km/óra
  2022.06.28., kedd  •  Levente, Irén napja
Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése

Hétfőtől megszűnik az osztrák határon az oltottság ellenőrzése

A jövő héttől Ausztriában is feloldják az országba való belépéskor eddig érvényes 3G szabályozást. Ez azt jelenti, hogy már nem csak az ingázók léphetnek be az országba anélkül, hogy igazolást mutatnának fel az oltottságról, a betegségből való felgyógyulásról, vagy egy érvényes, negatív PCR tesztről, olvasható az orf.at-n.

 

Mint írják, pénteken jelentették be, hogy Ausztria feloldja a világjárvány miatt bevezetett valamennyi beutazási szabályt. Hétfőtől már nem kell 3G igazolást bemutatni a határon való átlépéskor. Így a világ minden országából ismét minden feltétel nélkül lehet belépni Ausztriába. Ez áll az Egészségügyi Minisztérium által május 13-án közzétett új belépési rendeletben. A hatályon kívül helyezést a jelenlegi járványügyi helyzet indokolta.


A vírusváltozatokra vonatkozó korábbi szabályok hivatalosan továbbra is érvényben maradnak, de jelenleg egyetlen ország sem szerepel az ilyen területek listáján. Amennyiben egy új vírusváltozat jelenik meg, ez gyorsan a kötelező tesztelés, regisztráció és karantén újbóli bevezetéséhez vezethet bizonyos országokra.


Az utazási ágazat, amely hetek óta a beutazási korlátozások feloldását követelte, megkönnyebbülten reagált. „Így megszűnt egy hatalmas versenyhátrány más európai úti célokkal szemben“ – mondta Gregor Kadanka, az Utazási Irodák Szövetségének elnöke sajtóközleményében. Eddig a 3 G kötelezettség a belépéskor még mindig érvényben volt. A beutazóknak igazolniuk kellett, hogy be voltak oltva, meggyógyultak, vagy tesztelték őket.

Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
Savaria Fórum 31. évfolyam 24.szám - 2022.06.24.
tematikus oldalak
legolvasottabbak
legfrissebbek
Országos versenyt nyert Andor Sára
Megnyerte az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyt történelemből Andor Sára, az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. osztályos tanulója csaknem maximális pontszámmal. Az öt fordulóból álló maratoni vetélkedés komoly kihívást jelentett a diákoknak: pályamunkájukat történészekből álló bizottság előtt kellett megvédeniük.
Majomhimlő: az EMA megkezdte az Imvanex oltóanyag vizsgálatát
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) megkezdte a dániai székhelyű Bavarian Nordic biotechnológiai vállalat Imvanex nevű, himlő elleni oltóanyagának folyamatos felülvizsgálatát annak érdekében, hogy a vakcina használatát kiterjessze az emberek majomhimlő betegséggel szembeni védelmére is - jelentette be az uniós ügynökség kedden.
DK: hetente 5-700 benzinkútról hiányozhat az üzemanyag
Hetente akár 5-700 benzinkútról is hiányozhat az üzemanyag, holott a piacon nincsenek jelentős ellátásbeli problémák - mondta a Népszavára hivatkozva a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.
Meggondolta magát a Renault sofőrje, Opel furgont borított a manőverrel a 74-es főúton
A Vasvár felől Zalaegerszeg irányába tartó személyautó vezetője balra indexelt a győrvári elágazónál és be is hajtott a kanyarodósávba. Közben azonban meggondolta magát és gyorsan visszasorolt volna a főútra, de már mellette volt egy Opel furgon.
A szombathelyi börtönből verte át a sértettet, aki megadta neki a bankkártya adatait
A Körmendi Járásbíróság kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt 6 hónap végrehajtandó börtönre ítélte a különös visszaeső vádlottat, kötelezte továbbá a magánfél részére kártérítés megfizetésére, áll a Szombathelyi Törvényszék közleményében.