km/óra
  2024.02.21., szerda  •  Eleonóra napja
Vasárnap újra pályán a Szombathelyi Haladás

Vasárnap újra pályán a Szombathelyi Haladás

Vasárnap folytatódik az NB/II-es focibajnokság: a Szombathelyi Haladás az ötödik helyen telelt, lemaradása a már feljutást érő 2. pozícióban lévő Pécsiektől 7 egység. A zöld-fehérek elsőként a Nyíregyházát fogadják, a meccs vasárnap 1 órakor kezdődik. A keretben alig volt változás, Michal Hipp bízik a csapatában és a szurkolókban, ezáltal pedig a három pont megszerzésében a szezonnyitón.

Remekül teljesített a vasi együttes a téli leállás előtt: a sorozatban aratott három győzelemmel feljött a tabella ötödik helyére, a közvetlen élmezőnyhöz tapadva. Michal Hipp szeptemberi érkezése óta összességében is jobban megy a zöld-fehéreknek, hazai pályán csak a Budafok tudott pontot szerezni Ráczéktól. Érdekesség, hogy az élcsapatok közül az MTK-t (3-2), a Gyirmótot (1-2) és a listavezető Diósgyőrt (1-2) is legyőzték Molnár Rajmundék.

Januárban nem volt nagy jövés-menés a Rohonci úton: Sipos végleg, Taipi kölcsönben távozott. Nem érkezett új futballista, ugyanakkor Zvekanov már bevethető lesz a tavaszi szezonban, miután felépült súlyos sérüléséből. A felkészülési időszakban négy meccset vívtak Derekasék: A Nagykanizsát, a Csornát és az osztrák St. Pöltent legyőzték a mieink, az utolsó, Ruzonberok elleni ütközet döntetlennel zárult.  
Michal Hipp lapunk érdeklődésére elmondta: minden adott volt ahhoz, hogy eredményesen készüljenek fel a bajnoki rajtra.  

- A téli felkészülés épp olyan rövidre sikeredett, mint az azt megelőző téli szünetünk – december közepén még Csákváron játszottunk bajnokit. Aminek kifejezetten örültem január elején, hogy valamennyi játékosom egészségesen tért vissza, és az otthonra kiadott feladatokat lelkiismeretesen elvégezte. Szombathelyen, tehát hazai környezetben tréningeztünk az elmúlt hetekben, minden adott volt, hogy jól fel tudjunk készülni a szezonra. Négy edzőmeccset játszottunk, amelyeken mindenki megkapta a lehetőséget a bizonyításra. Azt tapasztaltam, hogy azok a játékosok is, akik az őszi szezonban kevesebb játéklehetőség kaptak, mindent megtesznek azért, hogy bekerüljenek a kezdőcsapatba – a versenyszellem pedig jót tesz. Természetesen, mint mindig, ezúttal is fontos lesz a jó rajt. A Nyíregyházánál komoly változások történtek, új edzővel, több rutinos focistával erősítettek. Kemény kilencven percre számítok, de bízom a csapatunkban és a szurkolóinkban – ezáltal pedig a három pont megszerzésében – fogalmazott Michal Hipp.

Németh Milánékra húzós hetek várnak, ugyanis február végéig öt fordulót rendeznek az NB/II-ben. A nyírségiek után Győrbe utazik a gárda (02.05., 14.00), majd Szegeden szerepel az együttes (02.12., 15.00). A tévéközvetítések miatt a többi meccs időpontja még nem végleges.

(Fotó: Nagy Jácint/archív)

 

 

Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
Savaria Fórum 33. évfolyam 6. szám - 2024.02.16.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
„Ami szép, ami jó, és amit el kell viselni” – interjú Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógussal
Múlt hónapban töltötte be 90. életévét Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus. A legendás Savaria Táncegyüttes alapítójával, aki sosem bánta meg, hogy a színpad helyett a tanítást választotta, otthonában beszélgettünk.
Lemondott Novák Katalin, utoljára szólt államfőként
Tisztelt és számomra oly kedves magyar emberek határon innen és túl! Most Önökhöz szólok. Nem a politikusokhoz, a politikacsinálókhoz, hanem azokhoz, akiknek a szolgálatára két évvel ezelőtt felesküdtem.
Elhunyt a Virológiai Nemzeti Laboratórium fiatal vezetője
Tragikus hirtelenséggel, 46 éves korában meghalt Jakab Ferenc virológus, egyetemi tanár, a Pécsi Tudományegyetem innovációs rektorhelyettese, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője.
Kegyelmi botrány: Novák és Varga lemondásától Magyar Péter Partizán-interjújáig - repedezik a NER?
Csak kapkodták a fejüket, valósággal beleszédültek a hírfogyasztók az elmúlt napok hazai közéleti történéseibe, szombaton lemondott a köztársasági elnök, Novák Katalin, és a volt igazságügy miniszter, Varga Judit, akinek exférje, Magyar Péter olyan interjút adott vasárnap este a Partizánnak, hogy Rogán Antalnak és propaganda-felelős stábjának biztosan túlóráznia kellett. Összefoglaltuk, hogy mi történt hétfő estig a kegyelmi botrányban.
legfrissebbek
Hétfőn lesz Szombathely bombázásának 79. évfordulója
Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata, az ELTE Savaria Egyetemi Központ és a Szent Erzsébet Plébánia az évfordulón kegyeleti megemlékezést tart.
Kelemen Barnabás, Kokas Katalin és Fenyő László zeneművészek mesterkurzusa a Művészetiben
A program a Fesztivál Akadémia Budapest Országjáró mesterkurzus-sorozatának keretében valósul meg.
Az uniós tagállamok megegyeztek az orosz invázió miatt a 13. szankciós csomagról
Elvi megállapodást kötöttek az Európai Unió Tanácsa az orosz invázió miatti 13. szankciós csomagról, jelentette be X-en (a volt Twitteren) a testület soros belga elnöksége. Az uniós országok minisztereit képviselő intézmény egyhangúlag dönt a szankciókról - írta meg a Telex.
Frontális karambol Tanakajdnál
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 87-es főúton, Tanakajd közelében 2024. február 21-én délelőtt. Egy Táplánszentkereszt felől érkező BMW személyautó eddig tisztázatlan okból áttért a menetirány szerinti bal oldalra és érintőlegesen ütközött egy szemből érkező, szabályosan közlekedő Volkswagennel.
Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményük szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel.