km/óra
  2024.07.20., szombat  •  Illés napja
Március 19-ig még biztosan marad a vágányzár Szombathelyen

Március 19-ig még biztosan marad a vágányzár Szombathelyen

Mutatjuk, mire kell számítani!

A Szombathely állomáson 2023. december 10-től érvényes vágányzár a pályaépítési munkálatok miatt 2024. március 19-ig tovább folytatódik. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező személyvonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik – közölte a GYSEV.

 

Sopron – Győr vasútvonalon

2023. december 10-től 2024. március 19-ig munkanapokon a 9912, 9934, 9948, 9929, 9915, és a 9921 számú személyvonatok kerékpárszállító és kerekesszékes utazásra alkalmas kocsi nélkül közlekednek.

2024. március1-től március 11-ig a Budapest – Győr – Sopron viszonylatú InterCity vonatok változó napokon Budapest-Keleti pu. helyett csak Budapest-Kelenföldig közlekednek, illetve onnan indulnak. Ez a vágányzár külön meghirdetésre került.

 

Sopron - Szombathely vasútvonalon

2023. december 10-től 2024. március 19-ig a személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Sopron - Szentgotthárd állomások között utazóknak Szombathely állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk!

 

Szombathely - Csorna - Hegyeshalom vasútvonalon

2023. december 10-től 2024. március 19-ig egyes személyvonatok módosított menetrenddel, kiindulási és célállomással közlekednek.

A Szombathely - Hegyeshalom viszonylatban közlekedő személyvonatok menetrendje Csorna - Hegyeshalom állomások között nem változik!

2024. március 1-től március11-ig a Budapest – Győr – Szombathely viszonylatú InterCity vonatok változó napokon Budapest-Keleti pu. helyett csak Budapest-Kelenföldig közlekednek, illetve onnan indulnak. Ez a vágányzár külön meghirdetésre került.

 

Szombathely - Zalaszentiván - Zalaegerszeg vonalszakaszon

2023. december 10-től 2024. március 19-ig a 9839 számú személyvonaton a Zalaegerszeg – Szombathely – Sopron viszonylaton utazóknak Szombathely állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk!

 

Szombathely – Székesfehérvár - [Budapest] vasútvonalon

2023. december 10-től 2024. március 19-ig egyes személyvonatok módosított menetrenddel, kiindulási és célállomással szerint közlekednek. 

A 9087, 9092, 9083, 19203 számú személyvonatok Szombathely - Celldömölk viszonylatban nem közlekednek.

Módosított menetrenddel és megállási renddel közlekednek a 915,926,913/1913 számú InterCity vonatok, egyes napokon a vonatok Budapest-Déli helyett Budapest-Keleti kiindulási, illetve célállomással közlekednek.

A 9086 sz. személyvonat csak Vép - Celldömölk viszonylatban közlekedik, Szombathely felé az eljutási lehetőséget a IC 926 sz. SAVARIA InterCity biztosítja, mely átszállás céljából Vép állomáson is megáll.

Az IR 19203 sz. vonat Szombathely - Celldömölk viszonylatban nem közlekedik, helyette az IC 903 sz. BAKONY InterCity vehető igénybe

 

Szombathely - Szentgotthárd vasútvonalon

2023. december 10-től 2024. március 19-ig egyes személyvonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Szentgotthárd - Szombathely-Sopron állomások között utazóknak Szombathely állomáson másik szerelvénybe kell átszállniuk!

2024. március 1-től március 11-ig a Budapest – Győr – Szombathely- Szentgotthárd viszonylatú IC vonatok változó napokon Budapest-Keleti pu. helyett csak Budapest-Kelenföldig közlekednek, illetve onnan indulnak. Ez a vágányzár külön meghirdetésre került.

 

A vágányzári menetrend miatt az átszállások korlátozottan biztosítottak.

A vágányzár részleteiről bővebb tájékoztatás a mellékelt hirdetményekből érhető el.

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
legfrissebbek
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Szerb lítiumbányán keresztül vezethet az út az EU energiafüggetlenségéhez
2028-ban nyithat újra az a szerbiai lítiumbánya, amelynek készletei Európa lítiumszükségletének 90 százalékát fedezni tudnák. A lítium a rézhez, nikkelhez, kobalthoz hasonlóan olyan ritkafém, amely a fenntartható energiatároláshoz, például az elektromos autók és a mobileszközök akkumulátoraihoz, kulcsfontosságú. Ma Belgrádban Szerbia és az Európai Unió a stratégiai nyersanyagokat, így a lítiumot érintő egyetértési megállapodást kötött.
A Fidesz érdekét szolgálták vagy szolgálhatták a választási kamupártok, de ezzel nem sérült a párt jóhírneve, a bíróság szerint
A Győri Ítélőtábla ítélete szerint dr. Czeglédy Csaba nem sértette meg a Fidesz jóhírét, amikor egy 2022-es írásában azt kérte számon az ügyészségen, hogy az úgynevezett választási kamupártok kapcsán, a választás rendje elleni bűntett miatt történt vádemeléssel összefüggésben "a vádlott vagy vádlottak monogramjait sem közölte, pedig a nyilvánosságra tartozik, ki vagy kik azok a személyek, akik a vád szerint választási csalást követtek el Szombathelyen – Hende Csaba és a Fidesz érdekében”.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Visszavonták a gyerekbántalmazó karateedző városi kitüntetését
A jászberényi önkormányzat visszavonta a szolnoki kalandparkban egy gyereket a múlt héten felrúgó helyi karateedző városi kitüntetését.