km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Vereséget szenvedet az Astrától a Haladás-Viktória

Vereséget szenvedet az Astrától a Haladás-Viktória

A játék képe alapján rászolgált volna az egy pontra a hazai együttes, az Astra jobb helyzetkihasználásának köszönhetően mégis elvitte a három pontot Szombathelyről.

 

SIMPLE NŐI LIGA, 9. FORDULÓ

Haladás-Viktória FC–Astra-ALEF HFC 1-2 (0-1)

Haladás-Viktória: Németh V. – Balázs (Simon, 75.), HORTI, Jánosi, Kopcsándi – HERCZEG, Balogh (Németh Zs., 46.), Németh M. – Hajba, NÉMETH A., Harsányi

Vezetőedző: Szabados György.

Astra: Török – Rozmis, Király, Vidács, Erdész – SZAKONYI, Nádudvari, Rácz, Dikanová – Brázovics, Németh A.

Vezetőedző: Dombó János.

Gólszerzők: Herczeg 80. (büntetőből), ill. Szakonyi 11., Erdész 66.

 

Múlt héten betegségek miatt nem tudott pályára lépni a Haladás-Viktória a Kelen SC otthonában, a 9. fordulóban azonban hazai környezetben az Astra együttesét fogadta Szabados György együttes. Mindkét csapat erősen tartalékos összeállításban várta a találkozót, a hazaiaknál négy játékos tudott leülni a kispadra, a fővárosiak pedig cserejátékos nélkül érkeztek a vasi megyeszékhelyre. Az Astránál két korábbi Haladás-Viktória játékos, Szakonyi Emese és Rácz Zsófia is ott volt a pályán. A házigazda kapujában a mindössze tizenöt esztendős Németh Viktória állt, akinek ez volt élete első NB I-es találkozója.

 

A vasiak kezdték jobban az összecsapást, rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést. Az első húsz perc után akár több góllal is vezethettek volna, de két nagy ziccert is elpuskáztak. Ahogyan ilyenkor lenni szokott, a kimaradt helyzetek nem maradtak büntetlenül: az 11. percben az exviktóriás Szakonyi robogott el a jobb szélen, s a tizenhatos bal sarkáról kilőtte jobb alsót (0-1). A folytatásban kiegyenlítettebbé vált a játék, igazán komoly gólszerzési lehetőség egyik együttes előtt sem adódott. A szünetben Szabados György változtatásra kényszerült, ugyanis a házigazda egyik alapembere, Balogh Henrietta nem érezte jól magát, így Németh Zsófia váltotta őt.

 

A fordulás után a hazaiak mentek előre becsülettel az egyenlítésért, ám gólt ismételten a vendégek szereztek. A 66. percben Erdész távolról, 35 méterről ívelt a hálóba (0-2). Tíz perccel a lefújás összejött a szépítő találat a hazaiaknak: Németh Adél gyönyörűen, sarokkal vette át a labdát, majd egy esernyőcsellel becsapta védőjét, aki a tizenhatoson belül csak szabálytalanul tudta megállítani. A büntetőt Herczeg Andrea értékesítette (1-2). A hajrában a hazaiak sorra végezhették el a szögleteket, beszorították ellenfelüket, de nem sikerült kiegyenlíteniük, így maradt az 1-2-es végeredmény.

 

A szombathelyiek a tabella ötödik helyéről várják majd a folytatást. A zöld-fehérek a következő fordulóban, november 14-én a Győri ETO vendégei lesznek 13 órás kezdéssel.

 

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
100 százalékos teljesítménnyel nyerte a bajnokságot az SZKKA
Az NB/I B-s kézibajnokság zárófordulójában az Orosházát is legyőzte Vida Gergő együttese, amely mind a 30 bajnokiját megnyerte.
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.