km/óra
  2024.07.12., péntek  •  Izabella, Dalma napja
Kigyúlt a remény lángja Szombathely adventi koszorúján

Kigyúlt a remény lángja Szombathely adventi koszorúján

Szombat délután a Berzsenyi téren fellobbant az adventi koszorú második gyertyájának fénye. A gyertyát Horváth Soma alpolgármester gyújtotta meg. Az ünnepi liturgiát Jakab Bálint református lelkész celebrálta.

Ahogy körbetekintek, azt látom, hogy egyre inkább növekszik mindannyiunkban a várakozás izgalma, hiszen tudjuk és érezzük, hogy karácsony titka hamarosan elérkezik otthonunkba és a szívünkbe – szólt a Berzsenyi téri adventi koszorú második gyertyájának meggyújtására összegyűltekhez Kéner Balázs, a Polgármesteri Kabinet kommunikációs vezetője, hozzátéve, hogy az adventben az a különleges, hogy önkéntelenül is a számvetés időszaka, melyben megtapasztaljuk, mi a legfontosabb, és miért érdemes a reményt soha el nem hagyni.

„A tettekben megnyilvánuló szeretet kimondhatatlanul nagy erőt kölcsönöz a szavakkal kimondott szeretetnek.”

– idézte II. János Pált, s hozzátette: – Ha hiszünk ebben, akkor nemcsak a hit, de a remény is örökre beköltözhet a szívünkbe, és még közelebb kerülhetünk az adventi csodához: az örömhöz és a szeretethez.

„Hogy hazataláljon a lelkünk” - Jakab Bálint lelkész celebrálta a szertartást

A gyertyagyújtás előtt ünnepi liturgiára került sor Jakab Bálint, a Szombathelyi Református Egyházközség lelkészének celebrálásában. – Kívánom azt, hogy ez a néhány perc, amely megelőzi a második gyertya lángjának fellobbanását, az autók zajában is az elcsendesedés alkalma lehessen az Isten előtt – szólt a jelenlevőkhöz a református lelkész.

Azért kéredzkedik ezen az adventen is Isten az életünkbe, hangsúlyozta, hogy hazataláljon a lelkünk. Zaklatottan futunk, rohanunk, szeretnénk mindent tökéletessé tenni karácsony előtt, és sokszor a tökéletlenség ünnepében találjuk magunkat. Ezért kopogtat Isten az ajtón: hogy elkészüljön az életünk és a szívünk, a város, az otthonok felkészüljenek arra, hogy fogadják az Istent. És elkészüljenek az emberek arra, hogy igazi ünnepük legyen – mondta Jakab Bálint.

Horváth Soma alpolgármester lobbantotta lángra a második gyertyát

A város adventi koszorújának második, reményt szimbolizáló gyertyáját Horváth Soma, Szombathely alpolgármestere gyújtotta meg.
                                                                                          

Tp
Fotó: Nagy Jácint

 

kapcsolódó cikkek
Szombathelyi advent: fellobbant az első gyertya lángja
Szombathelyi advent: fellobbant az első gyertya lángja
Szombat délután a Berzsenyi téren ünnepi liturgia keretében, gyönyörű hóesésben gyújtották meg az első gyertyát a város adventi koszorúján.
kapcsolódó cikkek
Szombathelyi advent: fellobbant az első gyertya lángja
Szombathelyi advent: fellobbant az első gyertya lángja
Szombat délután a Berzsenyi téren ünnepi liturgia keretében, gyönyörű hóesésben gyújtották meg az első gyertyát a város adventi koszorúján.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Augusztusban folytatódik a lomtalanítás Szombathelyen
A SZOVA Nonprofit Zrt. idén is meghirdette a lomtalanítást, amely a lakosságra és lakóingatlanokra vonatkozik, így a garázstulajdonosok, illetve intézmények, vállalkozások, kereskedelmi egységek nem vehetik igénybe a szolgáltatást.
Augusztusi időutazásra hív a XXIII. Savaria Történelmi Karnevál
Augusztus 22. és 25. között ismét megelevenedik Szombathely ókori története: a nyolc kiemelt és 20 kísérőhelyszín 388 programmal várja Savaria lakóit és a vendégeket, hogy időutazással ünnepeljük a város 2000 éves múltját, jelenét és jövőjét. A XXIII. Savaria Történelmi Karneválról kedden tartottak sajtótájékoztatót a Történelmi Témaparkban.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Edzésbe állt a Haladás VSE
Hétfőn délután 21 mezőnyjátékosnak, valamint két kapusnak tartotta meg az első edzést a Szenczi Imre vezette szakmai stáb, írja az egyesület honlapja.
Jövő hétvégén ismét Szombathely utcáira viszik a művészetet
Tovább dübörög az Érezd Szombathelyt! programsorozat: július 13-án jön az Utcaművészeti nap, melynek keretében zenészek, képzőművészek, táncosok, kézművesek lepik el Szombathely belvárosát. De ezen kívül is sok izgalmas program vár ránk még júliusban, ennek részleteiről tartottak sajtótájékoztatót pénteken délelőtt a szervezők.