km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Koncert lesz a református templomban

Koncert lesz a református templomban

A Reformáció ünnepe alkalmából már huszadik éve rendeznek jótékonysági koncertet október végén. Idén a Szekeres Tamás - 25 év az Omegában című, klasszikus elemekkel ötvözött, nagyrészt Omega-dalokból álló koncertnek ad otthont a Szombathelyi Református Templom – hangzott el az október 28-ai eseményt beharangozó sajtótájékoztatón csütörtökön.

Jakab Bálint házigazdaként köszöntötte a zenészeket és a sajtó képviselőit. A református lelkész elmondta, a koncert bevételét egy 51 éves korában elhunyt, az egyház kötelékébe tartozó férfi családjának ajánlják fel. A szombathelyi önkormányzat a költségvetésből 200.000 forintot, dr. Nemény András polgármester, Horváth Soma és dr. Horváth Attila alpolgármesterek még összesen plusz 280.000 forintot adományoznak erre a célra. Szekeres Tamás és zenekara olyan repertoárt állítottak össze, amely illeszkedik a koncertnek otthont adó helyszín sajátos atmoszférájához.

- Nem a saját, kedvenc Omega-számaimat dolgoztuk fel,  hanem azokat az Omega-nótákat, amelyek ahhoz az emlékezéshez illőek, amelyek az én 25 éves Omega-pályafutásomat kívánja - ha szabad így mondani - búcsúztatni. Tehát olyan dalokat igyekeztünk összeválogatni, amelyek - bizonyos tekintetben - szakrális környezetben is megállják a helyüket - fogalmazott Szekeres Tamás – gitárművész.

Forrás: Szombathelyi Televízió

(Fotó: Bonyhádi Zoltán)

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.