km/óra
  2022.12.09., péntek  •  Natália napja
Kábítószerügyi Fórum: a legfontosabb feladat a gyermekek védelme az online térben is

Kábítószerügyi Fórum: a legfontosabb feladat a gyermekek védelme az online térben is

A fórumot követően a KEF támogatásával az Agora Savaria Filmszínházban levetítették a városban szociális területen és gyermekvédelemben dolgozó, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakembereknek a „Csapda a neten” című cseh dokumentumfilmet, olvasható a város honlapján.

 

Mint írják, pénteken a Szombathelyi Kábítószerügyi Fórum (KEF) az AGORA Savaria Filmszínházban tartotta rendes havi ülését, ahol a tagszervezetek képviselői döntöttek az idei évben tervezett prevenciós programok pénzügyi támogatásáról, valamint beszámolót kaptak a zuglói KEF által szervezett országos, online drogprevenciós konferenciáról, ahol Kelemen Krisztián, KEF Elnök és Tóth Balázs KEF Szakmai Társelnök is tartott egy-egy előadást.


Szervezés alatt van egy májusban tervezett dopping-ellenes konferencia, valamint az országban működő KEF-ek részére egy Szombathelyen megtartásra kerülő országos konferencia is. A fórumon Tóth Balázs, szakmai társelnök adott elő az internet veszélyeiről, az online történő bántalmazásról, valamint ezek megelőzési módjáról.


A fórumot követően a KEF támogatásával az Agora Savaria Filmszínházban levetítették a városban szociális területen és gyermekvédelemben dolgozó, valamint az ifjúsággal foglalkozó szakembereknek a „Csapda a neten” című cseh dokumentumfilmet. Az előadáson több, mint 100 fő vett részt, zömében a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai.


Kelemen Krisztián és Tóth Balázs beszélt a filmvetítést megelőzően arról, hogy ez az egyik legfontosabb veszély, amely a magyar társadalom kiskorú gyermekeit is fenyegeti. A megelőzés, a védekezés fontosságára hívták fel a figyelmet, amelynek része az, hogy a szülők és a szakemberek tájékozottak legyenek a témával kapcsolatban, beszélgessenek a gyerekekkel és adott esetben technikai, az interneten fellelhető portálok hozzáférését korlátozó gyermekfelügyeleti szoftverek is rendelkezésre állnak.


„A pedofil elkövetőket nem érdekli, hogy a gyermekekben milyen maradandó erkölcsi, értékrendbeli és mentális egészségkárosodást okoznak. Sajnos, egy-egy ilyen abúzus után a kiskorúakban az öngyilkosság gondolata is felmerül, főleg, akkor, ha a róla készített intim képek nagy nyilvánosság elé kerülnek az interneten. Nem ritka az ilyen esetekben a zsarolás sem, ahogy ezt a film is bemutatta.” – emelte ki a KEF Elnöke. Tóth Balázs, Szakmai Társelnök elmondta, hogy „a Szombathelyi Kábítószerügyi Fórum (KEF) egyik legfontosabb feladatának érzi a gyermekek védelmét az online térben is” – idézte a szombathely.hu.

 

Fotó: szombathely.hu

Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
Savaria Fórum 31. évfolyam 44.szám - 2022.12.02.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Végrehajtást indított a NAV a Haladás futballcsapatát működtető cég ellen
Végrehajtást indított a NAV a Haladás NB II-es csapatát működtető gazdasági társaság, a Szombathelyi Haladás Kft. ellen, írja az mfor.hu
Derült égből kormányinfó: kedd este 11-től eltörölte a kormány a 480 forintos üzemanyagárat, piaci árak érvényesek a kutakon
Este fél 11-kor kezdődött az a kormányinfó, amelyen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Hernádi Zsolt MOL-vezérrel együtt jelentette be, kedd este 11-től megszűnik az üzemanyag-árstop, vagyis a fixált, 480-as ár. Alig félórával később meg is jelent a rendelet a Magyar Közlönyben.
Szombathelyi buszközlekedés: új járat, új menetjegy és bérlet
Új járat, új menetjegy és bérlet a Blaguss Agoránál, erről is tárgyalnak az év utolsó közgyűlésén a képviselők. A társaság további 40 millió forint üzemanyagkompenzáció biztosítását kérte a közgyűléstől.
Szeretetből jövök be dolgozni - Szabó Imréné 60 éve a Markusovszky Kórházban
Szabó Imréné Valika, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szemészeti Osztályának műtős asszisztense a napokban töltötte be 80. évét. 60 éve dolgozik a kórházban, 57 éve a szemészeti műtőben, s eszébe sem jut, hogy abbahagyja a munkát. Múlt héten a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete SHAO-díjjal tüntette ki. A munkahelyén látogattuk meg.
Gyermekszemekben ragyogó karácsonyi fények: látogatás a balogunyomi mesekertben
Szombathelyről érkezve már a 86-os útról szemünkbe tűnik Kurucz József karácsonyi fényekben pompázó balogunyomi portája, mely harmadik éve várja tárt kapukkal a látogatókat advent idején – mesekertnek nevezik a csillogó-villogó ragyogó udvart, s valóban: aki ide betér, akár egy órácskára is, maga mögött hagyhatja a hétköznapi valóságot.
legfrissebbek
A decemberi közgyűlést értékelték a frakciók
Az elmúlt három év eredményeiről, a kibővített 1000 fa programról és a SZOVA likviditásáról esett a legtöbb szó a közgyűlést követő sajtótájékoztatókon. Utóbbi téma zárt ülésen került elő, és nagy vitát kavart. A cég összeállított egy húsztételes listát az értékesíthető ingatlanokról.
Horváth Soma: komoly fejlődési pályán a Derkovits
A Fogadóóra soron következő részében a 4. számú választókörzet képviselőjével, Horváth Soma alpolgármesterrel beszélgettünk egy újonnan épült játszótéren a Derkovits-lakótelep fejlesztéseiről, a jövőbeli tervekről és arról, hogy milyen egy képviselői munka a mindennapokban.
Ukrajnai háború - Az orosz erők eltaláltak egy kórházat Herszonban
A tisztségviselő szavai szerint a kórház épületében a lövedékek megrongálták a gyermekosztályt és a hullaházat.
Nőtt a gyermekek online szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos bűncselekmények száma 
Nőtt azoknak a felvételeknek a száma, amelyet a sértettek önmagukról készítettek
Újrahasználati Központot nyit a SZOVA
Szolgáltatási körének bővítéseként a SZOVA Nonprofit Zrt. Újrahasználati Központothoz létre a lakosság részére, melynek célja a hulladékok keletkezésének csökkentése a még használható és jó állapotú tárgyak „újra használatba” kerülésével.