km/óra
  2020.12.01., kedd  •  Elza napja
Járdák és játszóterek újulnak meg a Joskar-Ola városrészen

Járdák és játszóterek újulnak meg a Joskar-Ola városrészen

Kelemen Krisztián, a körzet képviselője és Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje számolt be a fejlesztésekről, amik hamarosan elkezdődnek a Joskar-Ola lakótelepen.

Nem véletlenül a Pázmány Péter körút 42. elé hirdette meg csütörtöki sajtótájékoztatóják Kelemen Krisztián, a Joskar-Ola városrész képviselője, ugyanis (mint mondta) a lakótelep egyik legrosszabb járda található ott. "Ahol állunk, a járda 45 éve épült és 10-15 éve ilyen rossz állapotban van. Joggal panaszkodtak a lakók, így most elmondhatom, hogy a Pázmány Péter körüt 42-52. előtti járdaszakasz idén végre megújulhat" - számolt be Kelemen Krisztián.

A képviselő elmondta: a Pázmány Péter körút 54-64. előtti járdát is ugyanaz a kivitelező fogja felújitani, mint az előbbinél: egyik 24, másik 20 millió forintba fog kerülni.

"A járdafelújítás mellett a zöldterületet is rendbe tesszük, és két játszótéren 2-2 játékelem is kihelyezésre kerül összesen 1,8 millió forint értékben" - számolt be Kelemen Krisztián.

Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármestere egy jó példaként említette a Joskar-Ola városrészt, ami pozitív példa a körgyűlési többségükre. "Kelemen Krisztián út- és járdafelújítási javaslatait mindig leszavazta a közgyűlés. Januártól viszont többségbe kerültünk, így itt is megújulhatnak járdák, utak és játszóterek, parkolók is létesülhetnek. Ismeretes, 500 milió forinttal többet különítettünk el útfelújításra és plusz 30 milliós keretet játszótérfelújításra. Az itteni fejlesztések is ezeknek a döntéseknek az eredményei. Aki pedig azt mondja, hogy lehetetlen teljesíteni az útfelújítási programunkat, az hazudik" - utalt Balázsy Péter véleményére az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, majd elmondta: ők a a luxusberuházásoktól vesznek el és konkrét, mindenki mindennapját érintő beruházásokra fognak pézt fodítani a jövőben.

Kelemen Krisztián végül bemutatta a Pázmány Péter körút 2-22. tömbbelsőnél folyamatban lévő zöldterületfejlesztést is. "Itt új sétány épül új növényekkel új fák,kal és 7 új padot is kihelyezünk. Ezt a saját képviselői keretemből finanszíroztam meg, 2,8 millió forint lesz a költsége. Kifejezetten a lakók kérése és véleménye alapján terveztük a beruházást" - mondta a képviselő, majd megemlítette, hogy a Joskar Ola városrészen három helyszínen építenek majd parkolókat: a Pázmány Péter körút 25. mellett, a Barátság utca 17. mellett és a Károlyi Antal utca végén. Ez összesen akár 126 férőhelyet is jelenthet, a tervezés pedig már folyamatban van.

 

Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
Péntektől változtak a kapcsolattartási szabályok Ausztriában
November 27-től változtak a személyes kapcsolattartás szabályai a kijárási korlátozás idején. Az új rendelet értelmében a közeli hozzátartozók közé csak a szülők, gyermekek és testvérek tartoznak majd, a nagyszülők viszont vigyázhatnak kiskorú unokáikra. Péntektől a háztartások egyszerre csak egy vendéget fogadhatnak, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
Rendőrautók vettek körbe egy Volvót Szombathely határában – több embert előállítottak a járműből
Kőszeg felé tartott a 86-os és 87-es főút közös szakaszán, Szombathely határában egy Volvo személyautó, amikor hirtelen több rendőrautó kényszerítette megállásra a sofőrt.
Szerdán több szombathelyi utcában is áramszünet várható
Az E.On üzemszüneti értesítője szerint 2020. december 2, án, szerdán reggel 7.30-tól délután 13.30-ig az alábbi területeken lesz áramszünet a hálózat fejlesztése miatt:
legfrissebbek
Termelői gasztrokaluz vezet át minket az országon
TOP 100 termelő címmel gyűjti össze a legmagasabb minőségű magyarországi alapanyagok előállítóit és beszerzési forrásait a Magyar Konyha legújabb gasztrokalauza. A 136 oldalas, térképpel ellátott kiadvány a magazin most megjelent ünnepi számával együtt érhető el.
Milliós bírság vár a Barcára Messi emlékezése miatt
A FIFA szabályzata szerint 3000 eurós büntetést fog kapni a Barcelona, amiért Lionel Messi Diego Maradona mezével emlékezett a múlt héten elhunyt argentin legendára.
Jövő decemberben lesz a téli Universiade
Jövő decemberben rendezik meg az eredetileg januárra tervezett, de már korábban elhalasztott téli Universiadét, amelyet 2021-ben még ezen a néven bonyolítanak le.
Évtizedek óta nem volt ilyen tiszta az európai levegő
Az Európai Unió üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben, a kibocsátások 24 százalékkal csökkentek az 1990-es szinthez képest - derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett éves uniós éghajlat-politikai eredményjelentéséből.
Meg akarta ölni Szombathelyen a volt barátnőjét, 13 évet kapott
A Szombathelyi Törvényszék a vádlottat 1 rendbeli előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, 1 rendbeli hamis vád bűntette, 1 rendbeli hamis tanúzásra felhívás bűntette, 2 rendbeli zaklatás vétsége, 1 rendbeli folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és 1 rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége miatt halmazati büntetésül 13 év fegyházra, 5 év Vas megye területéről való kitiltásra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, áll az ügyészség közleményében.