km/óra
  2024.07.25., csütörtök  •  Kristóf, Jakab napja
Ittas sofőr Fordja tolt össze három parkoló autót Szombathelyen

Ittas sofőr Fordja tolt össze három parkoló autót Szombathelyen

A gyalogosgázolás után néhány órával történt egy újabb baleset a 11-es Huszár úton. Egy bódult nő hajtott bele egy szabályosan parkoló Opelbe, amit nekitolt két VW-nek, írja a 112press.hu.

A beszámoló szerint: "Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt szombaton este a szombathelyi 11-es Huszár úton, 40 méterrel a délutáni gyalogoselütés helyszínétől. Egy Ford tartott a belváros irányába, amikor eddig ismeretlen okból a járművet vezető középkorú nő belehajtott egy út szélén parkoló osztrák rendszámú Opelbe, amit egy magyar rendszámú Volkswagennek lökött. A sort egy szerb rendszámú VW zárta.

A balesetnek fültanúja volt egy járőrpár, akik nem sokkal korábban haladtak el a parkoló autók mellett a rendőrautóval, de a nagy csattanást hallva visszafordultak. A szemtanúk elmondása alapján a baleset okozója nem feltétlenül akart a helyszínen maradni, megítélésük szerint elhajtott volna az összetört autóval, de a rendőrök megakadályozták ebben.

A szemmel láthatóan bódult nőről kiderült, hogy alkoholt fogyasztott vezetés előtt, ezért őt előállították a rendőrkapitányságra. Mint kiderült, az Opel csomagtartójában költözés miatt szállított használati tárgyak voltak. Ezt nem sokkal később pakolták volna ki az autóból, így szerencse, hogy a Ford nem akkor csapódott neki az autónak, amit egyébként méterekkel előre lökött.

A helyszíni szemle ideje alatt egy sávon haladhatott a forgalom a belváros irányába. Nem alakult ki torlódás, de ismét akadt balesetveszélyes szituáció. Egy sofőr ráfeledkezett a baleseti helyszínre és az utolsó pillanatban vette észre a gyalogátkelőhelyen áthaladó gyalogost. Erős fékezéssel még el tudta kerülni az elütést."

(Fotó: Tánczos Mihály)

Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Savaria Fórum 33. évfolyam különszám - 2024.07.12.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Embert gázolt a celldömölki vonat
Gázolás miatt szünetel a vonatforgalom Zalaegerszeg és Zalaszentiván között, a Celldömölk-Ukk-Zalaegerszeg vonalon késésekre kell számítani – közölte a Mávinform kedd reggel Facebook-oldalán.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.