km/óra
  2024.02.24., szombat  •  Szőkőnap napja
Kinyit a Mikulás kuckója a Sportházban

Kinyit a Mikulás kuckója a Sportházban

Idén is különleges vendéget fogadnak az AGORA – Művelődési és Sportházban, december 5-én otthonos kuckójában pihen meg a Mikulás. A gyerekeket érkezési sorrendben fogadja majd.

Kiss Andrea, az AGORA közművelődési igazgatója elmondta, évek óta hagyomány, hogy az AGORA-ban is tiszteletét teszi a Mikulás. Különlegesség azonban, hogy náluk nem a Mikulás érkezik egyesével a gyerekekhez, hanem a kicsik látogathatják meg a Nagyszakállút. Egy otthonos kuckót rendeznek be neki az 1. emeleten, ahol napközben megpihenhet. Itt fogadja a kis vendégeket is. A Mikulás karosszékében ülve, kedves szavakkal elárulja, hogy messzelátó távcsövén keresztül milyen gyereknek látta az érkezőket.

December 5-én, kedden érkezési sorrendben lehet bejutni a Mikuláshoz, 15–20 percet tölthetnek el a kísérők a gyerekekkel együtt 14-től egészen 18 óráig. Előzetes regisztrációra nincs lehetőség. S mivel lesz várakozási idő (20 percnél nem több), a szervezők próbálnak apróbb meglepetésekkel készülni a gyerekeknek. A legkisebbeket játszószőnyeg várja, a nagyobbak is építhetnek, kirakózhatnak, a meseszobában pedig kedvelt, rövid meséket vetítenek. Kézművessarok is lesz, itt lehet festeni, rajzolni és színezni is. 

A szervezők idén is lehetőséget biztosítanak arra, hogy az otthonról hozott csomagot személyesen a Mikulástól kapja meg a gyermek, a róluk írt pár mondatos jellemzést a Mikulástól hallhatják. Azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem készülnek otthoni csomaggal, a Mikulás ugyanis senkit sem hagy üres kézzel távozni, idén is lesz a zsákjában minden jó.

Illusztráció: pixabay.com
 


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak