km/óra
  2024.06.20., csütörtök  •  Rafael napja
Járdák és játszóterek újulnak meg a Joskar-Ola városrészen

Járdák és játszóterek újulnak meg a Joskar-Ola városrészen

Kelemen Krisztián, a körzet képviselője és Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje számolt be a fejlesztésekről, amik hamarosan elkezdődnek a Joskar-Ola lakótelepen.

Nem véletlenül a Pázmány Péter körút 42. elé hirdette meg csütörtöki sajtótájékoztatóják Kelemen Krisztián, a Joskar-Ola városrész képviselője, ugyanis (mint mondta) a lakótelep egyik legrosszabb járda található ott. "Ahol állunk, a járda 45 éve épült és 10-15 éve ilyen rossz állapotban van. Joggal panaszkodtak a lakók, így most elmondhatom, hogy a Pázmány Péter körüt 42-52. előtti járdaszakasz idén végre megújulhat" - számolt be Kelemen Krisztián.

A képviselő elmondta: a Pázmány Péter körút 54-64. előtti járdát is ugyanaz a kivitelező fogja felújitani, mint az előbbinél: egyik 24, másik 20 millió forintba fog kerülni.

"A járdafelújítás mellett a zöldterületet is rendbe tesszük, és két játszótéren 2-2 játékelem is kihelyezésre kerül összesen 1,8 millió forint értékben" - számolt be Kelemen Krisztián.

Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármestere egy jó példaként említette a Joskar-Ola városrészt, ami pozitív példa a körgyűlési többségükre. "Kelemen Krisztián út- és járdafelújítási javaslatait mindig leszavazta a közgyűlés. Januártól viszont többségbe kerültünk, így itt is megújulhatnak járdák, utak és játszóterek, parkolók is létesülhetnek. Ismeretes, 500 milió forinttal többet különítettünk el útfelújításra és plusz 30 milliós keretet játszótérfelújításra. Az itteni fejlesztések is ezeknek a döntéseknek az eredményei. Aki pedig azt mondja, hogy lehetetlen teljesíteni az útfelújítási programunkat, az hazudik" - utalt Balázsy Péter véleményére az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, majd elmondta: ők a a luxusberuházásoktól vesznek el és konkrét, mindenki mindennapját érintő beruházásokra fognak pézt fodítani a jövőben.

Kelemen Krisztián végül bemutatta a Pázmány Péter körút 2-22. tömbbelsőnél folyamatban lévő zöldterületfejlesztést is. "Itt új sétány épül új növényekkel új fák,kal és 7 új padot is kihelyezünk. Ezt a saját képviselői keretemből finanszíroztam meg, 2,8 millió forint lesz a költsége. Kifejezetten a lakók kérése és véleménye alapján terveztük a beruházást" - mondta a képviselő, majd megemlítette, hogy a Joskar Ola városrészen három helyszínen építenek majd parkolókat: a Pázmány Péter körút 25. mellett, a Barátság utca 17. mellett és a Károlyi Antal utca végén. Ez összesen akár 126 férőhelyet is jelenthet, a tervezés pedig már folyamatban van.

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Savaria Fórum 33. évfolyam 23. szám - 2024.06.14.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Záporok és jégeső miatt adtak ki riasztást vármegyénkre is
Öt megyére adott ki figyelmeztetés zivatarok miatt szombaton a HungaroMet. Az előrejelzés szerint késő délutántól záporok alakulhatnak ki Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyében. Vasárnap pedig az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok.
Minden idők legmagasbb vízszintjét várják a Rábán, óriási a készültség (képgaléria)
Továbbra is nagy a készültség Körmenden, rekord vízállással tetőzhet a Rába. A hidat lezárták, több folyómenti kiskert és a szabadidőközpont is víz alá került. Az eddigi 520 centiméter legmagasabb vízállásnál 20 centivel magasabb vízszintre számítanak.
Bloomsday 2024: az itt és most ünnepe
30. alkalommal ünnepli Szombathely városa, hogy James Joyce Ulyssesének főhősét, Leopold Bloomot szombathelyi származásúként írta bele a világirodalomba. Az idei, háromnapossá bővült ír–magyar fesztivál, a Bloomsday első napján már nyilvánvalóvá vált, hogy városunk minden idők legszínesebb kortárs művészeti fesztiválja vette kezdetét, melyen a magaskultúra és könnyedebb szórakozás egyaránt képviselteti magát.
Sorsolás: gazdára talált nyereményjátékunk fődíja, a FIAT kabrió
Közjegyző jelenlétében kedden délelőtt megtörtént a májusban indult nyereményjátékunk sorsolása és gazdára talált a FIAT 500-as kabrió.
A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, a Rába tetőzött már
A vártnál alacsonyabb szinten tetőzött a Rába: az előre jelzett 530 helyett hétfőn este 9 órakor 477 centiméteres csúcsot mértek Körmendnél. A belvárosi hidat tegnap lezárták, ma reggel pedig újra megnyitották. A Pinka meghaladta a valaha mért legmagasabb vízszintet, felső folyásán elkezdődött az apadás, az alsó szakaszon még árad. A védekezési munkák zajlanak, nagy az összefogás a falvakban. Továbbra is több út járhatatlan a vármegyében.