km/óra
  2023.09.27., szerda  •  Adalbert napja
Kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra egy panzióban

Kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra egy panzióban

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség egy debreceni panziót üzemeltető nő és két férfi ellen, akik kiskorú lányokat vettek rá prostitúcióra.

Az ügyészség szerdán az MTI-vel közölte, a vádirat szerint a női vádlott 2020 augusztusától 2021 márciusáig bérelt egy debreceni ingatlant, amelyet panzióként üzemeltett; a szálláshelyről az információk elérhetőek voltak az interneten. A két férfi így került kapcsolatba a nővel; megállapodtak abban, hogy kiskorú élettársaikkal beköltöznek a panzióba.

Rövid időn belül elfogyott a pénzük; nem tudták fizetni a bérleti díjat, ezért a férfiak rávették kiskorú élettársukat, hogy prostitúcióból fedezzék a megélhetésüket, és a panzióban való további lakhatásukat - írták.

A két férfi erről megállapodott a panziót üzemeltető nővel is, aki a beleegyezésen túl segítséget nyújtott kiskorú sértettek fotózásában, a hirdetések összeállításában és közzétételében.

Az egyik pár 2020 szeptemberétől fél évig, a másik pár 2020 novemberétől 2020 karácsonyáig lakott a panzióban, és ez idő alatt a két kiskorú sértett rendszeresen szexuális szolgáltatást nyújtott pénzért idegen férfiaknak - olvasható a közleményben, amelyben kitérnek arra is, hogy a panzióban 2020 augusztusától 2021 márciusáig még további három sértett is ugyanilyen tevékenységet folytatott a női vádlott tudtával.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló nő ellen két rendbeli emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esete, kényszermunka bűntette és három rendbeli prostitúció elősegítésének bűntette miatt, míg a más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltő, illetve bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfiak ellen emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esete és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádiratban indítványt tettek arra, hogy a törvényszék mindhárom vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
Savaria Fórum 32. évfolyam 33. szám - 2023.09.22.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Teljes útzár lesz a Rohoncin!
Szeptember 26-28. között rendezi meg a XII. Szakmai Közlekedési Verseny országos döntőjét, ennek helyszíne a forgalmas útszakasz, erről posztolt dr. Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő.
Szívfacsaró történetek: két előadást hoz Szombathelyre Pintér Béla és Társulata
Az ország legrangosabb, legnépszerűbb független színházi csapata, Pintér Béla és Társulata kétszer is vendégszerepel az ősszel az AGORA Művelődési és Sportházban. Megrendítőek s egyben felemelőek, erőt is adóak a produkcióik.
Értelemmel épül a világ: 50 éves a Pedagógus Kórus
Baráti énekkarokkal, a Bartók Termet betöltő közönséggel és persze sok-sok muzsikával ünnepelte fennállásának ötvenedik évfordulóját a Szombathelyi Pedagógus Kórus.
Jégesővel vonult át a vihar délután Vas vármegyén (fotók, videó)
Söpte-Vép-Táplán-Vasszécseny kapta a legtöbb jeget, a borsó nagyságútól a 2-3 centisig volt minden.
Vármegyei I. osztály: gólzáporos döntetlen Bükön, magabiztos hazai győzelem Sárváron
A Celldömölk is otthon tudott nyerni, a Csepreget múlta felül, a Csákánydoroszló viszont egyedüliként idegenbeli sikert aratott. Pontosztozkodással zárult a Söpte és a Rábapaty összecsapása.
legfrissebbek
Műanyag hulladék füstölt egy betonfalú tárolóban Vasváron
Egy tűzesethez vonultak a Vas vármegyei tűzoltók kedden, egy vasvári hulladékgazdálkodási cég betonfalú tárolójához, olvasható a vasi katasztrófavédők honlapján.
Lengyelország megpályázza a 2036-os nyári olimpia megrendezését
Ezt Andrzej Duda államfő szerdán jelentette be.
Csütörtökön ismét összeülnek a képviselők
A takarékossági intézkedések felülvizsgálata, az út- és járdafelújítási program eddigi eredményei és az autizmussal élők nappali ellátásának megoldása - többek között ezeket a témákat vitatják meg a nyári szünetet követő első testületi ülésen a képviselők. A csütörtöki közgyűlésen 19 napirendi pontot nyilvánosan, kettőt zárt ajtók mögött tárgyalnak. Az ülést 9 órától élőben követhetik honlapunkon a folyamatosan frissülő cikkünkben, valamint a Szombathelyi Televízió műsorán és Facebook-oldalán.
Árvízi védekezés: jutalom a helytállásért
51 szervezet több száz önkéntese vett részt az árvízi védekezésben augusztus elején. A Rábán és a kisebb vízfolyásokon levonuló jelentős árhullám jó néhány vasi településen gondot okozott, embereket is kellett menteni. A hivatásosok munkáját nagyban segítették a mentőcsoportok, önkéntes tűzoltók, polgárőrök a vészhelyzetben.
A szombathelyi piacon dolgozók és bérlők helyzetén javítana az önkormányzat
A Szombathely Városi Vásárcsarnok igazgatója az intézmény működtetése kapcsán felmerülő nehézségek miatt két kérelemmel fordult az önkormányzathoz, erről is tárgyalnak a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Szeretnék megemelni a dolgozók bérét, illetve segítséget nyújtani a bérlők energiaköltségeihez.