km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Kötelező a regisztráció a bécsi vendéglőkben

Kötelező a regisztráció a bécsi vendéglőkben

Mától kötelező minden bécsi étteremben, kávézóban, lokálban megadni az elérhetőségét minden vendégnek, hogy egy esetleges fertőzés esetén azokat átadhassák az egészségügyi hatóságoknak, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, ha valaki a sarkon lévő fogadóba szeretne egy bécsi szeletet kérni, a megrendelés előtt meg kell adnia mától a nevét, e-mail címét, a telefonszámát, és emellett azt is fel kell jegyezni, hogy melyik asztalnál és mely időpontban volt ott. Ez kétféleképpen történhet: vagy egy űrlap használatával, amelyet Bécs városa elérhetővé tesz az internetről való letöltéssel, vagy egy telefonos applikáció, illetve egy Excel táblázat segítségével, amelyben a házigazdák regisztrálják vendégeiket. Az adatrögzítés típusára vonatkozóan nincsenek előírások, hangsúlyozta Peter Hacker egészségügyi tanácsos irodája.


Vendégadatok nélkül büntetés jár


A vendéglátóegységek tulajdonosainak be kell tudniuk mutatni ezeket az adatokat, ugyanis amennyiben CoV-fertőzés miatti kapcsolatfelvételre van szükség, akkor ezeket az információkat kötelesek a vendégekről megadni. Ha nincsenek meg a vendégek adatai, akkor adminisztratív büntetéssel sújtható. Ennek a mértéke még nem ismert. Elvileg négy hétig meg kell őriznie az adatokat, majd megsemmisíti őket, és csak az egészségügyi hatóságnak adhatnak ki tájékoztatást.


Burgenlandban még nem tervezik a regisztrációt


Jelenleg nincs szándékukban a bécsi modell alapján a regisztrációt a gasztronómia területén bevezetni, nyilatkozott Hans Peter Doskozil, Burgenland tartományfőnöke. Ugyancsak nincs tervben a záróra módosítása. „A vendégek óvatossága és a létesítmények fegyelme miatt sikerült jól átvészelni a nyári szezont, és jelenleg azt feltételezzük, hogy a vendéglátóipar számára máris szigorított szabályozás jelenleg elegendő" – véli Doskozil.


Az ősz és a tél kihívást jelent


Alapvetően az őszi és a téli szezon nehéz lesz a vendéglátóipar számára. Mivel a rendezvényre vonatkozó szabályok szerint legfeljebb tíz ember tartózkodhat bent, az esküvőket és a családi ünnepeket jelenleg törlik. Idén sok karácsonyi partit is lemondanak. A cégek, akik már most komoly nehézségekkel küzdenek, nehéz időszak következik.
 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Halmosi Zoltán Vas Megyei Kupa: A Haladás VSE, a Király SE és a Rábapaty már biztosan elődöntős
A legjobb négy mezőnyében még egy hely kiadó.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.