km/óra
  2024.04.19., péntek  •  Emma napja
Megkezdődött a LED-izzók kiosztása Szombathelyen

Megkezdődött a LED-izzók kiosztása Szombathelyen

Több mint 4300 szombathelyi háztartásba jut összesen mintegy 58 ezer LED-izzó, ingyen kapják az önkormányzattól az előzetesen regisztrált szombathelyiek. Az első választókörzettel hétfő reggel megkezdődött az energiatakarékos égők kiosztása.

 

Háztartásonként csomagolták az izzókat: minden táskába annyit, amennyit igényeltek, hogy korszerűbb és energiatakarékosabb legyen a lakás. A ledcsere.hu oldalon regisztrálhattak az igénylők, valamint személyesen a város 15 pontján.


Egy fogyasztási helyre legfeljebb 50 darab LED-izzót biztosítanak a csereprogramban. Az izzók átvételéről a regisztráció alkalmával megadott e-mail címen tájékoztatják az igénylőket, személyigazolvány és lakcímkártya felmutatásával átvehetik a csomagot.


Horváth Soma, Szombathely alpolgármestere köszönetet mondott a polgármesteri hivatal, a Pálos Károly Szociális Központ, a Berzsenyi Dániel könyvtár, a vásárcsarnok munkatársainak, hiszen december 15-től január 15-ig óriási munkát igényelt a regisztráció. Hozzátette, lakosságarányosan Szombathely a második város, ahol a legtöbben regisztráltak, ez az ő munkájukat is dicséri. Külön megköszönte a Galambos Trans felajánlását, hogy elhozták ezeket az izzókat a LED-központból.


A háztartások takarékoskodása mellett az egész város érdeke, hogy energiatakarékos világítást használjanak a szombathelyiek.


Dr. Nemény András polgármester kiemelte, ez környezetvédelmi szempontból is nagy előrelépés Szombathely számára. Minél többen használnak energiatakarékos izzókat, annál jobb Szombathelynek az energia-összhatása. Azt szeretnék elérni, hogy akár még ezen kívül is használják a szombathelyiek.


Az igényelt LED-izzók kiadása folytatódik: a jövő heti szünet után sorban, választókerületenként várják a szombathelyieket. Összesen 4.354 háztartás kap több mint 58 ezer izzót a csereprogramban.

 

Fotó: Nagy Jácint
 

Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Spártaiaktól pezsgett Szombathely – Íme a Spartan Race eredményei!
Szombaton Szombathelyre érkezett a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata, a Spartan Race. Reggel 8 és este 6 óra között több ezer magyar és nemzetközi versenyző száll harcba öt kategóriában, és már rögtön az elsőnél van miért büszkének lennünk: a szombathelyi Kívés Bendegúz dobogóra állhatott.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
legfrissebbek
Kosárlabda: a harmadik Honvéd elleni mérkőzést is nagyon simán húzta be, így söpréssel jutott elődöntőbe a Falco! (képgalériával)
A szombathelyi sárga-feketék 94-60-ra diadalmaskodtak és lezárták a budapestiek elleni negyeddöntős párharcukat.
Minden eddiginél több alkotást neveztek a Savaria Filmszemlére
Tizenegyedik alkalommal rendezik meg április 24. és 26. között a Savaria Filmszemlét, amelyre minden eddiginél több, csaknem kétszáz művet neveztek a Kárpát-medencében és távolabbi országok magyar közösségeiben élő filmes alkotók - közölte az MTI-vel a Savaria Filmakadémia Egyesület elnöke.
Fidesz kampánynyitó: Brüsszel az új Moszkva
A Fidesz Választási Manifesztummal rúgta be a választási kampányát. A Millenárison tartott pénteki kampánynyitón csak hárman szólaltak fel: Szijjártó Péter külügyminiszter, Deutsch Tamás EP-listavezető és Orbán Viktor miniszterelnök.
Huszonöt éves a közgazdász képzés Szombathelyen
Huszonöt éve indult el az akkori Berzsenyi Dániel Főiskolán a közgazdász képzés, ma pedig már az ELTE Savaria Egyetemi Központ Társadalomtudományi Karához tartozó Közgazdaságtudományi Intézetben négy alap- és egy mesterszakon 230 diák tanul, amit egy igazi sikertörténetnek tartanak az intézményben. A jubileumra emlékeztek ma, volt és jelenlegi hallgatókkal, oktatókkal, vezetőkkel.
Programajánló – Szombathely: táncbajnokság, művészet és kiállítás, virágköltemények
Az április 20-21-ei hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.