km/óra
  2023.02.07., kedd  •  Tódor, Rómeó napja
Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme

Megyei I. osztály: a Vasváré a nap egyetlen hazai győzelme

A Rábapaty a Csepreg, a Király SE a Táplánszentkereszt, míg a Szentgotthárd a Bük otthonából távozott három ponttal.

 

Szombathoz hasonlóan vasárnap is négy mérkőzést rendeztek a megyei I. osztály nyitófordulójában. Az előző idény ezüstérmese, a Király SE a Táplánszentkereszt otthonába látogatott, a Bük a Szentgotthárdot fogadta, de pályára lépett az II. osztály északi csoportjának két feljutója, a Csepreg, valamint a Söpte is. Előbbi a Rábapatyot látta vendégül, utóbbi pedig Vasváron vizitált.

 

Vasvár VSE - Söpte SE 4-2 (2-1)  Vasvár, vezette: Németh

Vasvár: Tóth - Vincze (Sipos, 83.) , Czövek, Elekes, Smolczer (Berta, 32.) , Réfi, Pálla (Holdosi, 72.) , Kónya, Tausz, Márton, Schermann

Söpte: Gáspár - Rómer (Udvardi, 78.) , Németh, Mester, Hujber (Fogl, 83.) , Kondákor, Koronczai, Vámos (Marton, 83.) , Varga, Koszokovits, Molnár (Horváth, 72.)

Gólszerzők: Pálla 2 (2., 71.), Schermann 46., Berta 51., ill. Koszokovits 10., Marton 87.

 

A hazaiak rögtön az első támadásukból gólt szereztek, sokáig viszont nem örülhettek, ugyanis egy pontrúgást követően egyenlíteni tudott a Söpte. A játékrész végén aztán szintén rögzített játékhelyzetből született gól, ezt a vasváriak szerezték, így ők mehettek előnnyel a szünetre. A második félidőben a házigazda két kontratámadást is végigvitt, ezzel pedig már háromgólos vezetésre tettek szert. A Vasvár ezután növelhette is volna a különbséget, a helyzetek azonban kimaradtak, a vendégek pedig egy büntetőből szépíteni tudtak, ami egyben a 4-2-es végeredményt is jelentette. A hazaiaknál újabb két saját nevelésű játékos mutatkozott be a felnőtt csapatban.

 

Csepregi SE - Rábapatyi KSK 1-3 (1-1)   Csepreg, vezette: Talabér

Csepreg: Farkas - Kótai, TÁJMEL (Németh, 58.) , Kossuth D. (Kossuth K., 78.) , NIKA M., Simon, Nagy (Takács, 75.) , JANZSÓ, NIKA B., LUKÁCS, Steiner C. (Merk, 58.)

Rábapaty: Király - Horváth, Varga (Zeke, 72.) , Dugovics, Manganelli, Csupor, Balhási, Bakonyi (Őri, 75.) , Piros, Németh, Könczöl, Király

Gólszerzők: Lukács 2., ill. Varga 31., Dugovics 68., Manganelli 88.

 

A hazaiak bátran, támadólag léptek fel, ennek köszönhetően pedig már a 2. percben megszerezték a vezetést Lukács találatának köszönhetően. A folytatásban sem lassított a Csepreg, veszélyes lehetőségeket dolgozott ki, amik kimaradtak, a Rábapaty pedig büntetett, a 31. percben érkezett az egyenlítő találat. A fordulást követően kiegyenlített volt a játék képe, mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, a hazaiak beszámolója alapján egy jogos tizenegyes elmaradt, nem sokkal később viszont a vendégek voltak eredményesek, megfordítva ezzel a mérkőzés állását. A Csepreget megfogták a történtek, ám így is támadtak becsülettel, a Rábapaty viszont egy harmadik góllal kialakította az 1-3-as végeredményt. 

 

Vasi Bádogos Kft. Táplán SE - Király SE 0-2 (0-1)  Táplánszentkereszt, vezette: Sebesi

Táplán: Gyécsek - Szakasics, Vidák, Mercs, Farkas, Gyurcsányi (Gombos, 46.) , Huszár, Manganelli, Dala (Fürdős, 82.) , Rosner, Markó

Király SE: Király - Takács, Kalmár (Kovács, 61.) , Verasztó (Velekei, 61.) , Reseterits, Németh (Nyári, 82.) , Kiss, Halmosi, Csákvári, Vigh, Schimmer (Czingráber, 69.) 

