km/óra
  2024.05.19., vasárnap  •  Ivó, Milán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Ékköve lett a városnak – befejeződött az Emlékmű környékének felújítása

Ékköve lett a városnak – befejeződött az Emlékmű környékének felújítása

Januárban jelent meg a hír, hogy megújul az Emlékmű környéke a Metal Hungária Holding Zrt. felajánlása nyomán, erről anno dr. Nemény András polgármester tett bejelentést. Immár befejeződött a munka: a Boldog Brenner János liget nevet viselő területet, az utakat, a lépcsőt rendbe tették, a dombtetőn pedig új rendezvényhelyszínt alakítottak ki. Az önkormányzat 10 millió forinttal járult hozzá a beruházáshoz. Ma délután az Éljen Szombathely! frakció tagjai köszönték meg a helyszínen a nemes felajánlást.

- Megválasztásom előtt is nem titkolt célom volt, hogy Szombathelynek ezen emblematikus részét mielőbb rendbe kellene tenni. Kapóra jött Kreinbacher József ügyvezető megkeresése, aki mintegy 120 millió forintot ajánlott fel, hogy ezt az összeget fordítsuk a város szebbé tételére. Másfél éves tárgyalás után felgyorsultak az események, és három hónap alatt végeztünk is a felújítással. Nyugodtan mondhatom: ékköve lett a városnak ez a terület. Köszönet a cégnek a felajánlásért, a többi vállalkozást is arra buzdítjuk, hogy járjanak el így – mondta a tegnap délutáni avatóünnepségen dr. Nemény András polgármester.

Mint megtudtuk: megújult a nagyon rossz állapotban lévő lépcső, a dombra vezető gyalogjárda, amely térkőburkolatot kapott. A sétányt is átépítették, annak a szakasznak, amelyet a szánkópálya érint, műfüves borítása van immár. A dombtetőn található tér is térburkolatot kapott és új rendezvényteret alakítottak ki, ide felvezették az áramot is. Az önkormányzat mintegy 10 millió forinttal járult hozzá a terület megszépítéséhez: 12 új pad került ki, megtörtént az emlékmű tisztítása homokszórással, emellett és egyéb technikai megoldásokat is elvégeztek a Szova és a Szompark munkatársai.

(Fotó: Nagy Jácint)

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Savaria Fórum 33. évfolyam 19. szám - 2024.05.17.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Szombathelyi Haladás - FC Ajka 1-2 (Cikkünk folyamatosan frissül)
A Merkantil Bank liga 33. fordulójában a vasiak az Ajkát látják vendégül.
Sportszerűség, fegyelem, bajtársiasság, humor – felavatták a Szabó Éva sétányt (képgalériával)
Tegnap délután ünnepélyes keretek közt felavatták a Haladás pálya mögött a Szabó Éva sétányt. Köszöntőbeszédet dr. László Győző, Szombathely sportügyekért is felelős alpolgármestere, Kelemen Krisztián önkormányzati képviselő és Szabó Hajnalka, a Haladás VSE Tenisz Szakosztályának elnöke mondott. Az ünnepi esemény zárásaként leleplezték Szabó Éva emléktábláját. A legendás teniszező 2022-ben hunyt el.
Indul a vidéki vendéglátóhelyek támogatása
Tizenhárom milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek, elsőként az egész évben nyitva tartó, vidéki éttermeknek nyílik meg a lehetőség május 27-től - hívta fel a figyelmet csütörtöki közleményében a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ).
A polgármester nem dönthet az SZKKA ingyenes csarnokhasználatáról, a májusi közgyűlés tárgyalja a kérést
A májusi közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat az SZKKA csarnokhasználati kérelmét, május 24-én pedig szurkolói ankét lesz, amelyen részt vesz a városvezetés is - egyebek mellett ez derül ki abból a levélből, amelyet vasárnap délután dr. Nemény András tett közzé. Az NB I-be
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon
Ekler Luca aranyérmet nyert 100 méteres síkfutásban a para-atlétikai világbajnokságon, a japán Kobéban – írta az MTI.