km/óra
  2024.03.01., péntek  •  Albin napja
Isten éltesse, Erdei Zsolt!

Isten éltesse, Erdei Zsolt!

Ma 49 esztendős. 1974. május 31-én Budapesten született Erdei Zsolt, becenevén "Madár" egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok.

A Paprika Blog beszámolója szerint: "1992-ben a Csanády Árpád Központi Sportiskolában érettségizett.

Felnőtt pályafutását 1995-ben kezdte a 75 kg-os mezőnyben, amatőrként 20 vereség mellett 212 győzelmet könyvelhetett el.

Nevelőedzői Szakos József és Fehér Mihály voltak, később Klein Csaba, majd Fritz Sdunek vezetésével ért el sikereket.

Legjobbnak tartott mérkőzését Budapesten, 1997. október 25-én Ariel Hernández ellen vívta. Profi pályafutását 2000. november 6-án kezdte, az Universum Box-Promotion versenyzőjeként. A hamburgi klub színeiben több, mint öt évig volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka. A német istálló menedzselésében 2009. november 21-én lépett utoljára a ringbe, amikor is – súlycsoportváltást követően – a WBC cirkálósúlyú világbajnoki övét is elhódította; szerződése 2010 júniusában járt le. Ugyanazon év nyarán három plusz két mérkőzésre szóló megállapodást kötött a világ egyik leghíresebb promóterével, Lou DiBellával, akinek segítségével megpróbált az amerikai bokszpiacra betörni. Sorozatos sérülései miatt 2011 őszén úgy döntött, egy ideig felhagy az ökölvívással.

2013. március 30-án visszatért az aktív bokszolók világába és ringbe szállt az egykori kick-box-os Gyenyisz Gracsovval – a találkozót Zsolt elvesztette. 2014. március 8-án a grúz Salva Dzsomardasvili legyőzésével megszerezte a WBO Európa-bajnoki címét, majd bejelentette visszavonulását.

Profi karrierje elején a népszerű német Scooter együttes Don't let it be me, később pedig a magyar Republic együttes Szállj el kismadár című dala volt a bevonulózenéje.

2017 áprilisában a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnökének választották.

2020 augusztusában a szakmai társelnöki posztjáról lemondott."

Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
Savaria Fórum 33. évfolyam 7. szám - 2024.02.23.
tematikus oldalak
legfrissebbek
Díjazta a minisztérium a város klímastratégiáját
Zöldinfrastruktúra kategóriában Klímabarát-díjat vehetett át a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumtól a szombathelyi önkormányzat.
Közel 30 millió forintot sikkasztott egy vasi cég volt ügyvezetője
A Szombathelyi Járásbíróság 1 rendbeli jelentős értékre, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és más bűncselekmény miatt halmazati büntetésül 1 év 4 hónap - végrehajtandó - börtönre, 300.000 forint pénzbüntetésre ítélt egy férfit. Eltiltotta továbbá 3 évre a gazdasági társaságok vezető tisztségviselői tevékenységének ellátásától. Kötelezte a vádlottat a sértett javára 28.824.786 forint kártérítés, valamint az állam javára 577.899 forint bűnügyi költség megfizetésére.
Csak a vármegye- és országbérlet marad a MÁV-nál és a Volánnál, bővülő kedvezmények, új napijegyek március 1-től
Ingyenes utazás a 14 év alatti gyermekeknek, 50%-os, állandó kedvezmény a közalkalmazottaknak, új, 24 órás vármegye- és országbérletek. Egyebek mellett ezek jellemzik a MÁV-VOLÁN-csoport március elsejétől érvényes új tarifarendszerét. A jelenlegi 15 bérletkonstrukció helyett tavasztól mindössze kettő marad, a vármegye- és országbérlet, míg az eddigi kedvezményrendszer jelentősen egyszerűsödik, a mostani 65 helyett mintegy 20 kedvezménytípus marad. Összegyűjtöttük milyen változások lesznek a helyi és helyközi közlekedésben.
Nem szabadulhat a bicskei pedofil igazgató
V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, akit 2019-ben nyolc év börtönre ítélték jogerősen folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt, szeretett volna feltételesen szabadlábra kerülni, de az ítéletben eljáró büntetés-végrehajtási bíró a férfi meghallgatása után csütörtökön úgy határozott, hogy elutasítja a kérést, értesült a 24.hu.
Változóan felhős-napos, de enyhe idő várható a tavasz első hétvégéjén
Folytatódik a megszokottnál enyhébb időjárás a tavasz első hétvégéjén is: pénteken még több helyen lehet eső, majd csökken a csapadékhajlam, és gyengén felhős, napos idő várható 12-19 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.