km/óra
  2023.04.01., szombat  •  Hugó napja
Vasárnap újra pályán a Szombathelyi Haladás

Vasárnap újra pályán a Szombathelyi Haladás

Vasárnap folytatódik az NB/II-es focibajnokság: a Szombathelyi Haladás az ötödik helyen telelt, lemaradása a már feljutást érő 2. pozícióban lévő Pécsiektől 7 egység. A zöld-fehérek elsőként a Nyíregyházát fogadják, a meccs vasárnap 1 órakor kezdődik. A keretben alig volt változás, Michal Hipp bízik a csapatában és a szurkolókban, ezáltal pedig a három pont megszerzésében a szezonnyitón.

Remekül teljesített a vasi együttes a téli leállás előtt: a sorozatban aratott három győzelemmel feljött a tabella ötödik helyére, a közvetlen élmezőnyhöz tapadva. Michal Hipp szeptemberi érkezése óta összességében is jobban megy a zöld-fehéreknek, hazai pályán csak a Budafok tudott pontot szerezni Ráczéktól. Érdekesség, hogy az élcsapatok közül az MTK-t (3-2), a Gyirmótot (1-2) és a listavezető Diósgyőrt (1-2) is legyőzték Molnár Rajmundék.

Januárban nem volt nagy jövés-menés a Rohonci úton: Sipos végleg, Taipi kölcsönben távozott. Nem érkezett új futballista, ugyanakkor Zvekanov már bevethető lesz a tavaszi szezonban, miután felépült súlyos sérüléséből. A felkészülési időszakban négy meccset vívtak Derekasék: A Nagykanizsát, a Csornát és az osztrák St. Pöltent legyőzték a mieink, az utolsó, Ruzonberok elleni ütközet döntetlennel zárult.  
Michal Hipp lapunk érdeklődésére elmondta: minden adott volt ahhoz, hogy eredményesen készüljenek fel a bajnoki rajtra.  

- A téli felkészülés épp olyan rövidre sikeredett, mint az azt megelőző téli szünetünk – december közepén még Csákváron játszottunk bajnokit. Aminek kifejezetten örültem január elején, hogy valamennyi játékosom egészségesen tért vissza, és az otthonra kiadott feladatokat lelkiismeretesen elvégezte. Szombathelyen, tehát hazai környezetben tréningeztünk az elmúlt hetekben, minden adott volt, hogy jól fel tudjunk készülni a szezonra. Négy edzőmeccset játszottunk, amelyeken mindenki megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Azt tapasztaltam, hogy azok a játékosok is, akik az őszi szezonban kevesebb játéklehetőség kaptak, mindent megtesznek azért, hogy bekerüljenek a kezdőcsapatba – a versenyszellem pedig jót tesz. Természetesen, mint mindig, ezúttal is fontos lesz a jó rajt. A Nyíregyházánál komoly változások történtek, új edzővel, több rutinos focistával erősítettek. Kemény kilencven percre számítok, de bízom a csapatunkban és a szurkolóinkban – ezáltal pedig a három pont megszerzésében – fogalmazott Michal Hipp.

Németh Milánékra húzós hetek várnak, ugyanis február végéig öt fordulót rendeznek az NB/II-ben. A nyírségiek után Győrbe utazik a gárda (02.05., 14.00), majd Szegeden szerepel az együttes (02.12., 15.00). A tévéközvetítések miatt a többi meccs időpontja még nem végleges.

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

 

 

Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
Savaria Fórum 32. évfolyam 11. szám - 2023.03.31.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Megyei I. osztály: a Rábapaty elvette a Haladás veretlenségét, a Jánosháza is idegenben tudott nyerni
A Király SE és a Répcelak hazai győzelemmel folytatta jó sorozatát, nem született gól a Szentgotthárd és a Celldömölk összecsapásán.
Ez egy családias történet – látogatás a Johanneumban Szabó Miklós intézményvezetőnél
Lendületes, energikus léptekkel jön elénk a Johanneum folyosóján Szabó Miklós, a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ intézményvezetője. Az általa vezetett szociális intézmény a társadalom perifériáján lévő csoportokat látja el: az idősek, fogyatékkal élők, pszichiátriai betegek és hajléktalanok ügye ma is takarásban van, és ezen a terepen eleve nehéz klasszikus sikertörténeteket generálni. Szabó Miklós viszont motivált vezető, eredményekkel a háta mögött, s tervekkel a jövőre nézve.
Ismét sok újszülöttet köszönthetünk Szombathelyen
Íme, a legfrissebb anyakönyvi hírek városunkból.
Megyei I. osztály: két idegenbeli, valamint egy hazai győzelmet hozott a vasárnapi nap
A Vép a Söpte ellen tartotta otthon a pontokat, a Körmend Táplánból, a Csepreg pedig Szarvaskendről távozott győzelemmel.
Lomtalanítási időpontok Szombathelyen
A Szomhull közzétette, hogy városunkban mikor és hol lesz lomtalanítás, írja a cég honlapja.
legfrissebbek
Délvirág díszíti a Szily János utcát
Nyitány: itthon kezd a Crushers
A HFL-ben, a magyar amerikaifutball-bajnokság első osztályában kezdi meg idei szereplését a Szombathely Crushers: a csapat most szombaton délután három órától az Újpest Bulldogs csapatát fogadja a Városligeti (SZSE) pályán.
Szombattól várhatók a legforgalmasabb napok az üzletekben
Óvatosabbak a vevők, nem hozták annyira előre a húsvéti bevásárlásokat, mint korábban, így szombattól különösen forgalmas napok várhatók az üzletekben - mondta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.
Villámok, viharos szél és jégeső is jöhet
Programajánló: kék séta, húsvétra hangolódás és ügyességi versenyek a Víztorony lábánál
Ezen a hétvégén sem kell unatkozniuk a Szombathelyen élőknek, többféle programlehetőséget kínálnak a szervezők: kinyit a Víztorony és a KRESZ-park, megrendezik a kék sétát az autizmussal élőkért, húsvétra hangolódhatunk, a zenerajongókat koncertek várják, a gyerekeket pedig bábszínházba invitálják. A jövő hét is tartogat érdekességeket, sokféle program várja az érdeklődőket.