km/óra
  2024.06.17., hétfő  •  Laura, Alida napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kinyit a Mikulás kuckója a Sportházban

Kinyit a Mikulás kuckója a Sportházban

Idén is különleges vendéget fogadnak az AGORA – Művelődési és Sportházban, december 5-én otthonos kuckójában pihen meg a Mikulás. A gyerekeket érkezési sorrendben fogadja majd.

Kiss Andrea, az AGORA közművelődési igazgatója elmondta, évek óta hagyomány, hogy az AGORA-ban is tiszteletét teszi a Mikulás. Különlegesség azonban, hogy náluk nem a Mikulás érkezik egyesével a gyerekekhez, hanem a kicsik látogathatják meg a Nagyszakállút. Egy otthonos kuckót rendeznek be neki az 1. emeleten, ahol napközben megpihenhet. Itt fogadja a kis vendégeket is. A Mikulás karosszékében ülve, kedves szavakkal elárulja, hogy messzelátó távcsövén keresztül milyen gyereknek látta az érkezőket.

December 5-én, kedden érkezési sorrendben lehet bejutni a Mikuláshoz, 15–20 percet tölthetnek el a kísérők a gyerekekkel együtt 14-től egészen 18 óráig. Előzetes regisztrációra nincs lehetőség. S mivel lesz várakozási idő (20 percnél nem több), a szervezők próbálnak apróbb meglepetésekkel készülni a gyerekeknek. A legkisebbeket játszószőnyeg várja, a nagyobbak is építhetnek, kirakózhatnak, a meseszobában pedig kedvelt, rövid meséket vetítenek. Kézművessarok is lesz, itt lehet festeni, rajzolni és színezni is. 

A szervezők idén is lehetőséget biztosítanak arra, hogy az otthonról hozott csomagot személyesen a Mikulástól kapja meg a gyermek, a róluk írt pár mondatos jellemzést a Mikulástól hallhatják. Azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem készülnek otthoni csomaggal, a Mikulás ugyanis senkit sem hagy üres kézzel távozni, idén is lesz a zsákjában minden jó.

Illusztráció: pixabay.com
 


 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.
A Rába és a Pinka áradása miatt ezek az utak továbbra sem járhatóak Vas vármegyében
A Rába és a Pinka kiöntése miatt összesen nyolc, belvíz okán pedig egy alacsonyabb rendű összekötő út járhatatlan az Útinform kedd kora reggeli tájékoztatása szerint. Mutatjuk, melyek ezek.
Rengeteg utat lezártak az áradás miatt a megyében
Az árvíz miatt egyre tovább bővül a lezárt utak listája a megyében.
Eligazol a Haladás futsalcsapatának meghatározó légiósa
A zöld-fehérekkel 3-3 magyar bajnoki címet és Magyar Kupa győzelmet nyert brazil Luiggi Longo külföldön folytatja pályafutását.
legfrissebbek
A melegben végzett munka veszélyeire figyelni kell
A következő napokban várható hőhullám miatt több oldalas, a melegben betartandó munkavédelmi szabályokat ismertető tájékoztatót tett közzé a Nemzetgazdasági Minisztérium Munkavédelmi Irányítási Főosztálya a minisztérium honlapján.
230 településen gyérítik a szúnyogokat a héten, Vas megyében egy helyen sem
A héten tizenhárom vármegye 230 településén, hatvanezer hektáron gyérítik a szúnyogokat - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.
Foci Eb 2024: Románia-Ukrajna 3-0
A román válogatott 3-0-ra legyőzte az ukrán csapatot hétfőn a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának első mérkőzésén.
Zsúfolásig megtelt a szurkolói sátor a Sportház előtt
Zsúfolásig megtelt az Agora és a TDK által közösen kialakított szurkolói zóna szombaton a Sportház előtti téren. 15 órakor első Európa-bajnoki mérkőzését játszotta a magyar labdarúgó válogatott a németországi tornán. A szurkolói házban a drukkerek óriáskivetítőn követhették a Svájc elleni találkozót, amely 3-1-es vereséggel ért véget.
ÖkoPlusz Fesztivál a környezettudatosság jegyében
Nyolc helyszínen közel 100 programmal várta a látogatókat az ÖkoPlusz Fesztivál pénteken és szombaton a Kámoni Arborétumban. A természetközeli rendezvényt immár harmadszor szervezte meg a H+ Média és Kulturális Egyesület a környezettudatosság, az ismeretterjesztés és a szórakoztatás jegyében, minden korosztály számára.