km/óra
  2020.11.28., szombat  •  Stefánia napja
Megtalálni az alapcsapatot

Megtalálni az alapcsapatot

Supka Attilát néhány hete kereste meg Tóth Miklós ügyvezető és Illés Béla szakmai igazgató. A szakember néhány napos gondolkodás után igent mondott a felkérésre, így hároméves szerződést írt alá a Haladással.

– Az első egyeztetésen már szóba került, hogy a legfontosabb a klub problémáinak megoldása. Ezzel kapcsolatban tárgyaltam Homlok Zsolttal, a Haladás VSE társadalmi elnökével is, ő pedig garanciát vállalt. Ezt követően mondtam igent, és a múlt csütörtökön már Szombathelyre is jöttem. Hétfőtől vezetem én hivatalosan is az edzéseket. Az első benyomásaim mindenképpen pozitívak, Desits Szilárd munkájára alapozhatok. Nagyon sok játékossal volt kapcsolatom korábban, és az NB/II-es mezőny sem ismeretlen számomra, hiszen a kispesti időszak előtt Sopronban dolgoztam. Most az a legfontosabb, hogy végérvényesen rendet tegyünk a futballisták fejében, ezt a folyamatot kétségtelenül jól szolgálta, hogy a srácok megkapták egyhavi elmaradt bérüket, és további ígérvényük van a teljes adósság rendezésére. Amit látok: ha sikerül egyben tartani a jelenlegi keretet, és igazolhatnánk két-három játékost, akkor eredményes szezon elé nézhetünk – vélekedett Supka Attila, aki feleségével már Szombathelyre is költözött.

– Meggyőződésem, hogy ez a feladat teljes embert igényel, azaz nem gondolkodtam ingázásban, noha Sopron még nincs is messze. Otthonos lakást találtunk, Szombathely szép, a közösség befogadó, úgyhogy a „hátország” teljesen rendben van, maximálisan a munkámra tudok koncentrálni – tette hozzá a Hali szakvezetője, aki arról is kérdeztünk, hogy milyen karakterű csapatot várhatunk augusztustól.

– Erre a kérdésre jelen pillanatban nehéz válaszolni, hiszen ez majd a kerettől függ. Amit tudok: valamennyi játékossal beszélgettem, és egyöntetűen azt a választ kaptam, hogy ha rendeződnek az anyagi problémák, akkor Szombathelyen képzelik el a jövőt. Én bízom ebben, és ha valóban egyben marad a mag, akkor az NB/II-es mezőnyhöz mérten jó csapatunk lesz. Alapfilozófiám nem változott, továbbra is a visszatámadáson, a területszűkítésen és a labdaszerzésen lesz a hangsúly, ehhez tökéletes fizikai és mentális állapotban kell lennie a srácoknak. Jelenleg ezen dolgozunk, a bajnokságig hátralévő bő két hétben meg kell találnunk azt a 11-14 focistát, akikre építhetek. Újabb edzőmeccsek szervezését kértem a klubvezetéstől, ezek az ütközetek is a felkészülésünket szolgálják. Elszánt a társaság, és meggyőződésem, hogy ha a szurkolók azt látják, hogy a focisták „meghalnak” a pályán a sikerért, akkor a gárda mellé állnak. Tudom, hogy mit jelent a városnak a Haladás, azzal is tisztában vagyok, hogy milyen szenvedélyesek a Hali-drukkerek. Annyit ígérhetek, hogy a hozzáálláson nem múlik majd semmi – mondta végezetül Supka Attila.

A zöld-fehérek pénteken délután 2–1-re legyőzték az NB/I-es Kaposvár együttesét, a mieinknél Kiss Bence és Tamás László volt eredményes. 

