km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Jól futballozott a Haladás Viktória, a gólokat viszont a Győr szerezte a nyugati zöld-fehér rangadón

Jól futballozott a Haladás Viktória, a gólokat viszont a Győr szerezte a nyugati zöld-fehér rangadón

A vasiak a 3-0-s vereség ellenére egyenrangú partnerei voltak a Rába-partiaknak.

 

SIMPLE NŐI LIGA 8. FORDULÓ

HALADÁS VIKTÓRIA - ETO FC GYŐR 0-3 (0-2)

Haladás Viktória: Dobó-Nagy – Németh A., Kovács V., Pintér, Szabó F. (Balogh, 81.) – Nagypál (Varró, 70.), Németh M. (Sweatman, 46.), Urbán, Kis (Csizmadia, 81.) – Vladulescu, Szil (Novák, 58.).

Edző: Markó Edina

Győr: Borók – Öreg (Sali, 78.), Kovács L., Savanya, Vida – Nagy F., Zágonyi (Ladhani, 51.), Süle (Kern, 78.), Frajtovic – Vachter, Kocsán (Semanová, 68.)

Edző: Dörnyei Balázs

Gólszerzők: Vachter 2 (14., 44.), Kocsán 67.

 

Nyugat-dunántúli zöld-fehér rangadó várt a Haladás Viktória együttesére. Markó Edina tanítványai a tavalyi idény ezüstérmesét, az ETO FC Győrt látták vendégül. 

 

Lendületesen, mindenfajta megilletődöttség nélkül kezdett a házigazda, veszélyesebben is játszott ellenfelénél, ám ahogy telt az idő, a vendégek egyre inkább kezdték magukhoz ragadni a kezdeményezést, Vachter Fanni révén pedig a 14. percben sikerült is megszerezniük a vezetést. Jó iramot diktáltak a csapatok, a szombathelyiek előtt is adódtak bizony komoly lehetőségek: előbb Ana-Maria Vladulescu egyenlíthetett volna, majd Urbán Viktória fejesénél kellett tisztáznia a vendégeknek. Dobó-Nagy Boglárkának is nagy bravúrt kellett bemutatnia, a 44. percben azonban már ő is tehetetlen volt: Vachter Fanni második találatát is megszerezte, ez pedig azt jelentette, hogy 2-0-s győri vezetéssel fordultak a csapatok. 

 

A szünet után egy pillanatra sem látszott a vasiakon, hogy feladnák a pontszerzés, vagy akár a győzelem lehetőségét, nagy elánnal, bátran támadtak és több alkalommal is zavart tudtak kelteni a zöldmezesek hátsó alakzatában. Újabb gólt mégis Dörnyei Balázs együttese szerzett, a 67. percben Kocsán Petra értékesített egy büntetőt, 3-0 volt a vendégeknek. A hátralévő időben inkább gyűrték egymást a csapatok, komoly helyzetet már nem igazán jegyezhettünk fel, a mérkőzés pedig a vendégek 3-0-s győzelmével zárult. A szombathelyiek számára mindenképpen örömteli esemény volt, hogy majdnem napra pontosan egy esztendővel térdműtéte után visszatérhetett a csapatkapitány, Balogh Henrietta.

 

A Simple Női Ligában a következő héten válogatott szünet miatt nem rendeznek fordulót, a zöld-fehérek legközelebb november 4-én, szombaton a Szekszárd otthonába látogatnak.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel.
Három kocsi karambolozott a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között (Videóval)
Félpályán haladhat a forgalom a 87-es főúton Tanakajd és Táplánszentkereszt között. Két embert szállítottak kórházba, számol be a hírről a 112press.hu Facebook-oldala.
Találkoztak a vármegyeszékhely egykori tűzoltói
Nyugdíjas találkozón látták viszont egymást az egykori kollégák a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon február 16-án.
A kánai menyegző a SZEDIK-ben
A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ (SZEDIK) és a Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Értünk? Értünk! - Tanuljunk együtt, egymástól, egy-másért! elnevezésű programja újabb állomásához ért: ezúttal a kánai menyegző történetébe csöppentek a negyedikes diákok és az intézmény fogyatékkal élő lakói.
Az eddigi legnagyobb főnyeremény halmozódott fel a magyarországi ötöslottón
A ötöslottón ezen a héten 6,45 milliárd forint a megnyerhető főnyeremény összege, amely a játék 67 éves történetének eddigi legnagyobb nyereményösszege - tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. szerdán az MTI-t.