km/óra
  2022.08.15., hétfő  •  Mária napja
Megújul a burkolat a Kodály Zoltán és a Kassák Lajos utca találkozásánál

Megújul a burkolat a Kodály Zoltán és a Kassák Lajos utca találkozásánál

Egy-két napon belül befejezik a munkát az oladi lakótelep egyik legforgalmasabb kereszteződésében, a Kodály Zoltán és a Kassák Lajos utca találkozásánál. A beruházás 16 millió forintba kerül. A körzet képviselője nem teljesen elégedett.

 

Hétfőn kezdték el a munkát az oladi szupermarketnél lévő kereszteződésben: a nagy gépek teljesen elfoglalják az utat, amit emiatt le is zártak. Dr. Horváth Attila alpolgármester az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az úgynevezett kopóréteg cseréje történik a Kassák, illetve a Kodály Zoltán utcában, maga a beruházás az összesen 16 millió forintba kerül.


Ezt az összeget a város a költségvetés fenntartási keretéből finanszírozza.  A korszerűsítésre az útburkolat rossz állapota miatt volt szükség. A körzet képviselője hozzátette, hogy eredetileg az egész Kodály utcában terveztek felújítást, ez most elmaradt. Ezért is elégedetlen a beruházással.


“Ilyenkor a legtöbb politikus, a legtöbb önkormányzati képviselő büszke arra, hogy valamilyen fejlesztés megvalósul a  választókörzetében. Én nem vagyok erre büszke, és most egy kis türelmet kérek még az oladiaktól. Azt ígértem nekik, hogy a teljes Kodály Zoltán utcát fel fogjuk újítani, valamint, hogy valamennyi utca, és valamennyi olyan járda, amelyiknél ez szükséges, meg fog újulni ebben a ciklusban. Azt gondolom, hogy ebben a ciklusban tartani fogjuk és tartani tudjuk ezt, de a pandémia és az egyéb gazdasági visszaesések következtében közel kettő milliárd forintos megtakarításra kényszerült a város, ezért most csak ezt tudjuk megcsinálni” – fogalmazott az alpolgármester. 


A munkával napokon belül végeznek a kivitelezők, a forgalmas kereszteződést még ezen a héten ismét birtokba vehetik az autósok.

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Ennyibe kerülnek idén a jegyek a karneválra
Nem vitte el a részeg lányt a taxis, ököllel esett az autónak a barátnője
Egy szórakozóhelyhez kértek taxit vasárnap hajnalban a szombathelyi Szinyei Merse Pál utcába. A kiérkező autónak egy szinte önkívületi állapotban földön fekvő nőt kellett volna elszállítania.
Embert gázolt a vonat Táplánszentkeresztnél
A Szombathelyről 6:17-kor Zalaszentivánba elindult 9812 sz. személyvonat Hatmajor forgalmi kitérőnél ismeretlen személyt gázolt, közölte a GYSEV.
Vasi győzelem a zöld-fehér rangadón, 14 év után nyert a Haladás hazai környezetben a Győr ellen
A szombathelyiek mérlege így három fordulót követően két győzelem, valamint egy döntetlen.
Hazatérés: Likó Marci újra Szombathelyen zenél
Zaklatott gyerekkorában a zene volt a kapaszkodó. Aztán úgy hozta a sors, hogy ez lett a hivatása. Szövegei őszinték, vibrálóak, tele mélységekkel, magasságokkal... Likó Marcell szorosan kötődik Szombathelyhez, hiszen itt járt főiskolára, és ezek az évek komoly inspirációt jelentettek számára az alkotói pályáján. Zenekara, a Vad Fruttik a Savaria Történelmi Karnevál egyik fő fellépője: augusztus 27-én, szombaton 21.30-tól övék a Fő téri Forum Színpad!