km/óra
  2022.07.01., péntek  •  Tihamér, Annamária napja
Megemlékezés: 80 éve indult a frontra a Magyar Királyi Szombathelyi III. Hadtest

Megemlékezés: 80 éve indult a frontra a Magyar Királyi Szombathelyi III. Hadtest

A Magyar Királyi Szombathelyi III. Hadtest 1942. április 12. napján, 80 évvel ezelőtt indult a szombathelyi vasútállomásról a keleti frontra, számolt be róla a város honlapja.

 

Mint írják, ebből az alkalomból tartottak megemlékezést az állomáson elhelyezett emléktáblánál, melyet Szombathely MJV képviseletében Horváth Soma alpolgármester koszorúzott meg. Az eseményen elhangzott: katonáink 80 évvel ezelőtt nem is sejtették, hogy egy idegen állam nyomására hadba vonulnak, egy túlerővel szembenálló haderő ellen. A magyar hadvezetés sajnálatos módon nem volt tisztában az akkori magyar haderő fejletlenségével, ennek ellenére hadba küldte nem megfelelően felszerelt fegyverzetű, egyenruházatú katonáinkat, akik csupán a határaink védelmére voltak berendezkedve. Katonáink hősies helytállásukkal emberek maradtak, az embertelenségben.

 

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu
 

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
A lakosság többsége bízik a biztosítókban
A lakosság fele havi legfeljebb 10 ezer forintot költ biztosításra.
12 445-en érkeztek Ukrajnából csütörtökön
A beléptetettek közül a rendőrség 309 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.
Ma zárva lesznek az orvosi rendelők és a gyógyszertárak 
A Semmelweis-nap a magyar egészségügy napja, amelyet Semmelweis Ignác orvos, "az anyák megmentője" születésnapján, július 1-jén tartanak.
Gyorsan gyarapodnak a Fővárosi Állatkert kis pusztai macskái
Az Ázsia belső területein őshonos macskafélével 2013-ban kezdtek el foglalkozni a városligeti intézményben, és ez az első alkalom, hogy szaporítani is sikerült őket.A szakemberek először nyolchetes korukban vették kézbe a kicsiket az első vizsgálatok elvégzése, az ivar meghatározása, az azonosító chip elhelyezése és a súlymérés céljából. Most, hat hét elteltével újra egyenként megnézték az állatokat, hogy minden rendben van-e velük.
Gyengült csütörtökön a forint