km/óra
  2024.07.20., szombat  •  Illés napja
Hercegnők és szuperhősök ropták a táncot a Buborék Együttesre a Savaria moziban

Hercegnők és szuperhősök ropták a táncot a Buborék Együttesre a Savaria moziban

Hercegnők és szuperhősök lepték el a Savaria mozit vasárnap délelőtt. Az AGORA farsangi mulatságot szervezett családok számára, ami rengeteg érdeklődőt vonzott. Interaktív koncerttel, kézműves foglalkozásokkal, játszósarokkal és arcfestéssel várták a gyerekeket.

 

Koncerttel és táncos mulatsággal kezdődött az AGORA farsangi játszóháza vasárnap a Savaria moziban. A hangulatról a Buborék Együttes gondoskodott, akik Buborék Bercit is elhozták magukkal. A gyerekek együtt ugrálhattak és játszhattak vele. Az AGORA minden évben több farsangi programmal készül a gyerekek számára. Idén az óvodás és iskolás csoportok a kézműves kuckóban alkothattak kreatív díszeket és fánkot is süthettek. A vasárnapi játszóházzal zárták a programsorozatot.


Németh Zita, az AGORA rendezvényszervezője elmondta, hogy farsangi játszóházat szerveztek már régebben is, mindig nagyon kedvelték a családok, ezért gondolták úgy, hogy akkor idén ezt a farsangi időszakot zárnák egy ilyen programmal. A kiírásnak vagy a felhívásnak része volt egyébként, hogy amelyik gyerkőc beöltözve jön, neki egy apró kis meglepetéssel is készülnek, nagyon sokan éltek ezzel a lehetőséggel.


A gyerekek kreatív jelmezben érkeztek. Találkozhattunk például hercegnőkkel, Pikachuval, zebrákkal, ninjákkal és macikkal is. 


A mozi aulájában játszósarkot alakítottak ki. legkisebbek a játszószőnyegen tölthettek időt, de lehetett kérni arcfestést, csillámtetoválást és saját lufiállatkát is. Aki akart, színezhetett és kézműveskedhetett az asztaloknál.

 

 

Forrás: SZTV
Fotó: AGORA/Facebook
 


 

Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Savaria Fórum 33. évfolyam 26. szám - 2024.07.05.
Beszállsz? A Savaria Fórummal egy cabriót nyerhetsz!
tematikus oldalak
legolvasottabbak
Pontosítás: nem az Illés Akadémia lett a Körösladány tulajdonosa, hanem fordítva, a Békés vármegyei szervezet szerzett tulajdonrészt az ISA-Haladás Kft-ben
Pénteki cikkünkben azt írtuk, a felszámolás előtt álló Szombathelyi Haladás Sportszolgáltató kft-től kapott jogon pár hete alakult ISA-Haladás Kft. a június végén bevásárolta magát az önkormányzati választások másnapján az NB III-ból való visszalépését bejelentő Körösladányi MEDOSZ Sportkörbe. Valójában pont fordítva történt: a Körösladányi MSK szerzett tulajdonrészt a ISA-Haladás Kft-ben. Mindenesetre a jogi csavar célja feltehetően az, hogy a Illés Akadémia a körösladányiak jogán, segítségével indulhasson a harmadosztályban.
A Körösladányi MEDOSZ Sportkör szerzett foci tulajdonrészt Szombathelyen (javítva)
Abban az ISA-Haladás Kft-ben lett egyszázalékos tulajdonos az NB III-as visszalépését az önkormányzati választások másnapján bejelentő Körös-parti egyesület, amely a csődben lévő Szombathelyi Haladásból vált ki, és az Illés Akadémia felnőtt csapatának versenyeztetéséért jött létre.
Hámori Luca: Akárhogy is alakul az olimpia, az már mindig ott lesz nekem, hogy én vagyok az első magyar női bokszoló
A fiatal kőszegi bokszoló valóra váltotta gyerekkori álmát és ezzel sporttörténelmet is írt. Ennek apropóján készített interjút a Telex a 23 éves kőszegi ökölvívóval, aki 10 éves korában kezdett bokszolni bátyja és édesapja hatására, akik már akkor látták, hogy van hozzá érzéke.
Felnőtt háziorvosi rendelés Szombathely 2024: az összes rendelési idő egy helyen
A felnőtt háziorvosi rendelés biztosítása Szombathelyen 2024-ben is marad önkormányzati feladat. Néhány helyen változik a rendelési idő, cikkünkben az összes városi felnőtt háziorvosi rendelővel kapcsolatos fontos információt megtalálja.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
legfrissebbek
A Szeged igazolta le az Illés Akadémia tehetségét
Takács-Földes Olivér alapembere volt a Vas vármegyei bajnokságot nyert csapatnak, próbajátékon győzte meg az NB II-es Tisza-partiak stábját, hogy érdemes szerződtetni.
Szerb lítiumbányán keresztül vezethet az út az EU energiafüggetlenségéhez
2028-ban nyithat újra az a szerbiai lítiumbánya, amelynek készletei Európa lítiumszükségletének 90 százalékát fedezni tudnák. A lítium a rézhez, nikkelhez, kobalthoz hasonlóan olyan ritkafém, amely a fenntartható energiatároláshoz, például az elektromos autók és a mobileszközök akkumulátoraihoz, kulcsfontosságú. Ma Belgrádban Szerbia és az Európai Unió a stratégiai nyersanyagokat, így a lítiumot érintő egyetértési megállapodást kötött.
A Fidesz érdekét szolgálták vagy szolgálhatták a választási kamupártok, de ezzel nem sérült a párt jóhírneve, a bíróság szerint
A Győri Ítélőtábla ítélete szerint dr. Czeglédy Csaba nem sértette meg a Fidesz jóhírét, amikor egy 2022-es írásában azt kérte számon az ügyészségen, hogy az úgynevezett választási kamupártok kapcsán, a választás rendje elleni bűntett miatt történt vádemeléssel összefüggésben "a vádlott vagy vádlottak monogramjait sem közölte, pedig a nyilvánosságra tartozik, ki vagy kik azok a személyek, akik a vád szerint választási csalást követtek el Szombathelyen – Hende Csaba és a Fidesz érdekében”.
Nem tudták újraéleszteni a hőségben a Rohonci úton összeesett asszonyt
A szombathelyi Rohonci út egyik tízemeletes társasháza előtt esett össze egy asszony pénteken nem sokkal dél előtt. A nő keringése leállt, 50 percig küzdöttek a mentők az életéért, sikertelenül.
Visszavonták a gyerekbántalmazó karateedző városi kitüntetését
A jászberényi önkormányzat visszavonta a szolnoki kalandparkban egy gyereket a múlt héten felrúgó helyi karateedző városi kitüntetését.