KI

Edzőmeccsek a jövő héten
július 24.,szerda, 18.00: Haladás–Sárvár
Július 28., vasárnap, 17.30: Mol-Fehérvár–Haladás

 

Rutinos vezetőedző
A hatvani születésű, 56 esztendős Supka Attila játékosként a Honvédban, Újpesten, Kecskeméten, Debrecenben, a Videotonban, Sopronban, valamint alacsonyabb osztályú osztrák csapatokban szerepelt. Edzőként irányította a Sopront, a Békéscsabát, a Debrecent, a Budapest Honvédot, a ZTE-t, a Pécset, a Szegedet és a ciprusi Nea Szalaminát is. Supka 2017 nyara óta a Honvéd trénere volt, ahol kétszer is a negyedik helyen zárt a piros-feketékkel, az előző kupakiírásban pedig ezüstérmet szerzett. A Haladással három esztendőre szóló kontraktust írt alá a szakember.
kapcsolódó cikkek
Haladás: folytatás az NB II-ben
Haladás: folytatás az NB II-ben
2019. május 19-én, este háromnegyed hét magasságában Rózsa Dániel, a Haladás kapusa bravúrral hárított egy Vidi-lövést, aztán a játékvezető hamarosan lefújta a mérkőzést, ami egy darab ideig a szombathelyi klub utolsó NB I-es meccseként kerül bele az évkönyvekbe. A Haladás, ha minden feltételteljesül, akkor ősztől az NB II-ben folytatja.
kapcsolódó cikkek
Haladás: folytatás az NB II-ben
Haladás: folytatás az NB II-ben
2019. május 19-én, este háromnegyed hét magasságában Rózsa Dániel, a Haladás kapusa bravúrral hárított egy Vidi-lövést, aztán a játékvezető hamarosan lefújta a mérkőzést, ami egy darab ideig a szombathelyi klub utolsó NB I-es meccseként kerül bele az évkönyvekbe. A Haladás, ha minden feltételteljesül, akkor ősztől az NB II-ben folytatja.
Savaria Fórum 29. évfolyam 43. szám - 2020.11.20.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Telefonos info-vonalat indít a Markusovszky kórház a betegek hozzátartozóinak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
A Markusovszky kórház proszektúrája betelt, külső telephelyek bevonásával oldják meg a halottak tárolását
A nyugat.hu számolt be egy olvasójuk levele nyomán arról, hogy megtelt a szombathelyi Markusovszky kórház proszektúrája. Kérdéseiket elküldték a kórháznak, ma a 24.hu-nak elismerték, hogy valóban így van.
Új helyére került a város adventi koszorúja
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
legfrissebbek
Kásler: az egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást
A magyar egészségügy bírni fogja a rá nehezedő történelmi nyomást, a politikai hangulatkeltések ellenére most a szakembereink elhivatottsága és teljesítménye a záloga a sikeres járványkezelésnek - írta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szombaton a Facebook-oldalán.
Zúzmara, napfény, kék égbolt: lélegzetelállító fotók készültek a Kendig-csúcson
Zúzmarába öltözött a táj a Kőszeg-hegységben, a Kendig-csúcson, írja a Kőszegi Időjárás Előrejelzés Facebbok-oldal, amelyre egy káprázatos képsorozat is felkerült.
Szlávik: a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot
A koronavírus elleni vakcinák megjelenése után a lehető leggyorsabban kell beoltani a lakosságot, amihez célszerű oltópontokat felállítani - mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa szombaton, az M1 aktuális csatornának nyilatkozva.
Jövő héten ismét bajnoki mérkőzést játszik a Falco
Több mint egy hónap után lépnek újra pályára a sárga-feketék.
Már a karácsonyra készülnek a Mesebolt Bábszínházban
Az online térbe hívja óvodás nézőit a Mesebolt Bábszínház. A járványhelyzet miatt a társulat valamennyi előadása elmarad december 10-ig, de a műhelymunka nem állt meg. A Téli képek című sorozat első darabja már elkészült, ezt videóra rögzítették, és egy zárt linken eljuttatják a bérletet vásárolt intézményekhez, így a gyerekek az óvodában vagy akár otthon is megnézhetik.