km/óra
  2024.05.25., szombat  •  Orbán napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Jön a jó idő, indul a motoros szezon – Ezt tanácsolja a rendőrség

Jön a jó idő, indul a motoros szezon – Ezt tanácsolja a rendőrség

A jó idő bekövetkeztével több hónap kihagyás után újra előkerülnek a motorok. A balesetek elkerülése érdekében a rendőrség kéri, hogy mindenki figyelmesen közlekedjen az utakon!

Napról napra javul az időjárás, amely egyre több motorost késztet arra, hogy útnak induljon, így jelentősen megnő az utakon a kétkerekűvel közlekedők száma. A baleseti kockázat náluk jóval nagyobb, mint a gépkocsival közlekedőknél, hiszen őket nem védi biztonsági öv, légzsák és a gépjármű karosszériája sem.

A körültekintő motorozás a közlekedés többi résztvevője miatt is rendkívül fontos, hiszen jó pár hónapig az autósok, kerékpárosok, gyalogosok sem láttak motorosokat, így nekik is újra meg kell szokni a jelenlétüket az utakon – írja a police.hu.

A balesetek elkerülése érdekében a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság kéri a közlekedés összes résztvevőjét, hogy fogadják meg az alábbi tanácsokat:

  • Kizárólag kifogástalan műszaki állapotú motorral induljanak útnak!
  • Használjanak megfelelő védőfelszereléseket! A jó minőségű bukósisak viselése is csökkentheti a sérülések kockázatát!
  • Semmiképpen se megszokásból vagy rutinból vezessenek!
  • Mindig fokozott figyelemmel hajtsanak végre egy-egy előzést vagy kanyarodást!
  • Nagyon fontos, hogy minden esetben az út-, a terep-, valamint a látási viszonyoknak megfelelően válasszák meg sebességüket!
  • A balesetek elkerülése érdekében körültekintően vegyenek részt a forgalomban, és mindig tartsák be a közúti közlekedés szabályait!
  •  A sebesség nem megfelelő megválasztása az egyik kiemelt baleseti ok, ezért fokozott óvatossággal és mérsékelt tempóval közlekedjenek!
  • A gépkocsival közlekedők – a gyalogosokra, a biciklisekre és a motorkerékpárosokra tekintettel – fokozott körültekintéssel kezdjék meg a kanyarodást, a sávváltást, és az elsőbbségadásra vonatkozó szabályokat mindig tartsák be!

 

Fotó: police.hu

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legfrissebbek
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Megtisztult a Stromfeld lakótelep első két félköríve is
A SZOVA Nonprofit Zrt., a Szompark Kft. és a Közterület-felügyelet korábbra tervezte, de a csapadékos időjárás miatt végül csak most tudták elvégezni a Stromfeld lakótelep első két félkörívének komplex takarítását.
Fejtetőn állt meg egy Mazda pick-up a 84-esen Rábapatynál
A kocsi szombat hajnalban a 84-es főúton Rábapaty határában egy jobbra ívelő kanyarban egyenesen haladt tovább, a menetirány szerinti bal oldalon letért az útról, majd az árkon áthajtva villanyoszlopnak ütközött és felborult. A Mazdában ketten utaztak, a sofőr és az utas is megsérült.
Plakátügy: új eljárás jön az Alkotmánybíróság döntése nyomán
Az úgynevezett plakátügyben a Kúria korábban megállapította: nem végzett választási tevékenységet az AGORA-Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft., valamint két másik önkormányzati cég, a SZOVA NZrt. és a Vásárcsarnok sem a városi identitáskampányhoz kapcsolódó hirdetési plakátok kihelyezésével. A Fidesz-KDNP a döntés ellen alkotmányjogi panaszt nyújtott be, amit az Alkotmánybíróság (AB) megalapozottnak talált, és a Kúria végzését megsemmisítette. A folytatásban ismét a Kúria elé kerül az ügy, a testületnek újra kell tárgyalnia a felülvizsgálati kérelmet.
Gyereknapi forgatag a Sportháznál
Idén is sokféle program, előadás, foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat a városi gyermeknapi forgatagon. Az AGORA – Művelődési és Sportházba, valamint a körülötte lévő területre érkezőket játékország fogadja május 26-án, vasárnap 14 órától. Lesz akadálypálya, logikai készségfejlesztő játszóház, kézműves foglalkozás, zene, bábszínház és buszbemutató is.