km/óra
  2024.06.15., szombat  •  Jolán, Vid napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Koczka: nincs helye a közéletben annak, aki lehazaárulózza politikai ellenfeleit

Koczka: nincs helye a közéletben annak, aki lehazaárulózza politikai ellenfeleit

Nem maradt visszhang nélkül Hende Csaba (Fidesz-KDNP) beszéde, amelyet Balázsy Péter polgármesterjelölt hétfői programismertetőjén tartott. Az országgyűlési képviselő a közönséggel mondatta ki, hogy az ellenzéki szövetség polgármesterjelöltje, Nemény András hazaáruló.

Az előzmények
 

Ahogy arról a Savaria Fórum is beszámolt, hétfőn tartotta választási programbemutatóját a szombathelyi Fidesz és Balázsy Péter polgármesterjelölt. Az eseményt Puskás Tivadar polgármester nyitotta meg, majd Balázsy Péter beszéde után Hende Csaba kapott szót.
 

Az országgyűlési képviselő nemcsak a választás fontosságáról beszélt, hanem szóva került Gyurcsány Ferenc, Czeglédy Csaba és Dobrev Klára is. Az est egyik legfurcsább pillanata pedig az volt, amikor Hende Csaba  Nemény Andrásról, az Éljen Szombathely! választási szövetség polgármesterjelöltjéről a közönséggel mondatta ki, hogy hazaáruló, és ezt a publikummal meg is ismételtette. Balázsy percekkel előtte mondta, hogy békét kell hozni Szombathelyre, ennek ellenére Hende Csaba a politikai ellenfeleket támadta a résztvevők aktív bevonásával.


A történtekre később a Demokraikus Koalíció, az LMP és az Éljen Szombathely! is reagált, Koczka Tibor alpolgármester, aki függetlenként indul polgármesterjelöltként az őszi önkormányzati választáson, sajtótájékoztatót is tartott kedd délután.
 


Nincs helye a szombathelyi közéletben annak, aki lehazaárulózza politikai ellenfeleit

 

Nincs helye a szombathelyi közéletben annak, aki lehazaárulózza politikai ellenfeleit, fogalmazta meg véleményét Koczka Tibor. Márpedig Hende Csaba ezt tette Balázsy Péter programbemutatóján, az országgyűlési képviselő így nevezett mindenkit, aki vele nem értett egyet. Hende Csaba ezzel sokadszorra bizonyította, hogy neki és a helyi Fidesznek semmi köze a jobboldali, polgári értékrendhez, gyűlöletkeltést, békétlenséget és háborút hoznak a városba, pedig Szombathelynek nyugalomra és együttműködésre van szüksége az építkezéshez, mondta Koczka Tibor és kiemelte: „én nem ezt a politikai háborút akarom megnyerni, hanem ennek akarok véget vetni, Szombathely fejlődése érdekében”.


Hende Csaba azzal kezdte a szombathelyi, jobboldali többség szétverését, hogy árulónak minősítette a más véleményen lévőket, a kampányban mindezt fokozni tudta, most már hazaáruló a szemében mindenki, aki mást gondol, fejtette ki Koczka Tibor.


-    Hende  Csaba megnézhetné a valasztas.hu-t, ott független polgármesterjelöltként regisztráltak – reflektált a korábbi vádakra Koczka -, hiába hazudja azt, hogy jobbikosként indulok. A képviselőtől egyébként furán hangzik az árulózás, hiszen ő először az MDF-t árulta el, majd a polgári köröket, végül Magyarországot hagyta cserben azzal, hogy honvédelmi miniszterként képtelen volt megépíteni a déli határkerítést. 


Koczka ezt mondta, olyan polgármesterre van szükség, aki békét és együttműködést hoz, és a szombathelyieket képviseli. Balázsy Péter alkalmatlan erre, ellenkező esetben nem engedte volna, hogy Hende Csaba hazaárulózzon a programismertetőn. Ráadásul olyan embereket minősített így, akikkel a leendő közgyűlésben a fideszes képviselőknek együtt kell majd dolgozniuk. „Ne gondolja senki, hogy csak a Hende által kedvelt jelöltek kerülnek majd be a testületbe”.


Újságírói kérdésre azt válaszolta Koczka Tibor, volt már arra példa, hogy valaki egy ilyen cselekedet után maga döntött úgy, távozik a közéletből. Felvetésünkre, hogy a polgármesterjelölti vita végképp lekerült-e a napirendről, Koczka így felelt:


- Nemény András és én is vitáznánk. Hamarosan eldőlhet, hogy lesz-e vita, ha igen, akkor mi a harmadik széket és a Balázsy Péter feliratot kitesszük. Hogy aztán Balázsy eljön, vagy Hende csak engedi-e, hogy részt vegyen az eseményen, az más kérdés. 
 

 

Balázsy Péter alkalmatlan - A Demokratikus Koalíció Szombathelyi Szervezetének sajtóközleménye
 

"Tegnap ismét bebizonyosodott, hogy Balázsy Péter alkalmatlan bármilyen városvezetői szerepre.


Alkalmatlan, mert programismertetőnek füllentett kampányrendezvényén egyetlen önálló gondolata sem volt. Mások ötleteit, elképzeléseit sorolta fel, de még csak nem is fejből, hanem papírból olvasva, ezzel is bizonyítva, hogy ezek a mondatok nem a sajátjai. A Fidesz propagandistái által szájába adott szavakat még csak megtanulni sem volt képes.


