km/óra
  2021.04.21., szerda  •  Konrád napja
Magabiztosan győzte le az Oroszlányt a Falco

Magabiztosan győzte le az Oroszlányt a Falco

Nem tudta megszorongatni az OSE a sárga-feketéket, Gasper Okorn együttese magabiztos, nagy arányú sikert könyvelhetett el.

 

FALCO-VULCANO ENERGIA KC - OSE LIONS 91-71 (31-15, 21-16, 18-20, 21-20)

 

Falco: Perl 19/3, Váradi 9/3, Doktor 6/3, Bruinsma 14/3, Keller 13/3. Cserék: Anderson 6, Dancsecs 6/6, Lake 12, Barac 3/3, Kovács B. 3/3

Vezetőedző: Gasper Okorn

OSE Lions: Washington 10, Kucsora 5/3, Abell 9, Bíró O. 6, Bailey 15/6. Cserék: Morgan 2, Garamvölgyi 7, Illés 9/3, Anda -, Anderson 5, Mucza -

Vezetőedző: Sebastjan Krasovec

 

A válogatott Európa-bajnoki selejtezője miatt hosszabb szünet után léptek pályára a csapatok a magyar bajnokságban. A Falco a roppant kellemetlen Oroszlány együttesét fogadta az Aréna Savariában. A szombathelyiektől maximális koncentrációra volt szükség ahhoz, hogy győzelmet könyvelhessenek el. Mindenképpen jó hír volt, hogy visszatért sérüléséből Kyan Anderson, így ezúttal már ő is ott volt a fedélzeten.

 

Kiválóan kezdte a mérkőzést a hazai csapat, Bruinsma és Perl is nagyon megszórta magát, utóbbi pontjaival lett közte tíz az ötödik percben. Az OSE talán túlságosan is tisztelte a sárga-feketéket, Bailey próbálta tartani a lelket a vendégekeb, de Anderson a 7. percben már meg is szerezte a Falco 20. pontját. Folyamatosan nőtt a differencia, a hazaiak szemmel láthatóan élvezték a játékot, az oroszlányiak küzdöttek, de nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz. Perl Zoltán triplájával már 27-13-al vezettek a hazaiak. A játékrész Lake kosarával zárult, a Falco pedig 31-15-re vezetett. 

 

A hazaiak 23-asa aztán a másik palánknál is jeleskedett, az ő védőlepattanójával vette kezdetét a második tíz perc. Az első pont egy vendég büntetőből született, majd rögtön érkezett a válasz tripla formájában. Dancsecs sem adta alább, ő is kintről köszönt be, ezzel pedig már több, mint húsz pont volt a sárga-feketék előnye. Az Oroszlány továbbra sem találta a mérkőzés ritmusát, a Falco pedig kíméletlenül kihasználta az előtte adódó lehetőségeket. A vendégek egy-egy szép triplával azért jelezték, hogy hiba lenne őket leírni, ennek ellenére állandósulni látszott a húsz pont körüli  különbség, a szünetre 52-31-es hazai vezetésnél mentek a felek.

 

A nagyszünet után jelentősen tudott faragni hátrányából az OSE, gyorsan 54-41-re zárkóztak a vendégek. A kisebb hullámvölgyből aztán sikerült kijönniük a szombathelyieknek, meg tudtak nyugodni, emellett pedig mindig akadt valaki, akinek a fontos pillanatokban a helyén volt a szíve. A nagy roham után megtört az oroszlányiak lendülete, sokszor rendkívül tanácstalanok voltak támadásban. A vasiak így magabiztosan tudták tartani előnyüket, a záró felvonásra pedig 70-51-es állással futottak neki. 

 

Az utolsó negyedből mindössze egy perc telt el, amikor a vendégek mestere időt kért a könnyű Falco-kosarak után. Mindkét csapat érezte, hogy a lényegi kérdések eldőltek, ennek ellenére azért maradtak még pontok a tarsolyban. A vendégek még ebben a helyzetben sem adták fel, mentek előre a becsületükért, a vége azonban 91-71-es hazai siker lett. 

 

A vasiak legközelebb szerdán lépnek pályára, méghozzá ismét hazai környezetben, az Atomerőmű ellen.

 

Fotó: Nagy Jácint

 


 

Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
Savaria Fórum 30. évfolyam 14. szám - 2021.04.17.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szinte a teljes répcelaki tantestület otthon maradt, fegyelmit kapnak
A répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment ma be az intézménybe tanítani - értesült a Népszava.
Burgenland nem hosszabbít a lezáráson
Április 19-én véget ér a regionális zárlat, Burgenland nem követi Bécs és Alsó-Ausztria példáját, ahol május 2-ig meghosszabbították a lockdown-t, jelentette be Hans Peter Doskozil tartományfőnök. A lakosságot azonban gyakrabban teszteltetnék, olvasható az orf.at-n.
Megyei I. osztály: a Csepreg megszakította a Király SE tavaszi veretlenségi sorozatát
A Celldömölk a Vasvár, a Szentgotthárd a Rábapaty elleni magabiztos sikerrel tartotta otthon a három pontot. A Kőszeg kétgólos hátrányból mentette döntetlenre találkozóját, de a Jánosháza és a Lukácsháza is megosztozott a pontokon.
Ausztria keleti tartományaiban április 18-ig hosszabbítanák meg a lezárásokat
Ausztria mindhárom keleti tartománya, Bécs, Alsó-Ausztria és Burgenland is a jelenleg érvényben lévő járványügyi korlátozások meghosszabbítása mellett foglalt állást a kedden koradélután megkezdett egyeztetések során. A tartományok a lezárások április 18-ig való meghosszabbítását kérik a kormánytól, olvasható az orf.at-n.
Orbán: hétfőn nyitnak az óvodák és az alsó tagozatosok visszaülnek az iskolapadba
Három és félmillió oltásnál nyithatnak a teraszok – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videóban. Hétfőn az óvodák és az alsók nyitnak, a felsők csak május 10-én.
legfrissebbek
Híztak a magyarok a járvány alatt
Minden magyarnak átlagosan 2-5 kilóval nőtt a testsúlya a járvány alatt, miközben a mozgásszegény életmód miatt egyre többen küzdenek mozgásszervi panaszokkal.
E-autó futam érkezik a Hungaroringre
A Hungaroring is bekerült az idén rajtoló PURE ETCR-sorozat versenynaptárába.
A hetedik te magad légy: elhozta a kupát a Falco!
A Szolnok tükörsima legyőzése után a DEAC együttese ellen lépett pályára a Magyar Kupa fináléjában a Falco együttese. A debreceniek a másik vasi együttessel, a Körmenddel találkoztak a másik elődöntőben, és sima győzelem után kerültek a fináléba.
Uniós szabályozás védené a mesterséges intelligencia rendszereket
Az Európai Bizottság elsődleges célja, hogy korlátozza a magas kockázatú AI alkalmazások használatát.
Tudatos a brandépítés a Falconál
Tóth Kálmán, a Falco KC-t működtető gazdasági társaság felügyelőbizottsági elnöke még a kilencvenes években járt először Falco-meccsen, azóta fanatikus drukkere a sárga-feketéknek. A városi képviselő a helyszínen szurkolta végig a Magyar Kupa fináléját.