km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Eldőlt a Víztorony és a KRESZ-park sorsa

Eldőlt a Víztorony és a KRESZ-park sorsa

A legutóbbi közgyűlésen eldőlt a Víztorony, illetve a hozzá tartozó KRESZ-park sorsa. A város művelődési központja mindkét létesítmény esetében feladatot kap.

 

Dr. Horváth Attila alpolgármester az SZTV érdeklődésére elmondta, hogy a város az Agora kezelésébe adja egyfelől magát a Víztornyot, másfelől a KRESZ-parknak az üzemeltetését is, valamint a kávézó vonatkozásában egy nyílt pályázatot írnak ki. Magának a KRESZ-parknak a rendbetétele, az üzemeltetése pedig az önkormányzat szervezeténél, az Agoránál marad.


A Víztorony környezete után a KRESZ-park aszfaltja is megújulhat, ám a járványhelyzet miatt még nem tudják, hogy erre mikor lesz meg a szükséges húszmillió forintos keret. 


A körzet képviselőjének, Sátory Károlynak az álláspontja hasonló: szerinte jó lenne még a ciklus vége előtt erre a korszerűsítésre sort keríteni. Úgy fogalmazott: “Tovább kell majd lépegetnünk, keresve a forrásokat. A következő nagy beruházás az úthálózat felújítása. Annak az útnak, ahol a gyerekek gyakorolják a közlekedés szabályait, idővel meg kellene újulnia, én nagyon szeretném, ha ez minél előbb megtörténne."


A parkot idén nem tudják megnyitni - részben a járványhelyzet miatt. Horváth Zoltán az Agora igazgatója hozzátette, a családok nyugodtan mehetnek, a park részt azonban csak saját eszközökkel használhatják. A Víztorony tekintetében pedig azt a feladatot kapták a közgyűléstől, hogy írják ki a kávézó üzemeltetésére, működtetésére a pályázatot, ezt heteken belül meg fogják tenni.


A Víztorony még nem készült teljesen, az apróbb munkák vannak hátra - így az Agora Szombathelyi Kulturális Központnak egyelőre nincsen kulcsa az épülethez. A tervek szerint novemberben már megnyílik a kávézó a vendégek előtt. A fenti részen pedig kiállítást terveznek. A teljes körű üzemelés a tervek szerint jövő tavaszra már mindenképpen megvalósítható.
 

Fotó: Nagy Jácint 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.