km/óra
  2023.12.09., szombat  •  Natália napja
Suzuki Vitara Suzuki Castrum
Suzuki S Cross Suzuki Castrum
Suzuki Swift Suzuki Castrum
Jelentős, kortárs képzőművészeti tárlat kerülhet Szombathelyre

Jelentős, kortárs képzőművészeti tárlat kerülhet Szombathelyre

Új kiállítás nyílhat a Szombathelyi Képtárban, írja a város honlapja.

A tudósítás szerint: "Szombathelyre látogatott a Leopold Bloom Képzőművészeti Díj egyik alapítója, Mary McLoughlin és lánya Alice Ward, valamint Kollár Dalma Eszter művészeti vezető és Müller Henrik, a magyarországi Leopold Bloom Képzőművészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke. A delegációt a városházán fogadta dr. Nemény András, Szombathely MJV polgármestere, Horváth Soma kultúráért is felelős alpolgármester és Prieger Szabolcs, a szombathelyi Bloomsday szervezője.

A delegáció látogatásának határozott célja volt: a Bloomsday Szombathelyt immáron két éve támogató alapítvány a dublini házaspár, Mary és John Ward felajánlásának köszönhetően a Szombathelyi Képtárban tervez állandó kiállítást létrehozni, melyek közt láthatóak lesznek az elmúlt évek Leopold Bloom-díjasai és a döntőbe jutottak alkotásai is.

A hétfői látogatáson a vendégek Csapláros Andreával, a Savaria Múzeum igazgatójával közösen tekintették meg a tárlatnak jövőben helyet adó Szombathelyi Képtárat.

A 2011 óta kétévenként meghirdetett Leopold Bloom-díj célja, hogy támogassa a hazai képzőművészek nemzetközi karrierépítését és elősegítse a szorosabb képzőművészeti kapcsolatok kiépítését Magyarország és a nyugat-európai országok között. A Leopold Bloom Képzőművészeti Díj az elmúlt évek során Magyarország vezető kortárs művészeti díjává vált."

Fotó: Bonyhádi Zoltán

Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
Savaria Fórum 32. évfolyam 44. szám - 2023.12.08.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
December 10-től a teljes szakaszon a MÁV közlekedteti a Szombathely-Budapest InterCityket
Több jelentős változás is ételbe lép a 2023/24. évi közforgalmú vasúti menetrend bevezetésével. Idén december 10-től a két személyszállítást végző vasúttársaság, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. is áttér a járat alapú közlekedésre, olvasható a GYSEV közleményében.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Itt vannak a 2023-as szombathelyi adventi vásár programjai
November 24-én nyílik meg a szombathelyi Fő téri 2023-as adventi vásár. Itt vannak a részletes programok.
Megnyílt 2023. adventi vására, amit minden szombathelyinek látnia kell
A Fő téren felgyúltak a fények, elindult az adventi kisvonat, és forralt bor illata száll: megnyílt Szombathely minden eddiginél látványosabb adventi vására.
Folytatódnak a pályaépítési munkák a szombathelyi vasútállomáson, módosulnak a menetrendek
Szombathely állomáson 2024. január 31-ig tovább folytatódnak a pályaépítési munkálatok. A vágányzár alatt a Szombathely állomásról induló és érkező vonatok többsége módosított menetrend szerint közlekedik, áll a GYSEV közleményében.