km/óra
  2022.08.17., szerda  •  Jácint napja
Futsal: újabb győzelem, az Újpest is fejet hajtott a címvédő Haladás előtt

Futsal: újabb győzelem, az Újpest is fejet hajtott a címvédő Haladás előtt

A szombathelyiek 4-2-es sikerrel hangoltak a jövő heti Berettyóújfalu elleni rangadóra.

 

FÉRFI FUTSAL NB I. FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS 2. FORDULÓ 

HALADÁS VSE - ÚJPEST FC-220VOLT 4-2 (3-0)

HALADÁS VSE: Alasztics Marcell - Hajmási Milán, Dróth Zoltán, Dávid Richárd, Vas Ádám, Gyimesi Máté, Kovács Máté, Szalmás Zoltán, Luiggi Longo, Sipos Gergő, Vatamaniuc-Bartha Dávid, Papp Zsombor, Gerencsér Antal, Henrique Diniz

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

ÚJPEST FC: Vámosi Marcell - Szeghy Szabolcs, Ricardo Sobral, Suscsák Máté, Harnisch Ákos, Tyukász Péter, Németh Péter, Sánta János, Horváth Benedek, Panyi Kristóf, Östör Martin, Szieber Martin

Játékos-edző: Németh Péter

Gólszerzők: Hajmási Milán (2'), Vatamaniuc-Bartha Dávid (14'), Dróth Zoltán 2 (15', 40'), ill. Suscsák Máté (35'), Horváth Benedek (39')

 

A felsőházi rájátszás első hazai mérkőzése következett hétfő este a Haladás futsalcsapata számára. Juanra Calvo legénysége az Újpest gárdáját látta vendégül a Haladás Sportcsarnokban, a cél pedig nem lehetett más, mint a bajnoki pontok gyarapítása.

 

Ennek megfelelő elánnal vetette bele magát a mérkőzésbe a zöld-fehér együttes: Vas Ádám lövése az első percben alig ment el a kapufa mellett, a második minutumban viszont már sikerült megszereznie a vezetést a HVSE-nek, méghozzá egy remekbe szabott Dróth Zoltán-Hajmási Milán összjáték után (1-0). Nagyon bekezdtek a vasiak, egymás után dolgozták ki a lehetőségeket, de távoli lövésekkel is bátran próbálkoztak. A játék képéről sok mindent elárul, hogy Alasztics Marcellnek a játékrész derekán kellett először komoly védést bemutatnia. Nagy fölényben játszottak Dróth Zoltánék, s hiába kért időt Németh Péter, a 15. percben kétszer is zörgött csapata hálója: először Vatamaniuc-Bartha Dávid értékesített egy kipattanót, majd Dávid Richárd sarokrúgása után Dróth bombázott a kapuba (3-0). A két együttes nem igazán volt egy súlycsoportban az első játékrészben, 3-0 állt az eredményjelzőn húsz percnyi játék után.

 

A pihenő jót tett a vendégeknek, masszívabb, szervezettebb, bátrabb Újpesttel találta magát szemben a Juanra-legénység. Szükség volt rá, jól működjön a szombathelyiek védekezése, amiből aztán jöhettek a gyors kontrák. A veszélyesebb csapat ebben a periódusban is a zöld-fehér alakulat volt, Hajmási, valamint Dróth kísérleténél is Vámosi-bravúr mentette meg a fővárosiakat az újabb bekapott góltól. A hazaiak igyekeztek annyit kiadni magukból, amennyit szükségesnek ítéltek meg, felesleges kockázatot nem vállaltak, taktikus játékkal őrizték előnyüket. Alasztics Marcell remekül hatástalanította a lilák próbálkozásait, mindkét oldalon gyűltek a szabálytalanságok, így fél szemmel erre is figyelniük kellett a feleknek. Elsőként aztán a HVSE érte el a hat faultot, Suscsák Máté pedig ha a kisbüntetőt nem is, a kipattanót értékesíteni tudta, szépített az Újpest (3-1). A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, Sipos Gergő a lécet is eltalálta, de Alasztics Marcellnek is ébernek kellett lennie. A hajrában, a 19. percben emberelőnyös játékra váltott a vendég együttes, és bár egy labdavesztést könnyen kihasználhattunk volna, nem tudtuk gólra váltani az üres kapus lehetőséget, amit Horváth Benedek meg is büntetett, zárkóztak a Pest megyeiek (3-2). Az utolsó minutumban aztán időt kért a Haladás spanyol mestere, ami hatásosnak bizonyult, ugyanis pár másodperccel később a sakk-matt helyzet végén duplázó Dróth Zoltán révén visszaállt a kétgólos különbség (4-2). Innen már nem volt visszaút az Újpestnek, ami azt jelentette, hogy ezúttal is sikerült itthon tartani a három pontot a Haladásnak a fővárosiak ellen,

 

Dróth Zoltánék számára február 28-án folytatódik a bajnokság, a HVSE a nagy rivális Berettyóújfalu otthonába látogat 18 óra 30 perces kezdettel.

 

Fotó: Nagy Jácint

 

Malomsoki Cintia

 

 

 

 

Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
Savaria Fórum 31. évfolyam 28.szám - 2022.08.12.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Elszenvedte első vereségét a szezonban a Haladás, hajrában szerzett góllal nyert a Szeged Szombathelyen
A mérkőzést a korábban a zöld-fehéreknél is megforduló Gajdos Zsolt döntötte el a 84. percben.
Megyei II. osztály, északi csoport: több csapatnál is kiszakadt a gólzsák az első fordulóban
A Bozsok kilenc, az Uraiújfalu fél tucat találatig jutott, a Lukácsháza és a Sé is ötször vette be ellenfele kapuját. Idegenben nyert az Alsóújlak, valamint az Újperint, a Spari pedig 1-1-es döntetlent játszott a Gércével.
Megújul a 11-es Huszár úti streetball pálya
Több mint húszmillió forintból újul meg a streetball pálya a 11-es Huszár úti tömbbelsőben. A beruházás uniós pályázatból és a szombathelyi önkormányzat támogatásával jöhet létre. Erről tartott sajtótájékoztatót Bokányi Adrienn tanácsnok, a körzet önkormányzati képviselője.
A generátor szíjának elszakadása vezetett egy felsőjánosfai gépjárműtűzhöz
A tűzesethez a körmendi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik elvégezték a jármű áramtalanítását, írja a vasi katasztrófavédelem honlapja.
Kiszáradnak a fák, miért nem locsolják többet?
A Szompark hivatalos Facebook-oldalán jelentette meg az alábbi közleményt.