km/óra
  2024.07.13., szombat  •  Jenő napja
Megérkezett Szombathely idei karácsonyfája

Megérkezett Szombathely idei karácsonyfája

A körülbelül 25 éves, 9 méter magas jegenyefenyő már a Fő téren áll, hamarosan elkezdik díszíteni is, hogy az adventi vásár pénteki megnyitóján már teljes pompájában álljon.

Verőfényes napsütésben érkeztünk meg hétfőn dél tájékában a szombathelyi Acsádi Ignác utcába, ahol már javában dolgoztak a munkások. És hogy mégis min? Hát azon, hogy kivágják a város idei karácsonyfáját az egyik ház udvarán.

Fazekas Jánosné tárt karokkal és kapukkal várt bennünket, miközben pedig a szakemberek a hatalmas fenyővel dolgoztak, ő beavatott minket a fa történetébe.

Mint mondta, egy jegenyefenyőről van szó, amit körülbelül 25 éves lehet, férje, gyermekei és veje ültették el közösen anno. A csemete azóta óriásit nőtt, 9 méter magas lett.

„Úgy gondoltam, széppé fogja tenni a Fő teret, hadd gyönyörködjön benne más is, ne csak mi itthon. Remélem, mindenkinek örömére lesz” – árulta el Jánosné.

Megtudtuk azt is, már tavaly is felajánlotta a fenyőt, de akkor pont lecsúszott róla. Idén viszont amint lehetett, jelentkezett az önkormányzatnál, rajta kívül pedig még volt négy másik felajánlás is, de az ő fája volt a nyertes.

De hamar kiszúrtuk, hogy áll a kert végében egy másik fenyő is, ami lehet, hogy néhány éven belül szintén Szombathely Fő terén landol majd, hogy karácsonyfaként gyönyörködhessenek benne az emberek.

A jegenyefenyőt aztán felpakolták a teherautóra, rögzítették és el is indultak vele a Fő térre, ahol egy kis farigcsálás után hamar a helyére is került.

Egyelőre még csupasz, de hamarosan elkezdik díszíteni, hogy az adventi vásár pénteki megnyitóján már teljes pompájában álljon.

CzB

Fotó: Nagy Jácint

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Felborult egy személyautó Celldömölk és Mesteri között - mentőhelikopter érkezett
Celldömölk és Mesteri között történt a baleset. Az érintett útszakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani.