km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Kábítószerügyi Fórum: a legfontosabb feladat a gyermekek védelme az online térben is

Kábítószerügyi Fórum: a legfontosabb feladat a gyermekek védelme az online térben is

A fórumot követően a KEF támogatásával az Agora Savaria Filmszínházban levetítették a városban szociális területen és gyermekvédelemben dolgozó, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakembereknek a „Csapda a neten” című cseh dokumentumfilmet, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, pénteken a Szombathelyi Kábítószerügyi Fórum (KEF) az AGORA Savaria Filmszínházban tartotta rendes havi ülését, ahol a tagszervezetek képviselői döntöttek az idei évben tervezett prevenciós programok pénzügyi támogatásáról, valamint beszámolót kaptak a zuglói KEF által szervezett országos, online drogprevenciós konferenciáról, ahol Kelemen Krisztián, KEF Elnök és Tóth Balázs KEF Szakmai Társelnök is tartott egy-egy előadást.


Szervezés alatt van egy májusban tervezett dopping-ellenes konferencia, valamint az országban működő KEF-ek részére egy Szombathelyen megtartásra kerülő országos konferencia is. A fórumon Tóth Balázs, szakmai társelnök adott elő az internet veszélyeiről, az online történő bántalmazásról, valamint ezek megelőzési módjáról.


A fórumot követően a KEF támogatásával az Agora Savaria Filmszínházban levetítették a városban szociális területen és gyermekvédelemben dolgozó, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakembereknek a „Csapda a neten” című cseh dokumentumfilmet. Az előadáson több, mint 100 fő vett részt, zömében a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai.


Kelemen Krisztián és Tóth Balázs beszélt a filmvetítést megelőzően arról, hogy ez az egyik legfontosabb veszély, amely a magyar társadalom kiskorú gyermekeit is fenyegeti. A megelőzés, a védekezés fontosságára hívták fel a figyelmet, amelynek része az, hogy a szülők és a szakemberek tájékozottak legyenek a témával kapcsolatban, beszélgessenek a gyerekekkel és adott esetben technikai, az interneten fellelhető portálok hozzáférését korlátozó gyermekfelügyeleti szoftverek is rendelkezésre állnak.


„A pedofil elkövetőket nem érdekli, hogy a gyermekekben milyen maradandó erkölcsi, értékrendbeli és mentális egészségkárosodást okoznak. Sajnos, egy-egy ilyen abúzus után a kiskorúakban az öngyilkosság gondolata is felmerül, főleg, akkor, ha a róla készített intim képek nagy nyilvánosság elé kerülnek az interneten. Nem ritka az ilyen esetekben a zsarolás sem, ahogy ezt a film is bemutatta.” – emelte ki a KEF Elnöke. Tóth Balázs, Szakmai Társelnök elmondta, hogy „a Szombathelyi Kábítószerügyi Fórum (KEF) egyik legfontosabb feladatának érzi a gyermekek védelmét az online térben is” – idézte a szombathely.hu.

 

Fotó: szombathely.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.