km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Megújul a burkolat a Kodály Zoltán és a Kassák Lajos utca találkozásánál

Megújul a burkolat a Kodály Zoltán és a Kassák Lajos utca találkozásánál

Egy-két napon belül befejezik a munkát az oladi lakótelep egyik legforgalmasabb kereszteződésében, a Kodály Zoltán és a Kassák Lajos utca találkozásánál. A beruházás 16 millió forintba kerül. A körzet képviselője nem teljesen elégedett.

 

Hétfőn kezdték el a munkát az oladi szupermarketnél lévő kereszteződésben: a nagy gépek teljesen elfoglalják az utat, amit emiatt le is zártak. Dr. Horváth Attila alpolgármester az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy az úgynevezett kopóréteg cseréje történik a Kassák, illetve a Kodály Zoltán utcában, maga a beruházás az összesen 16 millió forintba kerül.


Ezt az összeget a város a költségvetés fenntartási keretéből finanszírozza.  A korszerűsítésre az útburkolat rossz állapota miatt volt szükség. A körzet képviselője hozzátette, hogy eredetileg az egész Kodály utcában terveztek felújítást, ez most elmaradt. Ezért is elégedetlen a beruházással.


“Ilyenkor a legtöbb politikus, a legtöbb önkormányzati képviselő büszke arra, hogy valamilyen fejlesztés megvalósul a  választókörzetében. Én nem vagyok erre büszke, és most egy kis türelmet kérek még az oladiaktól. Azt ígértem nekik, hogy a teljes Kodály Zoltán utcát fel fogjuk újítani, valamint, hogy valamennyi utca, és valamennyi olyan járda, amelyiknél ez szükséges, meg fog újulni ebben a ciklusban. Azt gondolom, hogy ebben a ciklusban tartani fogjuk és tartani tudjuk ezt, de a pandémia és az egyéb gazdasági visszaesések következtében közel kettő milliárd forintos megtakarításra kényszerült a város, ezért most csak ezt tudjuk megcsinálni” – fogalmazott az alpolgármester. 


A munkával napokon belül végeznek a kivitelezők, a forgalmas kereszteződést még ezen a héten ismét birtokba vehetik az autósok.

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.