km/óra
  2024.04.14., vasárnap  •  Tibor napja
Január elsejétől megéri a szomszédos országokban tankolni

Január elsejétől megéri a szomszédos országokban tankolni

Januárban a Mol két részletben összesen 41 forinttal emeli az üzemanyagok árát, érvényesítve a megemelkedett jövedéki adót. A Világgazdaság összeállítása szerint viszont már az első, január 1-től bevezetett emeléssel is drágább Magyarországon tankolni, mint lényegében bármelyik környező országban, ezért a jövőben a magyar határ mentén megindulhat a benzinturizmus - írta meg a Telex.

A Holtankoljak.hu adatai szerint január 4-én 561 és 599 forint volt a benzin és a gázolaj átlagos ára a magyar benzinkutakon. A Világgazdaság gyűjtése szerint pedig a legtöbb szomszédos országban ennél olcsóbban lehet legalább az egyik, de sok esetben mindkét üzemanyagból tankolni.

A portál az ukrán és osztrák árakat nem vizsgálta, de 380 forintos euróárfolyammal számolva Horvátországban, Szlovéniában és Romániában is olcsóbb a magyar átlagárnál a benzin és a dízel, míg Szlovákiában csak gázolajat lehet olcsóbban venni, mint itthon - írja a Telex.

 

címkék
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam 14. szám - 2024.04.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Már tudják, hol mérnek a vasi rendőrök a Speedmarathonon
A vasi rendőrök száznál is több javaslatot kaptak az itt élőktől, hogy hol mérjenek majd április 19-én.
Szombaton elstartol a Spartan, itt vannak a részletek
Április 13-án, szombaton Szombathelyre érkezik a Spartan, a világ egyik legnépszerűbb akadályfutó versenysorozata. Több ezer magyar és nemzetközi versenyzőt várnak a szervezők. Épülnek a látványos akadálypályák, melyek csak arra várnak, hogy szombat reggel nyolc órakor elstartoljanak a versenyzők. Szólunk előre, hogy több utcában is forgalomkorlátozás lesz.
Nehéz lesz az április a Rumi úton közlekedőknek
Napokon belül indul a város legforgalmasabb déli bevezető útjának felújítása, a Rumi út aszfaltozása miatt a hónap végén várhatóan pár napig teljes lezárás lesz a szakaszon, de már a marási munkák idején is lassabb haladásra kell számítani.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Szólunk előre: április második hetében több helyen is útlezárások lesznek Szombathelyen
Szombathely 800 millió forintos önkormányzati forrásból megvalósuló útfelújításának részeként több helyszínen kezdődnek vagy folytatódnak munkálatok április második hetében, ezért lezárásokra, korlátozásokra kell számítani.