km/óra
  2021.06.15., kedd  •  Jolán, Vid napja
Megtalálni az alapcsapatot

Megtalálni az alapcsapatot

Supka Attilát néhány hete kereste meg Tóth Miklós ügyvezető és Illés Béla szakmai igazgató. A szakember néhány napos gondolkodás után igent mondott a felkérésre, így hároméves szerződést írt alá a Haladással.

– Az első egyeztetésen már szóba került, hogy a legfontosabb a klub problémáinak megoldása. Ezzel kapcsolatban tárgyaltam Homlok Zsolttal, a Haladás VSE társadalmi elnökével is, ő pedig garanciát vállalt. Ezt követően mondtam igent, és a múlt csütörtökön már Szombathelyre is jöttem. Hétfőtől vezetem én hivatalosan is az edzéseket. Az első benyomásaim mindenképpen pozitívak, Desits Szilárd munkájára alapozhatok. Nagyon sok játékossal volt kapcsolatom korábban, és az NB/II-es mezőny sem ismeretlen számomra, hiszen a kispesti időszak előtt Sopronban dolgoztam. Most az a legfontosabb, hogy végérvényesen rendet tegyünk a futballisták fejében, ezt a folyamatot kétségtelenül jól szolgálta, hogy a srácok megkapták egyhavi elmaradt bérüket, és további ígérvényük van a teljes adósság rendezésére. Amit látok: ha sikerül egyben tartani a jelenlegi keretet, és igazolhatnánk két-három játékost, akkor eredményes szezon elé nézhetünk – vélekedett Supka Attila, aki feleségével már Szombathelyre is költözött.

– Meggyőződésem, hogy ez a feladat teljes embert igényel, azaz nem gondolkodtam ingázásban, noha Sopron még nincs is messze. Otthonos lakást találtunk, Szombathely szép, a közösség befogadó, úgyhogy a „hátország” teljesen rendben van, maximálisan a munkámra tudok koncentrálni – tette hozzá a Hali szakvezetője, aki arról is kérdeztünk, hogy milyen karakterű csapatot várhatunk augusztustól.

– Erre a kérdésre jelen pillanatban nehéz válaszolni, hiszen ez majd a kerettől függ. Amit tudok: valamennyi játékossal beszélgettem, és egyöntetűen azt a választ kaptam, hogy ha rendeződnek az anyagi problémák, akkor Szombathelyen képzelik el a jövőt. Én bízom ebben, és ha valóban egyben marad a mag, akkor az NB/II-es mezőnyhöz mérten jó csapatunk lesz. Alapfilozófiám nem változott, továbbra is a visszatámadáson, a területszűkítésen és a labdaszerzésen lesz a hangsúly, ehhez tökéletes fizikai és mentális állapotban kell lennie a srácoknak. Jelenleg ezen dolgozunk, a bajnokságig hátralévő bő két hétben meg kell találnunk azt a 11-14 focistát, akikre építhetek. Újabb edzőmeccsek szervezését kértem a klubvezetéstől, ezek az ütközetek is a felkészülésünket szolgálják. Elszánt a társaság, és meggyőződésem, hogy ha a szurkolók azt látják, hogy a focisták „meghalnak” a pályán a sikerért, akkor a gárda mellé állnak. Tudom, hogy mit jelent a városnak a Haladás, azzal is tisztában vagyok, hogy milyen szenvedélyesek a Hali-drukkerek. Annyit ígérhetek, hogy a hozzáálláson nem múlik majd semmi – mondta végezetül Supka Attila.

A zöld-fehérek pénteken délután 2–1-re legyőzték az NB/I-es Kaposvár együttesét, a mieinknél Kiss Bence és Tamás László volt eredményes. 

KI

Edzőmeccsek a jövő héten
július 24.,szerda, 18.00: Haladás–Sárvár
Július 28., vasárnap, 17.30: Mol-Fehérvár–Haladás

 