Alkalmatlan, mert polgármesteri kampánya legnagyobb rendezvényére nem tudott több embert megmozgatni - pedig rengeteg közpénzt költöttek el a hirdetésekre és a telefonos mozgósításra -, mint Dobrev Klára tavasszal, aki országjárásának csupán egy állomása volt az MMIK színházterme.


Főleg pedig azért alkalmatlan, mert nem tudta visszafogni Hende Csabát, a gyűlölet szombathelyi karmesterét. Miközben Balázsy papírból olvasva azt szajkózta, hogy béke és nyugalom kell Szombathelyen, fél óra múlva Hende már gyűlölködve fröcsögött a színpadon. Hende az, aki háborús tereppé változtatta Szombathelyt, Hende az, aki azt vallja, hogy aki nincs vele, az nincs.
 

Balázsy ismét bizonyította, hogy csupán egy alkalmatlan báb. Se önálló gondolata, se önálló szavai, sem önállósága nincsen."

 


Az LMP Vas megyei szervezete: Hende szavai elfogadhatatlanok, nem maradhatnak következmények nélkül

 

"A szombathelyi Fidesz tegnapi programbemutatóján zengett a terem attól, ahogy Hende Csaba a saját politikai ellenfelei lehazaárulózására szólította fel a közönséget.


Hende Csabának és társának, Balázsy Péternek felelőssége van abban, milyen politikai közéletet alakítanak ki. Megértjük, hogy Hende Csaba félti pozícióit és fél, hogy miniszteri posztja után újra megbukik saját városában. Ha Hende Csaba fél, akkor féljen. De ne szennyezze Szombathely szellemi környezetét azzal, hogy aki vele nem ért egyet az hazaáruló. Ez szembe megy minden polgári alapvetéssel.


A Fidesz több hasonló helyzetben következményekért kiáltott korábban. Helyesen. Mérjenek egyenlő mércével: legyen Hende elfogadhatatlan szavainak következménye. Ha nem, megtudjuk, mit gondolnak azokról a honfitársaikról, akik nem értenek mindenben velük egyet: azt, amit Hende Csaba" - írja közleményében az LMP Vas megyei szervezete

 

Éljen Szombathely!: Nincs még kilenc évünk


"Ma is kiderült, hogy a Fidesz polgármester-jelöltjének nincsen egyetlen önálló gondolata sem, mindenben másolja az Éljen Szombathely! szövetség programját. Azt is csak papírból képes felolvasni. Arról azonban nem beszélt, hogy a csapatában induló fideszes képviselőjelöltek a közgyűlésen több mint száz alkalommal szavazták le az út- és járdafelújítási, játszótér fejlesztési, parkfenntartási ellenzéki javaslatokat.


Nem beszélt arról, hogy egyszer sem támogatták a közösségi közlekedés átalakítását, leszavazták az alacsony padlójú, elektromos buszok bevezetésének megvizsgálását is.


Arról sem esett szó, hogy az Éljen Szombathely! szövetség győzelme esetén bevezetni tervezett kétórás ingyenes parkolást - melyet Balázsy megvalósíthatatlannak tart - éppen az általa példaképnek tartott Cser-Palkovits András vezette be Székesfehérváron.
 

A Fidesz polgármester-jelöltje egy dolgot bizonyított, tapasztalt hiányában alkalmatlan Szombathely vezetésére. Nincs még kilenc évünk, Szombathely változást akar", olvasható az Éljen Szombathely! sajtóanyagában. 

 

 

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Választási eredmények 2024: árad a Rába, kiderül, ki vezetheti Szombathelyt
Miközben rekordközeli áradat érkezik a Rábán, harmadfokú készültség van a Pinkán, eldől, hogyan szerepeltek a pártok, polgármester- és képviselőjelöltek a városban, a vármegyében és az országban. Árad-e a Tisza is, meglesz a Fidesz-KDNP 50 százaléka, ki esik az ötszázalékos küszöb alá a kis pártok közül? Élő hírfolyamunk a 2024-es önkormányzati és EP-választási eredményekről.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
legfrissebbek
Gothard csillagok: a versenyeken sikerrel szerepelt tanulókat jutalmazták
Megyei és országos tanulmányi versenyeken sikerrel szerepelt tanulókat jutalmaztak idén is a Gothard Jenő Általános Iskolában. A büszke szülők és tanárok megtöltötték a Savaria mozi nagytermét a “Gothard Csillagok” gálán, ahol az iskola minden hatodik diákját emléklappal köszöntötték.
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Baleset történt a 87-es főúton
A szombathelyi tűzoltók végzik a műszaki mentést, írják a vasi katasztrófavédők.
Isten éltesse, Rost Andrea!
Ma 62 esztendős. 1962. június 15-én, Budapesten született Rost Andrea Kossuth-, Prima Primissima és Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes (szoprán), érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a 2024-es budapesti olimpia és paralimpia nagykövete. Nemzetközi pályáját Riccardo Muti indította el, aki 1994-ben meghívta a milánói Scalába, írja a Paprikablog Facebook-oldala.
Foci Eb 2024: Szijjártó Péter: minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet lesz Kölnben a magyar válogatott meccse idején
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter minden eddiginél nagyobb konzuli jelenlétet rendelt el a németországi Európa-bajnokságon részt vevő magyar labdarúgó-válogatott mérkőzésének helyet adó Kölnben.