km/óra
  2024.05.30., csütörtök  •  Janka, Zsanett napja
Nyereményjáték: Nyerj egy cabriót!
Ittas felindultságában ököllel ütötte ki a lakások ablaküvegét Kőszegen

Ittas felindultságában ököllel ütötte ki a lakások ablaküvegét Kőszegen

A Kőszegi Járásbíróság garázdaság vétsége miatt 140.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy büntetlen előéletű férfit, közölte az ügyészség.

 

A tényállás szerint a vádlott 2022. október 15-én este Kőszegen egy baráti társaságban alkoholt fogyasztott, ittas állapotban került. Egy tanúval szóváltásba keveredett, vele kiabálni kezdett, majd felindultságában a Kőszeg, Rákóczi Ferenc utca egyik lakásának ablaküvegét ököllel megütötte, amely ettől kitörött. Ezt követően átment az utca túloldalára, ahol egy másik lakás üvegét ütötte meg, amely ettől ugyancsak kitörött. Majd a vádlott visszament a Rákóczi és Rohonci utcák kereszteződésében várakozó tanúhoz, majd őt meglökte, s tovább kiabált vele. 


A terhelt kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban, így a környéken lakó és az utcán tartózkodó személyekben megbotránkozást, riadalmat keltsen. A terhelt az ablakok betörésével összesen 15.866 forint rongálási kárt okozott, amelyet megtérített.


Az ítélet jogerős.

Nyereményjáték: nyerj egy kabriót!
Katasztrófavédelem álláshirdetés 2024
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Savaria Fórum 33. évfolyam 20. szám - 2024.05.24.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
“Jancsó, nekem te vagy a Haladás…” - érzelmes posztban búcsúzik a zöld-fehér példakép
Jancsó András rúgott bombagólt az NB I-ben a Gerával, Bödével, Dibusszal felálló Fradinak az Üllőin, de pályafutása legmeghatározóbb pillanatai mégis idén történtek, és mindkettő a pályán kívül. Hosszú posztban reagál a Szombathelyi Haladás 28 éves, megkérdőjelezhetetlenül lokálpatrióta labdarúgója a csapattal történtekre.
Kedden két fontos szombathelyi vasúti átjárónál sem működnek majd a jelzőlámpák
Biztosítóberendezés fenntartási munkálatokat végez május 28-án kedden két forgalmas szombathelyi vasúti átjárónál is a GYSEV.
Ha jövő héten IC-vel készült Budapestre, ennek nem fog örülni
Vonatok helyett pótlóbuszok járnak hétfőtől Szombathely és Csorna között, pályakarbantartási munkák miatt.
Vármegyei I. osztály: lezárult a bajnokság, a Királyé lett az ezüstérem a Haladás mögött, a harmadik helyet a Vép szerezte meg
A Sárvár a hatalmas vihar, jégeső miatt találkozója nagy részét műfüvön játszotta és 0-0-ra végzett a Csákánydoroszlóval, de a Söpte és Szentgotthárd is megosztozott a pontokon. A Haladás gólzáporos mérkőzésen hozta el a három pontot Táplánból, míg a Körmend, a Vasvár és a Szarvaskend egyaránt három gólt szerezve nyert hazai környezetben.
Programajánló – Szombathely: Food & Music Weekend, gyereknap és magyar hősök napja
A május 25-26-ai hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők. A jövő hét is tartogat érdekességeket.