km/óra
  2024.04.12., péntek  •  Gyula napja
Kosárlabda: a hajrában már nem adott esélyt az Atomerőműnek a Falco

Kosárlabda: a hajrában már nem adott esélyt az Atomerőműnek a Falco

A szombathelyi együttes magabiztos, 88-69-es sikerrel tért vissza a győztes ösvényre.

 

FÉRFI KOSÁRLABDA NB I./A 5. FORDULÓ

FALCO-VULCANO ENERGIA KC SZOMBATHELY - ATOMERŐMŰ SE 88-69 (18-13, 21-15, 17-27, 32-14)

Falco: Pongó 7/3, Tanoh Dez 4, Benke 13/6, Tiby 5, Keller Á. 7. Csere: Perl 22, Pot 5, Krivacevic 4, Barac 12, Kovács B. 3/3, Jordano 6/6, Verasztó -.

Edző: Milos Konakov

Atomerőmű: Govens 10, White 12, Radics 7/3, Gulyás 6/6, Wright 3. Csere: Woods 14, Ihring 2, Pajor -, Dorogi 4, Kovács Á. 11/3.

Edző: Sebastjan Krasovec

 

Három vereség után mindenképpen a javítás reményében lépett pályára a Falco együttese, amely a még nyeretlen Atomerőműt látta vendégül az Aréna Savariában. 

 

A paksiak kezdtek jobban, zsinórban öt pontot szereztek, majd Benke szórt egy triplát középről, ezután azonban az ötödik perc elejéig ínséges időszak következett - írja a bb1.hu. Mindkét csapat hibát hibára halmozott, végül Gulyás talált be másodszor kintről. Govens süllyesztett el egy tempót, Benke duplájával és Pongó hármasával zárkózott a Falco (8-10). Krivacevic egalizált, majd Perl Zoltán tett a helyére két büntetőt, Woods csak egyet, Pot szerezte meg első pontjait. Barac küldte helyére a büntetőit, Woods és Perl váltott kosarat, így egy negyed után öt ponttal álltak jobban a hazaiak, 18-13 volt a mérkőzés eredménye.

 

A második felvonás elején Kovács Benedek köszönt be kintről, Woods a festékből válaszolt, Pot ziccerét követően pedig időt is kért Sebastjan Krasovec. Radics váltotta kosárra a korábban Szombathelyen is megforduló Govens rontott dobását, Pot egy pontot a vonalon hagyott, aztán kiosztott egy asszisztot Baracnak, majd White szerzett egy pontot (26-18). Dorogi kosarára Perl révén érkezett a címvédő felelete, Radics ziccerezett, Tanoh Dez közelije után megint időt kért a Paks. Perl növelte kétszámjegyűre a differenciát, White tört be szépen két pontért, Benke három büntetőt dobott be. Woods zsákolt, Keller találta meg Tanoh Dezt nagy labdával, a félidőt White pontjai zárták, 39-28 állt az eredményjelző táblán.

 

A harmadik etap első két percében nem igazán módosult a differencia, a Falco egy pontot tett hozzá előnyéhez. Radics triplájának köszönhetően tíz ponton belülre került a Paks, Tiby egy büntetőt dobott be, Woods tett hozzá két pontot. Perl hibátlanul dolgozott a vonalról, Govens 50%-kal, White szerzett labdájából Woods fejezte be a gyorsindítást, ráadásul a plusz egy is bement. Tiby dobta be a büntetőit, Kovács Ákos hármasával pedig öt pontra kapaszkodott a vendég gárda (50-45). Ihring kettese után Milos Konakov hívta magához övéit, Tiby büntetőit White két pontja követte, majd Pongó dobott egy tempót. Govens és Barac váltott kosarat, a negyed utolsó két percében pedig még közelebb tudtak férkőzni az atomvárosiak, így kiélezett, nyitott negyedik negyed elé néztünk, 56-55 volt az állás. 

 

Wright kosarával aztán fordított is a Paks, Keller szerzett egy kettest második esélyből, Kovács Ákos egy tempót dobott be. Pongó tört be szépen két pontért, majd Kovács Ákos büntetőkkel hárommal ellépett a vendég csapat (60-63). Perl mutatott be egy 2+1-et, négy büntetővel húzott el a Falco. White betörése eredményezett két pontot, sőt hármat, mert a plusz egy is a helyére került, ezt öt bedobott Falco büntető követte. A Paks sorozatos eladott labdái és rontott dobásai sokba kerültek ebben az időszakban, Jordano az egyiket egy hármassal büntette. Négy és fél perccel a vége előtt ismét tíz felett volt a különbség, innen pedig már nem volt visszaút Sebastjan Krasovec együttesének, így a Falco javított szegedi veresége után, míg az ASE továbbra sem tudta megszerezni első győzelmét. Az összecsapás végül 88-69-es eredménnyel ért véget.

 

Milos Konakov legénysége a következő fordulóban, november 3-án pénteken az Oroszlány otthonába látogat.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 13. szám - 2024.04.05.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Spártai megmérettetés Szombathelyen
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Többféle kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők, a szervezők pedig a jótékonyságra is nagy hangsúlyt fektetnek. Aznap több utcát is lezárnak Szombathelyen.