km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Kosárlabda: a Tisza-parton hagyta százszázalékos mérlegét a Falco

Kosárlabda: a Tisza-parton hagyta százszázalékos mérlegét a Falco

A sárga-feketék 80-79-es vereséget szenvedtek a Szeged együttesétől a bajnokság negyedik fordulójában.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A 4. FORDULÓ

SZTE-SZEDEÁK - FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY 80-79 (15-21, 18-12, 24-21, 23-25)

Szedeák: Woolridge 22, Locke 30/12, Balogh -, Bognár 8, Lake 6. Cserék: Mucza -, Zsíros 5/3, Cohill 9/9.

Edző: Nikola Lazic

Falco: Pongó 12/6, Tanoh Dez 2, Benke 8/6, Tiby 4, Keller 9. Cserék: Perl 20, Barac 5, Jordano 9/9, Kovács -, Pot 10, Verasztó -.

Edző: Milos Konakov

 

Két Bajnokok Ligája-mérkőzés között az Alföldre látogatott a Falco együttese, amely a Szegeddel találkozott szombat délután. 

 

A házigazda nagyon bekezdett és egy 5-0-s rohammal indította az összecsapást, ezt viszont szombathelyi pillanatok követték. A bajnoki cím védője hat pontot szerzett zsinórban, aminek köszönhetően 5-6-nál már ő vezetett. A folytatás is a vasiaké volt, 5-11-re ellépett a Konakov-legénység, a szegediek azonban nagyot küzdöttek és próbálták csökkenteni a különbséget. Ez sikerült is több alkalommal, volt, hogy egyre zárkózott Nikola Lazic együttese, a játékrész végére azonban visszaállt a differencia, 15-21-ről folytatták a csapatok. 

 

Magabiztosan, jól kosárlabdázott a vendég alakulat, növelni is tudta előnyét ebben a szakaszban, 15-25-nél pedig a tíz pontot is elérte a különbség. Folyamatosan mennie, futnia kellett az eredmény után a hazaiaknak, akik beleálltak a küzdelembe és ott loholtak a címvédő nyakán. Olyannyira, hogy a nagyszünetre elfogyott a sárga-fekete előny, két negyed elteltével 33-33 állt az eredményjelző táblán. 

 

Óriási csata zajlott a pályán, 37-35-nél hosszú idő után először vezetett a Szedeák, a vendégek azonban fordítottak és 37-41-re módosították az eredményt. Fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Az etap vége a Tisza-partiaknak sikerült jobban, akik így 57-54-ről várhatták a záró felvonást. 

 

Ez a negyed is hasonló forgatókönyv szerint zajlott, mint az előző, egyik csapat sem tudott levegőhöz jutni, teljes mértékben nyitott volt a találkozó. Megjósolni sem lehetett, hogy melyik együttes örülhet a végén, az viszont érezhető volt, hogy nagy valószínűséggel egy kosár dönthet a győzelem sorsáról. A kiélezett, szoros találkozó végén végül a szegediek örülhettek, akik egypontos, 80-79-es győzelmet arattak.

 

A Konakov-legénység kedden már a Bajnokok Ligájában lép pályára, méghozzá a francia Le Mans otthonában. 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.