km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kupakgyűjtő kék szívek a Borostyánkő és a Domus mellett

Kupakgyűjtő kék szívek a Borostyánkő és a Domus mellett

Az Éljen Szombathely (ÉSZ) Egyesület az önkormányzatnak két kupakgyűjtő szívet ajánlott fel, amelyeket csütörtökön délután ki is helyeztek a városban. Az egyiket a Domusnál, a másikat az egykori Borostyánkő Áruház mellett.


Tóth Kálmán, az egyesület elnöke sajtótájékoztatón beszélt a Fő tér melletti gyűjtő átadásán.


- Szolidaritás, valamint a környezettudatos életmódra nevelés, ezekkel a célokkal készítettük el a kupakgyűjtő szíveket, amelyek több szimbólumot is tartalmaznak. A szív a segítésre, az EKG-jel az életre, a kék szín pedig városunkra utal. Nagy köszönet jár Putz Attila képviselőnek, akinek cége anyaagáron készítette el a szíveket, reméljük, sok szombathelyi hozza majd el a műanyag kupakokat – az ebből befolyt összeget pedig jótékony célra használja majd a város – fogalmazott Tóth Kálmán. 


Horváth Soma alpolgármester köszönetet mondott az egyesületnek. Kiemelte, hogy Magyarországon egyre több város csatlakozik az eredetileg Dániából származó kezdeményezéshez. 


- A Domusnál begyűjtött műanyag árából Horváth Noel gyógyulását támogatjuk majd, a Borostyánnál összegyűjtött kupakokért kapott pénzt pedig a Holnap Háza napköziotthonára fordítjuk – hangsúlyozta az alpolgármester, aki beszámolt arról is, hogy a gyűjtőket a SZOVA Zrt. üzemelteti majd. 


Putz Attila úgy fogalmazott: fontos számára a környezettudatos élet, így a szelektív hulladékgyűjtés is. Örömmel állt a kezdeményezés mellé, reményei szerint gyakran kell majd üríteni a tartókat. 


A rendezvény végén a politikusok kupakokat tettek a kék szívekbe. 

 

Fotó: Nagy Jácint

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak