km/óra
  2024.04.22., hétfő  •  Csilla, Noémi napja
Kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra egy panzióban

Kiskorúakat kényszerítettek prostitúcióra egy panzióban

Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség egy debreceni panziót üzemeltető nő és két férfi ellen, akik kiskorú lányokat vettek rá prostitúcióra.

Az ügyészség szerdán az MTI-vel közölte, a vádirat szerint a női vádlott 2020 augusztusától 2021 márciusáig bérelt egy debreceni ingatlant, amelyet panzióként üzemeltett; a szálláshelyről az információk elérhetőek voltak az interneten. A két férfi így került kapcsolatba a nővel; megállapodtak abban, hogy kiskorú élettársaikkal beköltöznek a panzióba.

Rövid időn belül elfogyott a pénzük; nem tudták fizetni a bérleti díjat, ezért a férfiak rávették kiskorú élettársukat, hogy prostitúcióból fedezzék a megélhetésüket, és a panzióban való további lakhatásukat - írták.

A két férfi erről megállapodott a panziót üzemeltető nővel is, aki a beleegyezésen túl segítséget nyújtott kiskorú sértettek fotózásában, a hirdetések összeállításában és közzétételében.

Az egyik pár 2020 szeptemberétől fél évig, a másik pár 2020 novemberétől 2020 karácsonyáig lakott a panzióban, és ez idő alatt a két kiskorú sértett rendszeresen szexuális szolgáltatást nyújtott pénzért idegen férfiaknak - olvasható a közleményben, amelyben kitérnek arra is, hogy a panzióban 2020 augusztusától 2021 márciusáig még további három sértett is ugyanilyen tevékenységet folytatott a női vádlott tudtával.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló nő ellen két rendbeli emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esete, kényszermunka bűntette és három rendbeli prostitúció elősegítésének bűntette miatt, míg a más ügyben jogerős szabadságvesztés büntetésüket töltő, illetve bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló férfiak ellen emberkereskedelem súlyosabban büntetendő esete és kényszermunka bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A vádiratban indítványt tettek arra, hogy a törvényszék mindhárom vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.