km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Eldőlt a Víztorony és a KRESZ-park sorsa

Eldőlt a Víztorony és a KRESZ-park sorsa

A legutóbbi közgyűlésen eldőlt a Víztorony, illetve a hozzá tartozó KRESZ-park sorsa. A város művelődési központja mindkét létesítmény esetében feladatot kap.

 

Dr. Horváth Attila alpolgármester az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a város az Agora kezelésébe adja egyfelől magát a Víztornyot, másfelől a KRESZ-parknak az üzemeltetését is, valamint a kávézó vonatkozásában egy nyílt pályázatot írnak ki. Magának a KRESZ-parknak a rendbetétele, az üzemeltetése pedig az önkormányzat szervezeténél, az Agoránál marad.


A Víztorony környezete után a KRESZ-park aszfaltja is megújulhat, ám a járványhelyzet miatt még nem tudják, hogy erre mikor lesz meg a szükséges húszmillió forintos keret. 


A körzet képviselőjének, Sátory Károlynak az álláspontja hasonló: szerinte jó lenne még a ciklus vége előtt erre a korszerűsítésre sort keríteni. Úgy fogalmazott: “Tovább kell majd lépegetnünk, keresve a forrásokat. A következő nagy beruházás az úthálózat felújítása. Annak az útnak, ahol a gyerekek gyakorolják a közlekedés szabályait, idővel meg kellene újulnia, én nagyon szeretném, ha ez minél előbb megtörténne."


A parkot idén nem tudják megnyitni - részben a járványhelyzet miatt. Horváth Zoltán az Agora igazgatója hozzátette, a családok nyugodtan mehetnek, a park részt azonban csak saját eszközökkel használhatják. A Víztorony tekintetében pedig azt a feladatot kapták a közgyűléstől, hogy írják ki a kávézó üzemeltetésére, működtetésére a pályázatot, ezt heteken belül meg fogják tenni.


A Víztorony még nem készült teljesen, az apróbb munkák vannak hátra - így az Agora Szombathelyi Kulturális Központnak egyelőre nincsen kulcsa az épülethez. A tervek szerint novemberben már megnyílik a kávézó a vendégek előtt. A fenti részen pedig kiállítást terveznek. A teljes körű üzemelés a tervek szerint jövő tavaszra már mindenképpen megvalósítható.
 

Fotó: Nagy Jácint 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
legfrissebbek
Gothard csillagok: a versenyeken sikerrel szerepelt tanulókat jutalmazták
Megyei és országos tanulmányi versenyeken sikerrel szerepelt tanulókat jutalmaztak idén is a Gothard Jenő Általános Iskolában. A büszke szülők és tanárok megtöltötték a Savaria mozi nagytermét a “Gothard Csillagok” gálán, ahol az iskola minden hatodik diákját emléklappal köszöntötték.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Baleset történt a 87-es főúton
A szombathelyi tűzoltók végzik a műszaki mentést, írják a vasi katasztrófavédők.
Isten éltesse, Rost Andrea!
Ma 62 esztendős. 1962. június 15-én, Budapesten született Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a 2024-es budapesti olimpia és paralimpia nagykövete. Nemzetközi pályáját Riccardo Muti indította el, aki 1994-ben meghívta a milánói Scalába, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Foci Eb 2024: Szijjártó Péter: minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet lesz Kölnben a magyar válogatott meccse idején
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben.