km/óra
  2024.04.23., kedd  •  Béla napja
JUSTNature: hisznek a modern és környezettudatos városban

JUSTNature: hisznek a modern és környezettudatos városban

Külföldi partnerekkel közösen tartott projekttalálkozót az önkormányzat a JUSTNature programhoz kapcsolódóan szerdán a Jászai Mari utcai közösségi térben. Szombathely 2021-ben nyert 156 millió forint közvetlen uniós forrást a Horizon 2020 kutatás-fejlesztési alapból.

 

A JUSTNature a természetalapú megoldások levegőminőségre és közösségre gyakorolt pozitív hatásait vizsgálja. Félévente tartanak partnertalálkozót, amelyen nyolc országból 20 közreműködő vesz részt, többek között Németországból, Olaszországból, Görögországból, Máltáról és Belgiumból. Ilyenkor átbeszélik a projektcsomagok jelenlegi állását és a további lépéseket. A szombathelyi rendezvényen dr. Nemény András polgármester mondott rövid köszöntőt, kiemelve, hogy hisz a modern és környezettudatos városban, továbbá a természet- és klímavédelmi tevékenységek csak a közösség által lehetnek eredményesek. A városban két helyszínen történik fejlesztés, melyhez minél több véleményt szeretnének meghallgatni a zoldhullam.szombathely.hu oldalon kitölthető kérdőíven keresztül. 


Németh Ákos zöldtanácsnok elmondta, hogy az egyik a Dési iskola zöldítése, a másik a Hunyadi út mellett, a szöllősi templom és a Lidl között található zöldterület, ami jelenleg alulhasznosított. Itt lesz egy témapark felépítve. Majd közösen fogják az érintettekkel kitalálni, hogy pontosan milyen legyen.

 

Fotó: Nagy Jácint

Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Savaria Fórum 33. évfolyam 15. szám - 2024.04.19.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Több száz motor várható a vasárnapi motoros felvonuláson Szombathelyen
Hagyományosan felvonulással indítják a szezont a vasi motorosok. Mutatjuk a tervezett útvonalat, ahol április 21-én, vasárnap várható a látványos konvoj felbukkanása, írja a 112press.hu.
Mutatjuk, mikor és hol folytatódnak az útfelújítások Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április harmadik hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani hétvégén és a jövő héten.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szombathely Deák Ferenc utca 3. alatti gyermekorvosi rendelő - Dr. Gecse-Kálózi Patrícia rendelési idő
Dr. Gecse-Kálózi Patrícia gyermekorvos rendelési ideje 2024-ben március 1-től a Deák Ferenc utcai gyermekorvosi rendelőben, Szombathelyen.
Áprilisi nyárra téli zimankó: kifehéredett a Kőszegi-hegység csúcsa
Kifehéredett az Írottkő kedden délelőtt: az Astromet Facebook-oldal élő videóban jelentkezett be a Kőszegi-hegységből, jég- és hódara, illetve hó hullott a nulla fok körüli hőmérsékleten.
legfrissebbek
Képzeletbeli utazás Izlandon
Sokan voltak kíváncsiak arra az utazásra, melyről Pék Tibor mesélt a Jászai Utcai Közösségi Térben, számolt be róla az intézmény hivatalos Facebook-oldala.
SZKKA: Május 4-én ünnepelhet feljutást a csapat
Szezonbeli 25. győzelmével továbbra is magabiztosan vezeti a női NB/I B-s kézibajnokságot az SZKKA. Vida Gergő együttese legkorábban a jövő szombaton ünnepelhet feljutást.
Április 23. a „Könyv Világnapja” - Feltöltötték a Lapozót
Ebből az alkalomból a Libri-Bookline és Szombathely MJV együttműködése jóvoltából új könyvekkel töltötte fel a Városháza előtti téren álló Lapozót Horváth Soma alpolgármester és Prieger Szabolcs kulturális és városi nagyrendezvény koordinátor, írja a város hivatalos Facebook.oldala.
A Haladás nincs azon klubok között, amelyek licenckérelmét elfogadták
Az MLSZ Elsőfokú Licencadó Bizottsága 2024. április 23-i ülésén elbírálta a 2024/25. évi nemzetközi (UEFA), nemzeti első osztályú (NB I-es), nemzeti másodosztályú (NB II) és nemzetközi (UEFA) női licenckérelmeket, írja a Haladás a bölcsőtől, a sírig és még tovább elnevezésű szurkolói Facebook-oldal.
A bűnmegelőzésről a Szent Anna Házban
Ismét bűnmegelőzési előadást tartottak a Szent Anna Házban: Barabás Mónika érkezett a rendőrségtől, aki az aktuális internetes és telefonos csalásokra hívta fel a figyelmet, olvasható az intézmény Facebook-oldalán.