km/óra
  2023.02.02., csütörtök  •  Karolina, Aida napja
Megyei I. osztály: a Répcelak nyerte a Vép elleni rangadót, kiszakította a gólzsákot a Sárvár

Megyei I. osztály: a Répcelak nyerte a Vép elleni rangadót, kiszakította a gólzsákot a Sárvár

A Csepreg a Szentgotthárd, a Rábapaty pedig a Szarvaskend ellen tartotta otthon mindhárom bajnoki pontot.

 

A szombati naphoz hasonlóan ezúttal is négy mérkőzést rendeztek a megyei I. osztályban. A remekül rajtoló Vép az eddig még veretlen Répcelakkal játszott rangadót, a Sárvár a Büköt fogadta, de Rábapaty-Szarvaskend, valamint Csepreg-Szentgotthárd találkozó is szerepelt a felhozatalban.

 

Csepregi SE - Kiswire Szentgotthárdi SE 3-1 (2-1)  Csepreg, vezette: Bognár

Csepreg: Takács Kr. - Kótai, Tájmel, Kossuth, NIKA M. (Takács Ke., 75.) , SIMON, Nagy (Tóth, 82.) , Pócza (Janzsó, 82.) , NIKA B., Lukács, Steiner C. (Németh, 62.)

Edző: Steiner Zsolt

Szentgotthárd: Kapui - Bedi, Komáromi, Sipos B. (László, 56.) , Nagy, Takács (Osvald, 56.) , Dancsecz, Gécsek (Tóth, 91.) , Sulics, Sipos G. (Holecz, 91.) , Gyécsek

Edző: Robert Kercmar

Gólszerzők: Nika M. 2 (15., 33.), Nika B. 74., ill. Sipos G. 42.

 

Meglehetősen mély talajú pálya fogadta a csapatokat, így nem igazán tudott szép, látványos játék kialakulni. A hazaiak főként kontrákra rendezkedtek be, a Szentgotthárd kezdeményezett, a csepregiek taktikája azonban eredményes volt, vezetéshez is jutottak a 15. percben. A 33. minutumban aztán Nika Márton megszerezte második találatát is, majd még a szünet előtt szépített a Szentgotthárd egy büntetőnek köszönhetően, így 2-1-gyel fordultak a felek. A fordulás után is hasonló volt a játék képe, a házigazda viszont tovább tudta növelni előnyét, méghozzá Nika Benedek találatával, ez pedig azt jelentette, hogy a Csepreg 3-1-es győzelmével otthon tartotta mindhárom bajnoki pontot. A hazaiak fegyelmezettségből, küzdésből, lelkesedésből jelesre vizsgáztak.

 

Sárvár FC - Büki TK 8-0 (4-0)  Sárvár, vezette: Marácz

Sárvár: Velladics - Fülöp (Binder, 75.) , Tokaji, Toldi (Szabó, 46.) , Károlyi, Fider, Taródi (Takács, 62.) , Czirók, Kovács (Németh, 75.) , Sinka (Szakos, 86.) , Szemes

Edző: Nagy Dániel

Bük: Viczmándi - Szabó, Györe (Kiss, 70.) , Kostyál (Papp, 80.) , Wágner, Farkas, Bősze (Nagy, 80.) , Vamper (Kocsis, 46.) , Tóth B. (Komjáthy, 70.) , Fehér, Tóth R.

Technikai vezető: Csonka József

Gólszerzők: Taródi 21., Fider 3 (25., 27., 88.), Czirók 3 (29., 62., 65.), Szemes 90.

 

Két szebb napokat is megélt együttes találkozott egymással. A Sárvár a találkozó elejétől kezdve kezdeményezően, támadólag lépett fel, a szünetre pedig négygólos előnyre tett szert. A fordulás után sem igazán változott a játék képe, a játékrész második felét pedig ismét megnyomta a házigazda, újabb négy találatot szerzett, így alakult ki a 8-0-s végeredmény.

 

Vép VSE - Répcelaki SE 0-1 (0-0)   Vép, vezette: Horváth

Vép: Bezdi B. - Németh, Czeglédi, Beke, Szalay (Niksz, 46.) , Bezdi Sz., Szalai M. (Szalai R., 58.) , Auer (Kiss, 84.) , Szendrődi, Takács Á. (Illés, 84.) , Takács M.

Edző: Simon Miklós

Répcelak: Rózsa - Tóth, Baranyai, De Paula, Ódor, Sipos, Kristóf (Tar, 61.) , Csányi, Rácz, Gaál, Tarcsay

Edző: Tóth Zsolt

Gólszerző: Ódor 48.

Kiállítva: Rácz 90. (Répcelak)

 

Jól kezdte a mérkőzést a Vép, veszélyesen futballozott, több alkalommal is pontrúgásból próbálkozhatott, ám vagy Rózsa kapus védett, vagy a répcelaki védelem tisztázott. A vendégek aztán a második játékrész elején megszerezték a vezetést, s noha a Vép mindent megtett az egyenlítésért, nem tudta feltörni ellenfele hátsó alakzatát, így maradt a 0-1-es végeredmény.

