km/óra
  2020.12.01., kedd  •  Elza napja
Hol a csapatunk: szurkolói tüntetés lett az újabb Haladás-vereség vége

Hol a csapatunk: szurkolói tüntetés lett az újabb Haladás-vereség vége

Ezúttal a Nyíregyháza verte meg a Haladást a Rohonci úton (1–3), melynek következtében a zöld-fehérek kieső helyre csúsztak vissza az NB/II-es tabellán. A szurkolók tüntettek a lefújást követően…

A meccs előtt a közelmúltban a 75. születésnapját ünneplő Iszak Sándort köszöntötte a Haladás öregfiúk csapata nevében Sebestyén Péter, Halmosi Zoltán és Király Ferenc, illetve a Haladás részéről Tóth Miklós ügyvezető igazgató és Vörös Csaba technikai vezető, írja a haladas.hu..

 

Supka Attila a Gyurján – Tóth M., Jagodics, Jancsó, Németh Milán – Holdampf, Szekér – Tóth-Gábor, Németh Márió, Gaál – Novák kezdőnek szavazott bizalmat, ám a zöld-fehérek ezúttal is pocsék napot fogtak ki. Már a 8. percben előnybe kerültek a keletiek, a Haladás ötlettelenül futballozott, a kapura nem tudtak veszélyt jelenteni Gaálék. 


A fordulást követően valamelyest aktivizálta magát a házigazda, ekkor már lehetőségek is adódtak Jova kapuja előtt, gólt mégis a remekül kontrázó piros-kékek szereztek – ismét Hornyák volt eredményes. Jöttek sorra a hazai cserék, pályára lépett Kiss Bence, Medgyes és Szalay is, és a 85. percben Holdampf látványos találatával még fel is csillant a remény az egyenlítésre, ám a ráadásban az akkor már Németh Márió sérülése miatt tíz emberrel futballozó Halit ismét mattolta a Nyíregyháza: Kártik állította be az 1–3-as végeredményt. 


A szurkolók a „Hol a csapatunk?”, „Vedd le a mezt!” rigmusokkal tüntettek a gyengén focizó gárda ellen.


Vereségével a Haladás 12 ponttal a 18., kieső helyre csúszott vissza a tabellán. A szerdai, Ménfőcsanak elleni kupameccs után a 2. helyen tanyázó, tavaly még szintén NB/I-es MTK vendégei lesznek Jagodicsék. (KI)


Szombathelyi Haladás - Nyíregyháza Spartacus 1-3 (0-2).
Gól:
Holdampf 84. illetve Hornyák 2 (7., 61.), Kártik 91.

 


Egy felettébb gyanús szerelés a Nyíregyháza kapuja előtt Fotó: Nagy Jácint
Egy felettébb gyanús szerelés a Nyíregyháza kapuja előtt Fotó: Nagy Jácint

 

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatók:

 

 

Fotók: Nagy Jácint

Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
Savaria Fórum 29. évfolyam 44. szám - 2020.11.27.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Kurz: Ausztria a nyugati tartományokban kezdi a tömeges tesztelést
Sebastian Kurz osztrák kancellár bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt meghirdetett tömeges tesztelést a nyugati tartományokban, Vorarlbergben, Tirolban és Salzburgban kezdik meg december elején.
Péntektől változtak a kapcsolattartási szabályok Ausztriában
November 27-től változtak a személyes kapcsolattartás szabályai a kijárási korlátozás idején. Az új rendelet értelmében a közeli hozzátartozók közé csak a szülők, gyermekek és testvérek tartoznak majd, a nagyszülők viszont vigyázhatnak kiskorú unokáikra. Péntektől a háztartások egyszerre csak egy vendéget fogadhatnak, olvasható az orf.at-n.
Ausztriában a tömeges tesztelés december 5-én kezdődik
Elkészültek a koronavírus-tömegteszt tervek Ausztriában. December elején a tanárok, majd a rendőrök tesztelését végzik el, ezt követi önkéntes alapon a lakosság tesztelése. A tesztek mindenki számára ingyenesen elérhetőek lesznek, olvasható az orf.at-n.
Rendőrautók vettek körbe egy Volvót Szombathely határában – több embert előállítottak a járműből
Kőszeg felé tartott a 86-os és 87-es főút közös szakaszán, Szombathely határában egy Volvo személyautó, amikor hirtelen több rendőrautó kényszerítette megállásra a sofőrt.
Szerdán több szombathelyi utcában is áramszünet várható
Az E.On üzemszüneti értesítője szerint 2020. december 2, án, szerdán reggel 7.30-tól délután 13.30-ig az alábbi területeken lesz áramszünet a hálózat fejlesztése miatt:
legfrissebbek
Termelői gasztrokaluz vezet át minket az országon
TOP 100 termelő címmel gyűjti össze a legmagasabb minőségű magyarországi alapanyagok előállítóit és beszerzési forrásait a Magyar Konyha legújabb gasztrokalauza. A 136 oldalas, térképpel ellátott kiadvány a magazin most megjelent ünnepi számával együtt érhető el.
Milliós bírság vár a Barcára Messi emlékezése miatt
A FIFA szabályzata szerint 3000 eurós büntetést fog kapni a Barcelona, amiért Lionel Messi Diego Maradona mezével emlékezett a múlt héten elhunyt argentin legendára.
Jövő decemberben lesz a téli Universiade
Jövő decemberben rendezik meg az eredetileg januárra tervezett, de már korábban elhalasztott téli Universiadét, amelyet 2021-ben még ezen a néven bonyolítanak le.
Évtizedek óta nem volt ilyen tiszta az európai levegő
Az Európai Unió üvegházhatásúgáz-kibocsátása az elmúlt három évtizedben mért legalacsonyabb szintre csökkent 2019-ben, a kibocsátások 24 százalékkal csökkentek az 1990-es szinthez képest - derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett éves uniós éghajlat-politikai eredményjelentéséből.
Meg akarta ölni Szombathelyen a volt barátnőjét, 13 évet kapott
A Szombathelyi Törvényszék a vádlottat 1 rendbeli előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, 1 rendbeli hamis vád bűntette, 1 rendbeli hamis tanúzásra felhívás bűntette, 2 rendbeli zaklatás vétsége, 1 rendbeli folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége és 1 rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége miatt halmazati büntetésül 13 év fegyházra, 5 év Vas megye területéről való kitiltásra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, áll az ügyészség közleményében.