km/óra
  2023.12.06., szerda  •  Miklós napja
Újévi Operettgála
Vackor karácsonya
Kómába eshetett Ramzan Kadirov

Kómába eshetett Ramzan Kadirov

A csecsen vezérről, Vlagyimir Putyin hű szövetségeséről, több hírforrás is állítja: kómában van, állapota kritikus.

A hírt először az ukrán titkoszsolgálat tette közzé, írja a Kijev Independent, amit azóta több twitteres (újabban X) forrás is megerősített.  

A csecsen hadúr egészségi állapota korábban is téma volt, amikor annak ment híre, hogy megölette - élve eltemettette  kezelőorvosát, akit mérgezéssel gyanúsított.

Az ukrán hírszerzésnek nincsenek kétségei, hogy Kadirovot altatásban tartják. Kijev szerint a csecsen vezető állapota az elmúlt napokban súlyosan megromlott. Andrij Juszov kijevi titkosszolgálati szóvivő szerint a súlyosbodás nem traumatikus eseményekhez (balesethez, harci sebesüléshez) köthető, hanem patológiák következménye.

Kadirov állítólag évek óta veseproblémákkal küzd.


 

címkék
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
Savaria Fórum 32. évfolyam 43. szám - 2023.12.01.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Bojár Gábor: Varga Mihály és Nagy Márton is tudják, hogy ez baromság
Ezt mondta az akkumulátorgyárakra építő magyar gazdaságpolitikáról Bojár Gábor, Széchényi- és Gábor Dénes-díjas Graphisoft-alapító, aki vállalkozói tapasztalatait megosztani érkezett a szombathelyi egyetemre, de a beszélgetés közben szóba került az is, hogy mit vett át tőle Steve Jobs, melyik jelenet példaértékű számára az Eldorádóból, és hogy miben különbözött az állam szerepvállalásáról alkotott elképzelésük már 1995-ben is a miniszterelnökkel.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Adventi vásár Szombathely 2023: óriáskerék, Mikulás-kunyhó és ragyogó Mikulásbusz
Minden idők leglátványosabb szombathelyi adventi vására lesz az idei – derült ki a péntek délelőtti sajtótájékoztatón. A már hagyományosnak számító Óriáskerék mellett lesz Mikulás-kunyhó, csillogó-villogó Mikulásbusz, meséket sugárzó LED-fal, és ezer méternyi fényfüzér ragyogja majd be a Fő teret.