km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme

Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme

A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.

 

Szombathoz hasonlóan vasárnap is négy mérkőzést rendeztek a megyei I. osztály nyitófordulójában. Az előző idény ezüstérmese, a Király SE a Táplánszentkereszt otthonába látogatott, a Bük a Szentgotthárdot fogadta, de pályára lépett az II. osztály északi csoportjának két feljutója, a Csepreg, valamint a Söpte is. Előbbi a Rábapatyot látta vendégül, utóbbi pedig Vasváron vizitált.

 

Vasvár VSE - Söpte SE 4-2 (2-1)  Vasvár, vezette: Németh

Vasvár: Tóth - Vincze (Sipos, 83.) , Czövek, Elekes, Smolczer (Berta, 32.) , Réfi, Pálla (Holdosi, 72.) , Kónya, Tausz, Márton, Schermann

Söpte: Gáspár - Rómer (Udvardi, 78.) , Németh, Mester, Hujber (Fogl, 83.) , Kondákor, Koronczai, Vámos (Marton, 83.) , Varga, Koszokovits, Molnár (Horváth, 72.)

Gólszerzők: Pálla 2 (2., 71.), Schermann 46., Berta 51., ill. Koszokovits 10., Marton 87.

 

A hazaiak rögtön az első támadásukból gólt szereztek, sokáig viszont nem örülhettek, ugyanis egy pontrúgást követően egyenlíteni tudott a Söpte. A játékrész végén aztán szintén rögzített játékhelyzetből született gól, ezt a vasváriak szerezték, így ők mehettek előnnyel a szünetre. A második félidőben a házigazda két kontratámadást is végigvitt, ezzel pedig már háromgólos vezetésre tettek szert. A Vasvár ezután növelhette is volna a különbséget, a helyzetek azonban kimaradtak, a vendégek pedig egy büntetőből szépíteni tudtak, ami egyben a 4-2-es végeredményt is jelentette. A hazaiaknál újabb két saját nevelésű játékos mutatkozott be a felnőtt csapatban.

 

Csepregi SE - Rábapatyi KSK 1-3 (1-1)   Csepreg, vezette: Talabér

Csepreg: Farkas - Kótai, TÁJMEL (Németh, 58.) , Kossuth D. (Kossuth K., 78.) , NIKA M., Simon, Nagy (Takács, 75.) , JANZSÓ, NIKA B., LUKÁCS, Steiner C. (Merk, 58.)

Rábapaty: Király - Horváth, Varga (Zeke, 72.) , Dugovics, Manganelli, Csupor, Balhási, Bakonyi (Őri, 75.) , Piros, Németh, Könczöl, Király

Gólszerzők: Lukács 2., ill. Varga 31., Dugovics 68., Manganelli 88.

 

A hazaiak bátran, támadólag léptek fel, ennek köszönhetően pedig már a 2. percben megszerezték a vezetést Lukács találatának köszönhetően. A folytatásban sem lassított a Csepreg, veszélyes lehetőségeket dolgozott ki, amik kimaradtak, a Rábapaty pedig büntetett, a 31. percben érkezett az egyenlítő találat. A fordulást követően kiegyenlített volt a játék képe, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a hazaiak beszámolója alapján egy jogos tizenegyes elmaradt, nem sokkal később viszont a vendégek voltak eredményesek, megfordítva ezzel a mérkőzés állását. A Csepreget megfogták a történtek, ám így is támadtak becsülettel, a Rábapaty viszont egy harmadik góllal kialakította az 1-3-as végeredményt. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Király SE 0-2 (0-1)  Táplánszentkereszt, vezette: Sebesi

Táplán: Gyécsek - Szakasics, Vidák, Mercs, Farkas, Gyurcsányi (Gombos, 46.) , Huszár, Manganelli, Dala (Fürdős, 82.) , Rosner, Markó

Király SE: Király - Takács, Kalmár (Kovács, 61.) , Verasztó (Velekei, 61.) , Reseterits, Németh (Nyári, 82.) , Kiss, Halmosi, Csákvári, Vigh, Schimmer (Czingráber, 69.) 

Gólszerzők: Verasztó 24., Velekei 88.

 

Küzdelmes, jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok. A hazaiak kerete sajnos túl rövid volt ahhoz, hogy meglepetést okozzanak, ettől függetlenül jól beleálltak a mérkőzésbe. Minden tápláni játékos dicséretet érdemel a hozzáállása miatt. 

 

Büki TK - Szentgotthárdi VSE 0-3 (0-2)  Bük, vezette: Imre

Bük: Viczmándi - Kocsis, Kiss, Fehér, Györe, Wágner, Bősze, Komjáthy, Szabó, Kovács (Ható, 14.) , Farkas (Orbán, 69.)

Szentgotthárd: Kapui (Gaál, 88.)  - Komáromi (Osvald, 35.) , Sipos B. (Holecz, 66.) , Nagy, Dancsecz, Laczó, Bedi, Takács (Sömenek, 88.) , Sulics, Sipos G. (László, 66.) , Gyécsek

Gólszerzők: Dancsecz 41., Takács 2 (45., 58.)

 

A főként saját nevelésű fiatalokra, s pár rutinosabb, tapasztaltabb játékosra építő bükiek idény eleji formát mutattak, a Szentgotthárd pedig jó játékkal megérdemelt győzelmet aratott. A hazaiak - akiknél a következő időszak fő célja az összeszokás, valamint a létszám bővítése lesz -  gratulálnak a gotthárdiaknak.

 

A tabella, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
legfrissebbek
A Nemzeti Választási Bizottság befejezte az újraszámlálást, Karácsony maradt a főpolgármester
Több órás tárgyalás után a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) befejezte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámlálását. Sasvári Róbert, az NVB elnöke kihirdette, hogy a 24592 érvénytelen szavazat közül 560 szavazatot minősítettek érvényesnek, olvasható a 444.hu-n.
Rossi: Nincs kérdőjel a Svájc elleni kezdőcsapatot illetően
Marco Rossinak, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányának a fejében már készen van az a kezdőcsapat, amelyet pályára küld majd a németországi Európa-bajnokság szombaton 15 órakor sorra kerülő Svájc elleni mérkőzésén.
Inkantáció: légies és lírai pillanatok feketén-fehéren a fotókon
Légies és lírai pillanatok feketén-fehéren - ezt az alcímet viseli Büki László fotóriporter Inkantáció című kiállítása, amely a könyvhét keretében nyílt meg a Berzsenyi Dániel Könyvtárban csütörtökön. 25 fénykép látható a tárlaton, közös vonásuk, hogy táncot és a zenét örökítenek meg.
Programajánló – Szombathely: Bloomsday, ökofesztivál és szurkolói ház
A június 14-15-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.
Foci Eb 2024: az MLSZ minden támogatást és segítséget megad a magyar szurkolóknak
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) minden támogatást és segítséget megad a helyszínen azoknak a magyar szurkolóknak, akik jelen lesznek Németországban a magyar válogatott Európa-bajnoki mérkőzésein - tájékoztatta az MTI-t Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.