km/óra
  2024.04.13., szombat  •  Ida napja
Kigyúlt a remény lángja Szombathely adventi koszorúján

Kigyúlt a remény lángja Szombathely adventi koszorúján

Szombat délután a Berzsenyi téren fellobbant az adventi koszorú második gyertyájának fénye. A gyertyát Horváth Soma alpolgármester gyújtotta meg. Az ünnepi liturgiát Jakab Bálint református lelkész celebrálta.

Ahogy körbetekintek, azt látom, hogy egyre inkább növekszik mindannyiunkban a várakozás izgalma, hiszen tudjuk és érezzük, hogy karácsony titka hamarosan elérkezik otthonunkba és a szívünkbe – szólt a Berzsenyi téri adventi koszorú második gyertyájának meggyújtására összegyűltekhez Kéner Balázs, a Polgármesteri Kabinet kommunikációs vezetője, hozzátéve, hogy az adventben az a különleges, hogy önkéntelenül is a számvetés időszaka, melyben megtapasztaljuk, mi a legfontosabb, és miért érdemes a reményt soha el nem hagyni.

„A tettekben megnyilvánuló szeretet kimondhatatlanul nagy erőt kölcsönöz a szavakkal kimondott szeretetnek.”

– idézte II. János Pált, s hozzátette: – Ha hiszünk ebben, akkor nemcsak a hit, de a remény is örökre beköltözhet a szívünkbe, és még közelebb kerülhetünk az adventi csodához: az örömhöz és a szeretethez.

„Hogy hazataláljon a lelkünk” - Jakab Bálint lelkész celebrálta a szertartást

A gyertyagyújtás előtt ünnepi liturgiára került sor Jakab Bálint, a Szombathelyi Református Egyházközség lelkészének celebrálásában. – Kívánom azt, hogy ez a néhány perc, amely megelőzi a második gyertya lángjának fellobbanását, az autók zajában is az elcsendesedés alkalma lehessen az Isten előtt – szólt a jelenlevőkhöz a református lelkész.

Azért kéredzkedik ezen az adventen is Isten az életünkbe, hangsúlyozta, hogy hazataláljon a lelkünk. Zaklatottan futunk, rohanunk, szeretnénk mindent tökéletessé tenni karácsony előtt, és sokszor a tökéletlenség ünnepében találjuk magunkat. Ezért kopogtat Isten az ajtón: hogy elkészüljön az életünk és a szívünk, a város, az otthonok felkészüljenek arra, hogy fogadják az Istent. És elkészüljenek az emberek arra, hogy igazi ünnepük legyen – mondta Jakab Bálint.

Horváth Soma alpolgármester lobbantotta lángra a második gyertyát

A város adventi koszorújának második, reményt szimbolizáló gyertyáját Horváth Soma, Szombathely alpolgármestere gyújtotta meg.
                                                                                          

Tp
Fotó: Nagy Jácint

 

kapcsolódó cikkek
Szombathelyi advent: fellobbant az első gyertya lángja
Szombathelyi advent: fellobbant az első gyertya lángja
Szombat délután a Berzsenyi téren ünnepi liturgia keretében, gyönyörű hóesésben gyújtották meg az első gyertyát a város adventi koszorúján.
kapcsolódó cikkek
Szombathelyi advent: fellobbant az első gyertya lángja
Szombathelyi advent: fellobbant az első gyertya lángja
Szombat délután a Berzsenyi téren ünnepi liturgia keretében, gyönyörű hóesésben gyújtották meg az első gyertyát a város adventi koszorúján.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.