km/óra
  2024.06.24., hétfő  •  Iván napja
Hivatalos: Mátyus János a Haladás edzője - az új tréner hisz a bennmaradásban

Hivatalos: Mátyus János a Haladás edzője - az új tréner hisz a bennmaradásban

Mátyus János lett a Szombathelyi Haladás másodosztályú együttesének vezetőedzője. Séllei Árpád ügyvezető és az új tréner hétfőn sajtótájékoztatón írta alá a június 30-áig szóló, azonban a bennmaradás esetén meghosszabbítható kontraktust. 

Séllei Árpád elsőként köszönetet mondott Desits Szilárd megbízott vezetőedzőnek, akivel meglátása szerint ugyan javult a játék, de az eredmények nem jöttek. A tulajdonosi körrel egyeztetve gyorsan képbe került Mátyus János, aki néhány órás tárgyalást követően igent mondott a szombathelyiek megkeresésére. 


– Hiszek a bennmaradásban, korábban már többször oldottam meg ilyen feladatot. Azt tudni kell, hogy a kiesés elleni harc egy nagyon kemény kampány, minden héten játszol kvázi egy minidöntőt. A stábom még nem állt össze, január 2-án megyek be először az öltözőbe, addig talán már többet tudok arról is, hogy mely játékosok állnak rendelkezésemre. A felkészülést január 6-án kezdjük meg. Az nyilvánvaló, hogy erősítésekre lesz szükség, minden csapatrészben – fogalmazott Mátyus János. 


Séllei Árpád kérdésünkre elmondta: noha nem rózsás a klub gazdasági helyzete, de azon dolgoznak, hogy mielőbb szponzorokat szerezzenek a csapat mellé. „Minden rendben lesz a Haladásnál” – tette hozzá végül az ügyvezető, majd a felek aláírták a szerződést.   


 

 


Mátyus Jánosról ezt írta a Haladás hivatalos oldala:

A 45 éves győri születésű Mátyus János játékosként idehaza a Honvédban, az FTC-ben, Győrött és Tatabányán futballozott, külföldön pedig a német Cottbust, a skót Hiberniant és az osztrák Admira Wackert erősítette. Az NB I-ben 175 bajnokin 22 gólt szerzett a kemény kötésű bal oldali védő. A válogatottban 34 alkalommal szerepelt, három gólt szerzett. Edzői pályafutását a REAC-nál kezdte, majd 2014 nyarán Pápára került. Azonban csak néhány meccsen vezette a Lombardot, mert összeveszett Bíró Péterrel és távozott. Nem sokkal később már a Nyíregyházát irányította. A piros-kékekkel ugyan a 16 csapatos NB I. 12. helyén végzett, de tartozások miatt az MLSZ a harmadosztályba száműzte a szabolcsi gárdát. Mátyus maradt, csapata egyből feljutott az NB II-be – ám szezon közben szerződést bontottak vele. Aztán 2018-ban és 2019-ben az BLASZ I-ben szereplő REAC klubigazgatója volt – ám mivel nem jutott fel a csapat, többek között Mátyusnak is távoznia kellett.


Fotó: ulloi129.hu

Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Savaria Fórum 33. évfolyam 24. szám - 2024.06.21.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak