km/óra
  2022.11.28., hétfő  •  Stefánia napja
Köteleznék a gyerekek oltását

Köteleznék a gyerekek oltását

A delta-mutáns terjedésétől tartanak.

 

A delta-variáns gyors terjedése miatt jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek aránya az Egyesült Államokban, többek között a gyermekek körében is. A koronavírus-fertőzéssel kórházba került gyermekek száma rekordot döntött, több mint 2200-an szorulnak kórházi ápolásra. Dr. Anthony Fauci, a Nemzeti Allergológiai és Járványügyi Intézet (NIAID) igazgatója – aki az aktuális pandémiahullámot az oltatlanok járványaként definiálta – indokoltnak tartja a kisiskolások beoltását is – írta a Business Insider.

 

Nincs új a nap alatt – mondta Fauci. Számos iskolában évtizedek óta érvényben van az a szabály, miszerint csak azok a diákok járhatnak be, akik be vannak oltva olyan gyermekkori fertőző betegségek ellen, mint például a mumpsz, a rózsahimlő vagy a kanyaró. Így nem lenne újdonság, ha az oltottsághoz kötnék a gyermekek iskolába járását – hangsúlyozta a VG szemléje.

 

Noha a Pfizer-vakcina már megkapta a végső felhasználási engedélyt az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyeletétől (FDA), azonban még egyetlen olyan vakcinát sem hagyott jóvá az FDA, amelyet a 12 év alattiak körében alkalmazni lehetne. Dr. Francis Collins, a Nemzeti Egészségvédelmi Intézet igazgatója szerint a Pfizer várhatóan a jövő hónapban publikálja az 5–11 év közöttiek körében végzett klinikai kutatások eredményeit. Azonban még hónapokba telhet, mire megkapja az engedélyt arra, hogy vészhelyzetben is alkalmazzák.

 

Úgy gondolom, év vége előtt nem kezdik el oltani az 5 és 11 év közöttieket – emelte ki Collins a cikk szerint.

 

Néhány szülő annyira aggasztónak tartja a delta-variáns terjedése, hogy azt kérik a gyermekorvosaiktól, hogy még a hivatalos engedélyeztetés előtt oltsák be gyermeküket. Egy Los Angeles-i gyermekorvos úgy fogalmazott, hogy amíg az FDA nem hagyja jóvá a vakcina alkalmazását, addig nem kapnak felhatalmazást arra, hogy a kisiskolásokat is oltani kezdjék.

címkék
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
Savaria Fórum 31. évfolyam 43.szám - 2022.11.25.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Busszal ütközött össze egy személyautó Szombathelyen, teljes útzár a Szelestey utcában
Tanár-diák demonstráció Szombathelyen: oktatás nélkül nincsen jövő
Hetek óta tartanak a tanár- és diákdemonstrációk szerte az országban, pénteken délután Szombathelyen rendeztek tanár-diák tüntetést a diákszervezetek. A Városháza előtt előbb több százan - zömében diákok - gyűltek össze, meghallgatták a felszólalókat, tanulókat, tanárokat, a szülők képviselőjét.
Most ezt kell tennünk – Jótékonysági bográcsozás egy tűzoltó gyógyulásáért
Jótékonysági bográcsozást tartottak szombaton azért, hogy támogatást gyűjtsenek a leukémiával küzdő szombathelyi tűzoltónak, Rimányi Márknak és családjának. Kollégái, barátai fogtak össze, hogy adományokkal segítsék a család megélhetését és bajtársuk gyógyulását. A rendezvény teljes sikerrel zárult, milliós nagyságrendű támogatás gyűlt össze a csapatok, a támogatók és az ételeket megvásárlók révén.
Megyei II. osztály, északi csoport: az Alsóújlak elvette az Uraiújfalu veretlenségét, első ízben nyert a Kemenesalja
A Gérce hat, az Újperint öt gólt szerezve nyert hazai környezetben az őszi szezonzárón, a Gencsapáti pedig a Spari ellen tartotta otthon a három pontot. A Kemenesmagasi a Szeleste ellen aratott egygólos győzelmet, a Bozsok a Bobát múlta felül.
A portékák mögött az ember – a Csoki-, gasztro- és kézműves napokra látogatók nemes ügyeket is támogattak
Erdélyi Rolikát, a Hátrányos Helyzetű Sportolókért Alapítványt és a Mák Dóri – DKM Alapítványt is támogatták azok, akik betértek a hétvégén a csoki-, gasztro- és kézműves vásárba. A Haladás Sportcsarnok VIP-termében 41 standon kínáltak kézműves termékeket  az alkotók az advent, a karácsony ihletésében.
legfrissebbek
Háztűz egy állatkegyeleti parknál, Szombathelyen
Jelenleg utómunkálatokat végeznek.
Futsal: hátrányból fordítva nyert rangadót Kecskeméten a Haladás
Vas Ádám a Rubeola elleni találata után ezúttal duplázni tudott, de Luiggi Longo is góllal vette ki a részét a zöld-fehérek 3-1-es sikeréből.
Elindult a Magyar Katolikus Egyház Instagram- és TikTok-oldala
A közösségi oldalakon az egyház híreit, eseményeit, közleményeit találják meg az odalátogatók.
Kétszer is a levegőbe lőttek Keszthelyen
Több bűncselekmény miatt is felelnie kell a szlovák állampolgárságú férfinak, akit a rendőrök őrizetbe vettek.
Átnevezte a majomhimlőt a WHO, mert az eredeti elnevezés rasszista
Az Egészségügyi Világszervezet mpoxot csinált a monkeypoxból, mert azt minden nyelven könnyen meg lehet jegyezni.