km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Kezdődik a szombathelyi Akacs Mihály utca felújítása

Kezdődik a szombathelyi Akacs Mihály utca felújítása

A város saját forrásból finanszírozza a felújítást.

„Megkezdődik az Akacs Mihály utca legkritikusabb szakaszának felújítása!”

jelentette be Facebook-oldalán Horváth Soma, a 4. számú választókörzet képviselője, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, aki nemrég személyesen egyeztetett a munkálatokról a kivitelezővel a helyszínen.

Az Akacs Mihály utca Hargita és Szűrcsapó utcák közti részéről van szó, érintve a Hargita és Akacs Mihály utcák kereszteződését.

A munkálatok március 25-én kezdődnek, a felújítás városi forrásból valósul meg.

Az egyeztetésen elhangzott: a napokban kiértesítik az érintett lakókat az útfelújításról és az ezzel járó korlátozásokról is. A munkálatok várhatóan – az időjárás függvényében – 6 hét alatt teljesen befejeződhetnek, addig kérik, a járművel közlekedők kerüljék el az érintett útszakaszt. A gyalogos közlekedés a munkálatok alatt továbbra is zavartalan marad.

„Kérném és köszönöm a lakók és a közlekedők türelmét, megértését!”

– zárta posztját Horváth Soma.

Fotó: Facebook/Horváth Soma

kapcsolódó galéria
Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Hankó Balázs: egyre vonzóképesebb a megújult magyar felsőoktatás
Egyre vonzóképesebb, egyre attraktívabb a megújult magyar felsőoktatás - hangoztatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) felsőoktatásért felelős államtitkára Szombathelyen tartott sajtótájékoztatóján, szombaton.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.