovács (Ható, 14.) , Farkas (Orbán, 69.)

Szentgotthárd: Kapui (Gaál, 88.)  - Komáromi (Osvald, 35.) , Sipos B. (Holecz, 66.) , Nagy, Dancsecz, Laczó, Bedi, Takács (Sömenek, 88.) , Sulics, Sipos G. (László, 66.) , Gyécsek

Gólszerzők: Dancsecz 41., Takács 2 (45., 58.)

 

A főként saját nevelésű fiatalokra, s pár rutinosabb, tapasztaltabb játékosra építő bükiek idény eleji formát mutattak, a Szentgotthárd pedig jó játékkal megérdemelt győzelmet aratott. A hazaiak - akiknél a következő időszak fő célja az összeszokás, valamint a létszám bővítése lesz -  gratulálnak a gotthárdiaknak.

 

A tabella, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
Savaria Fórum 31. évfolyam 35.szám - 2022.09.30.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Nem nézhette meg elhunyt édesapja holttestét a járvány alatt, bántalmazta az orvost
A Sárvári Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy német nővel szemben, áll a Vas Megyei Főügyészség közleményében.
Megújult a vezetékrendszer és a járda egy szakasza a Váci utcában
Befejeződött a vezetékrendszer felújítás és a járda egy szakasza is megújult a Váci Mihály utcában, osztotta meg a hírt közösségi oldalán Horváth Soma alpolgármester.
Vadbaleset, ittas vezetés, elütött kerékpáros – az elmúlt 24 óra rendőrségi hírei
A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságra a 2022. október 5-én 5 óra és 2022. október 6-án 5 óra közötti időben kettő, könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaik négy, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek, olvasható a police.hu-n.
Elfogtak egy Top 50-es magyar bűnözőt, egy 52 éves körmendi férfit Németországban
Elfogtak egy körözött, a rendőrségi Top 50-es listán is szereplő körmendi férfit Németországban - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön a police.hu oldalon.
Aradi vértanúk: felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az Országház előtt
Katonai tiszteletadás mellett, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka jelenlétében ünnepélyesen felvonták, majd félárbócra engedték a nemzeti lobogót az aradi vértanúk emléknapján, csütörtök reggel az Országház előtti Kossuth Lajos téren.