km/óra
  2024.02.25., vasárnap  •  Mátyás napja
Konyha- és egy kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat a hétvégén

Konyha- és egy kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat a hétvégén

Feltette az ebédet a tűzhelyre, majd pattogásokra lett figyelmes pénteken délben egy lakó a szombathelyi Rohonci úti társasházban. A gáztűzhely feletti szagelszívó gyulladt ki. Az ingatlanban tartózkodó két ember a lakást elhagyta és segítséget kért. A város hivatásos tűzoltói áramtalanítottak, elzárták a gázt majd a tüzet egy porral oltó tűzoltó készülékkel és egy további vízsugárral eloltották. A tűzeset következtében a lakás és a lépcsőház füsttel telítődött. Az egység egy nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztette az épületet. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. 


Sütőben lévő étel gyulladt ki pénteken este egy szombathelyi, Barátság utcai társasházban. A tűz a konyhabútorra nem terjedt át. A város hivatásos tűzoltói egy porral oltó tűzoltó készülékkel a lángokat eloltották, a sütőt a szabad levegőre kivitték majd egy vízsugárral visszahűtötték. Az egység ventilátorral a füsttel telítődött lépcsőházat átszellőztette. 


Kéménytűzhöz riasztották szombaton reggel a szombathelyi hivatásos tűzoltókat a szombathelyi Sas utcába. Az egység a kazánból az éghető anyagot eltávolította, ezzel az izzás megszűnt. A tűzoltók ezt követően hőkamerával vizsgálták át a kémény teljes vonalát és a tetőszerkezet kéményhez közel eső részét. 

 

Forrás: Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Illusztráció: pixabay.com

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak