km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Koncert lesz a református templomban

Koncert lesz a református templomban

A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.

Jakab Bálint házigazdaként köszöntötte a zenészeket és a sajtó képviselőit. A református lelkész elmondta, a koncert bevételét egy 51 éves korában elhunyt, az egyház kötelékébe tartozó férfi családjának ajánlják fel. A szombathelyi önkormányzat a költségvetésből 200.000 forintot, dr. Nemény András polgármester, Horváth Soma és dr. Horváth Attila alpolgármesterek még összesen plusz 280.000 forintot adományoznak erre a célra. Szekeres Tamás és zenekara olyan repertoárt állítottak össze, amely illeszkedik a koncertnek otthont adó helyszín sajátos atmoszférájához.

- Nem a saját, kedvenc Omega-számaimat dolgoztuk fel,  hanem azokat az Omega-nótákat, amelyek ahhoz az emlékezéshez illőek, amelyek az én 25 éves Omega-pályafutásomat kívánja - ha szabad így mondani - búcsúztatni. Tehát olyan dalokat igyekeztünk összeválogatni, amelyek - bizonyos tekintetben - szakrális környezetben is megállják a helyüket - fogalmazott Szekeres Tamás – gitárművész.

Forrás: Szombathelyi Televízió

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.