km/óra
  2024.06.14., péntek  •  Vazul napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Megújult a Streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben

Megújult a Streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben

A „Savaria Jövőjéért közösségfejlesztés” elnevezésű projekt keretén belül ma délután adták át a 11-es Huszár úti tömbbelsőben a Streetball pályát. Az első „hivatalos” meccsen a városvezetés csapata a közterület-felügyelet legjobbjaival mérte össze tudását. A rendezvényen Bokányi Adrienn, a körzet képviselője köszöntötte az érdeklődőket.

Bokányi Adrienn, a 2-es számú választókörzet képviselője köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy már a 2014-es választások előtt gondolt először egy igazán jó minőségű, megfelelő hangcsillapítású alappal ellátott kosárpálya kialakítására a tömbbelsőben.

- A tervekből aztán valóság lett, az uniós TOP-os pályázaton célirányosan nyertünk is erre 15 millió forintot. A kivitelezés elhúzódott, így az összköltsége a pályának 21,3 millió forint lett – a különbözetet az önkormányzat fizette. Teljesen új alapot kapott a pálya, a korábbi használhatatlan volt. Mindig a komplex fejlesztések híve voltam: néhány éve sikerült kicserélni a játszótér kerítését, amely most már vandálbiztos, ültettünk fákat is, D-típusú sportparkot alakítottunk ki, és ha megnyílnak újra a pályázati források, mindenképpen modernizálni szeretnénk a játszóteret is – fogalmazott Bokányi Adrienn.

Tóth Kálmán bizottsági elnök, mint projektmenedzser arról szólt, hogy a 11-es Huszár úti mellett a Tószertéren is kialakítottak Streetball pályákat, amelyek kimondottan olyan külső közösségi terek, amelyek a fiatalokat összehozhatja.

A 11-es Huszár úti Streetball pálya hivatalos nyitómeccsén az önkormányzat a dr. Nemény András (polgármester), dr. Horváth Attila (alpolgármester), Kelemen Krisztián (bizottsági elnök) és Kovács Előd (kabinetfőnök) négyesével vette fel a harcot a közterület-felügyelet gárdája ellen.

A rendezvényre sokan látogattak el, a nyitómeccs után a Szombathelyi Neumann János Általános Iskola kisdiákjai dobóversenyen vettek részt, a Falco KC döntős csapatát pedig Sövegjártó Ábel és Krivacsevics Márkó képviseltette.   

 
(Fotó: Nagy Jácint)

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Savaria Fórum 33. évfolyam 22. szám - 2024.06.07.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Szombathelyen és a megyében is küzdenek az árral
Az éjszakai esőzések után ismét áradnak, kilépnek medrükből a folyók és a patakok a megyében, Szombathelyen is védekezni kell a víz ellen. A Rábán és a Pinkán is harmadfokú készültség van, más megyékből vezényeltek át szakembereket, a Rába-völgyben további áradásokra kell számítani.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.