 

Rábapatyi KSK - Szarvaskend SE 4-1 (1-0)   Rábapaty, vezette: Mónos

Rábapaty: Király - Horváth (Halász, 80.) , Varga, Dugovics, Manganelli, Csupor, Bakonyi (Piros D., 62.) , Balhási, Piros P., Németh (Zeke, 68.) , Könczöl

Edző: Marton Róbert

Szarvaskend: Esztergályos - Csillag, Jóna, Németh (Törő, 65.) , Kis-Nemes, Földes, Nagy (Somogyi, 68.) , Tompa, Tuboly, Kunovics, Kopfer

Edző: Kovács Kálmán

Gólszerzők: Csillag 22. (öngól), Nagy 60. (öngól), Dugovics 69., Piros D. 77., ill. Kis-Nemes 87.

 

A mérkőzés első húsz percében nem történt említésre méltó esemény, aztán a 22. minutumban szabadrúgást végezhetett el a hazai gárda, a menteni igyekvő vendég védő azonban öngólt vétett, amivel 1-0-ra vezetett a Rábapaty. A Szarvaskendnek az első félidő hátralévő időszakában akadt lehetősége az egyenlítésre, a hazai kapusnak többször is bravúrt kellett bemutatnia. A fordulás után aztán egy újabb öngóllal nőtt tovább a hazai előny, majd a Rábapaty Dugovics és Piros találataival végleg eldöntötte a három pont sorsát, a vendégek csak szépíteni tudtak. 

 

A tabella állása, valamint a forduló teljes eredménysora az alábbi linkre kattintva tekinthető meg.

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
Savaria Fórum 32. évfolyam 2.szám - 2023.01.28.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Évnyitó nyugdíjas összejövetelt tartottak a déli városrészen
A déli várorész nyugdíjas klubja összeállította a következő hónapok eseménynaptárát is, írják közösségi oldalukon.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Életveszélyesen megsérült egy gyalogos Táplánszentkeresztnél - KIA ütötte el a 87-esen
A munkából hazatérő asszonyt a 87-es főút szélén tette ki a dolgozókat szállító taxi. A nő át akart kelni a túloldalra, de egy Szombathely felé tartó KIA elütötte. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, írja a 112press.hu.
Az elbocsátások ellen demonstráltak a tanárok Szombathelyen
Ismét demonstráltak a tanárok Szombathelyen: ezúttal a Paragvári Iskola előtt azért emelték fel a szavukat, mert az iskola egyik oktatója, Szecsődi Tímea fenyegető hangvételű levelet kapott a tankerülettől amiatt, hogy részt vett a polgári engedetlenségi akcióban.
Késsel lábon szúrta az intézkedő rendőrt egy kamaszfiú
Késsel lábon szúrta a vele szemben intézkedő rendőrt egy 16 éves fiú szerda este egy Fejér vármegyei településen - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.
legfrissebbek
Júniusban véget ér a járvány Ausztriában
A szövetségi kormány tegnapi ülésén döntött a koronavírus elleni intézkedések befejezésének ütemtervéről – majdnem pontosan három évvel az első megerősített ausztriai esetek után. A szabályokat a nyárig fokozatosan kell kivezetni, és Ausztria június 30-án visszatér a „normál működéshez“, írja az orf.at.
Menesztették a szombathelyi 112-es Hívásfogadó Központ vezetőjét
Szakmai nap a komplex rehabilitáció jegyében
A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont 2023. február 7-én szakmai konferenciát rendez. A PTE Egészségtudományi Kar és az at.home oktatási kutatóközpont február 7-én, kedden szakmai konferenciát rendez. Az esemény első felében a rehabilitáció szerepét járják körbe városi, sportolói és egyetemi szempontból. Az esemény további részében tudományos előadásokon vizsgálják meg, hogyan segíthet a rehabilitáció az ortopédiai betegállátásban vagy a csontritkulás kezelésében. A rendezvény online is követhető. A rendezvény online is követhető.
Eltűnnek a régóta tárolt vasúti anyagok a körmendi állomásról
Az idei évben megkezdődik az ún. minősítetlen vasúti anyagok osztályozása, értékesítése, illetve elszállítása a körmendi vasútállomásról. Erről állapodott meg a város polgármestere, az MNV Zrt., valamint a GYSEV Zrt. képviselője a helyszínen tartott bejáráson, olvasható a vasúttársaság közleményében.
Mentesülhetnek a fel nem használt földgázért fizetendő kötbér alól az önkormányzati cégek
Az önkormányzati szövetségek javaslatára a jövőben a helyhatóságok cégeinek is csak a korábban lekötött földgáz-mennyiség 60 százalékát kell kötelezően átvenniük. Ezzel lényegében egységesen 40 százalékra nő a szerződéseikben legfeljebb 25 százalékos szinten rögzített alsó toleranciasáv. Így mások mellett egyes települési távhőszolgáltatóknak sem kell kötbért fizetniük a nagyobb tételben fel nem használt földgáz miatt - jelentette be csütörtöki közleményében az Energiaügyi Minisztérium (EM).