Rutinos vezetőedző
A hatvani születésű, 56 esztendős Supka Attila játékosként a Honvédban, Újpesten, Kecskeméten, Debrecenben, a Videotonban, Sopronban, valamint alacsonyabb osztályú osztrák csapatokban szerepelt. Edzőként irányította a Sopront, a Békéscsabát, a Debrecent, a Budapest Honvédot, a ZTE-t, a Pécset, a Szegedet és a ciprusi Nea Szalaminát is. Supka 2017 nyara óta a Honvéd trénere volt, ahol kétszer is a negyedik helyen zárt a piros-feketékkel, az előző kupakiírásban pedig ezüstérmet szerzett. A Haladással három esztendőre szóló kontraktust írt alá a szakember.
kapcsolódó cikkek
Haladás: folytatás az NB II-ben
Haladás: folytatás az NB II-ben
2019. május 19-én, este háromnegyed hét magasságában Rózsa Dániel, a Haladás kapusa bravúrral hárított egy Vidi-lövést, aztán a játékvezető hamarosan lefújta a mérkőzést, ami egy darab ideig a szombathelyi klub utolsó NB I-es meccseként kerül bele az évkönyvekbe. A Haladás, ha minden feltételteljesül, akkor ősztől az NB II-ben folytatja.
kapcsolódó cikkek
Haladás: folytatás az NB II-ben
Haladás: folytatás az NB II-ben
2019. május 19-én, este háromnegyed hét magasságában Rózsa Dániel, a Haladás kapusa bravúrral hárított egy Vidi-lövést, aztán a játékvezető hamarosan lefújta a mérkőzést, ami egy darab ideig a szombathelyi klub utolsó NB I-es meccseként kerül bele az évkönyvekbe. A Haladás, ha minden feltételteljesül, akkor ősztől az NB II-ben folytatja.
Savaria Fórum 30. évfolyam 22. szám - 2021.06.12.
Savaria Fórum 30. évfolyam 22. szám - 2021.06.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Könnyítés az Ausztriába utazóknak
Nem kell előre regisztrálniuk az utazóknak június 10-től, ha járványügyileg stabil országból, például Magyarországról lépnek be Ausztriába – derül ki a beutazási korlátozásokról szóló rendelet módosításából. A 3G-szabálynak azonban továbbra is meg kell felelni, olvasható az orf.at-n.
Celldömölkön a zebráknál ellenőriztek a rendőrök
A celldömölki rendőrök 2021. június 8-án, Celldömölk belterületén tartottak ellenőrzést a közlekedésbiztonsági szempontból leginkább veszélyesnek ítélhető gyalogos-átkelőhelyek közelében. Az akció célja elsősorban az volt, hogy felhívja a figyelmet a közlekedés legvédtelenebb résztvevői, a gyalogosok biztonságára, közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.
Gasper Okorn: el kellett hinnünk, hogy sikerülhet
A győztes hadvezér elégedetten és boldogan elevenítette fel az elmúlt időszak és a döntő történéseit.
Ausztriában csütörtöktől enyhülnek a járványügyi korlátozások
Ausztriában csütörtöktől tovább enyhítenek a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokon - jelentette be Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter a kormányülés után szerdán Bécsben.
A határait is megnyitja Ausztria szerdától: az orosz vakcinán kívül a többit elfogadják
Könnyebb lesz Ausztriába utazni szerdától, adta hírül az ORF. A biztonságos országokból érkező utazók (lista lentebb) oltási igazolással, érvényes teszttel, vagy a betegségből való felgyógyulást igazoló irattal beléphetnek Ausztriába. Azok a magyarok, akik elhitték a magyar kormánypropagandát a jóságos Putyin bácsi csodavakcinájáról, rosszul jártak: a Szputnyikot egyelőre nem fogadják hivatalos oltóanyagként Ausztriában, amíg nem kapja meg az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vagy a WHO engedélyét.
legfrissebbek
Szlovákia megverte Lengyelországot
Szlovákia 2-1-re legyőzte Lengyelországot a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, az E csoport hétfői, szentpétervári mérkőzésén.
A harminc fokot karcolhatja a keddi időjárás
Kedden ismét sok napsütésben lesz részünk kevés fátyol- és gomolyfelhővel, és egy-egy futó zápor is legfeljebb csak az északkeleti, keleti határvidéken alakulhat ki.
Milliónyi fát ültettek egy nap alatt
Ghánában egyetlen nap alatt legalább ötmillió fa elültetésére tettek kísérletet az erdőirtások és a klímaváltozás elleni küzdelem jegyében – közölte Nana Akufo-Addo államelnök pénteken, az idén első alkalommal megtartott Zöld Ghána Napon.
Kitüntetéssel ismerték el a pedagógusok munkáját
A 2021-es évben a pedagógusnapi kitüntetéseket a Városháza teraszán tartott ünnepségen adta át dr. Nemény András, Szombathely polgármestere, dr. László Győző alpolgármester és Putz Attila, a Kulturális, Oktatási és Civil Bizottság elnöke.
Csehország letarolta a skót csapatot
A cseh válogatott Patrik Schick duplájával 2-0-ra legyőzte Glasgow-ban a skót csapatot a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának hétfői összecsapásán.