Gólszerzők: Verasztó 24., Velekei 88.

 

Küzdelmes, jó iramú mérkőzést játszottak a csapatok. A hazaiak kerete sajnos túl rövid volt ahhoz, hogy meglepetést okozzanak, ettől függetlenül jól beleálltak a mérkőzésbe. Minden tápláni játékos dicséretet érdemel a hozzáállása miatt. 

 

Büki TK - Szentgotthárdi VSE 0-3 (0-2)  Bük, vezette: Imre

Bük: Viczmándi - Kocsis, Kiss, Fehér, Györe, Wágner, Bősze, Komjáthy, Szabó, Kovács (Ható, 14.) , Farkas (Orbán, 69.)

Szentgotthárd: Kapui (Gaál, 88.)  - Komáromi (Osvald, 35.) , Sipos B. (Holecz, 66.) , Nagy, Dancsecz, Laczó, Bedi, Takács (Sömenek, 88.) , Sulics, Sipos G. (László, 66.) , Gyécsek

Gólszerzők: Dancsecz 41., Takács 2 (45., 58.)

 

A főként saját nevelésű fiatalokra, s pár rutinosabb, tapasztaltabb játékosra építő bükiek idény eleji formát mutattak, a Szentgotthárd pedig jó játékkal megérdemelt győzelmet aratott. A hazaiak - akiknél a következő időszak fő célja az összeszokás, valamint a létszám bővítése lesz -  gratulálnak a gotthárdiaknak.

 

A tabella, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
Savaria Fórum 32. évfolyam 3. szám - 2023.02.04.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Az örömé és a táncé volt a főszerep: horvát bál az Agorában
Szombat este az Agora Művelődési és Sportházban tartotta a vas megyei horvát közösség hagyományos bálját.
Melletted a mindennapokban: személyi asszisztenseket toboroznak a mozgáskorlátozottak mellé
Pályázati támogatásnak köszönhetően Melletted a mindennapokban címmel új szolgáltatást indít a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Nonprofit Kft. Mozgáskorlátozott ellátottjaik mellé toboroznak személyi asszisztenseket, akik meghosszabbított kézként, lábként működve támogatják őket a napi tevékenységükben, higiéniai szükségleteikben, ügyintézésben. Jelentkezőket várnak, akik szívesen bekapcsolódnának segítőként a programba.
Megválasztották a legÖKOsabb osztályt
A Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Művészeti Iskolában ezúttal a legkisebbek nyerték el a címet.
A szolidaritás napja – ülősztrájk a Bolyaiban
Pont egy éve kezdődtek a tiltakozások az oktatás helyzete miatt: az évfordulón ülősztrájkokkal, tiltakozásokkal indult a reggel országszerte diákszervezetek és pedagógusok részvételével. Szombathelyen a Bolyai iskola diákjai az Egységes Diákfronthoz csatlakozva ülősztrájkot szerveztek.
legfrissebbek
Még idén teljes hosszában felújítják a Károly Róbert utcát
Nemény András polgármester és Németh Ákos, a körzet képviselője videóban számolt be a jó hírről a szombathelyieknek.
A török elnök rendkívüli állapotot hirdetett a földrengések sújtotta tartományokban
Törökországban a katasztrófa sújtotta 10 déli tartományban mintegy 13,5 millióan élnek.
Ittas sofőrök, súlyos sérüléssel járó baleset
Az elmúlt 24 órában az egyenruhások három, olyan járművezetőt is igazoltattak, akik szeszes ital fogyasztását követően ültek a volán mögé, írja a police.hu.
Éremért utazik az országos döntőre a Derkovits iskola csapata Egerbe
Gőzerővel készül a március 4-ei országos döntőre a Derkovits Gyula Általános Iskola csapata, miután a múlt héten megnyerte a gárda Játékos Sportvetélkedő országos elődöntőjét. Török Richárd, az alsó tagozatos együttes felkészítő tanára abban bízik, hogy sikerült dobogós helyen végezni az Egerben rendezendő megmérettetésen.
Az egészségipar szerepe a város jövőjében – szakmai konferencia a komplex rehabilitáció jegyében
A Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kara és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én szakmai konferenciát tartott: Bokányi Adrienn tanácsnok városi, Király Gábor sportolói, a PTE munkatársai egyetemi szempontból beszéltek az egészségipar és a rehabilitáció szerepéről. A szakemberek által megfogalmazott közös cél, hogy Szombathely a jövőben egészségipari fellegvár legyen.